Nacionalinis susivienijimas. Laikas atsibusti, lietuvi!

Informuojame, kad Nacionalinio susivienijimo Steigiamasis suvažiavimas įvyks kovo 7 dieną, šeštadienį, Vilniuje „Karolinos“ viešbučio did...

Informuojame, kad Nacionalinio susivienijimo Steigiamasis suvažiavimas įvyks kovo 7 dieną, šeštadienį, Vilniuje „Karolinos“ viešbučio didžiojoje konferencijų salėje, Sausio 13-osios g. 2. Dalyvių registracijos pradžia – 10.00 valandą.

Vyksta būsimojo suvažiavimo parengiamieji darbai. Paskelbtas iš tiesų solidžios ir novatoriškos Lietuvai atsinaujinti būtinų veiksmų politinės programos projektas, programos svarba ir ypatumai apžvelgiami šiame profesoriaus V. Radžvilo pristatyme.

Sėkmingai renkame Nacionalinio susivienijimo steigėjus. Turime skyrius ar skyrių branduolius 28-iuose Lietuvos miestuose.

Kartu spėjome įsitikinti, kad suburti gausią ir stiprią sąjūdinę partiją yra toks pat sunkus darbas, koks kadaise buvo triūsas visoje Lietuvoje steigiant Sąjūdžio rėmimo grupes. Siekiame pasiūlyti Lietuvai tikrą pasirinkimo alternatyvą jau šių metų Seimo rinkimuose.  Kitaip nei susitarimų ir išskaičiavimų keliu iš partinių atplaišų sulipdytos ar iš nebūties konkrečiai šiems rinkimams prikeltos partijos, turime ilgalaikę viziją ir didžiuojamės tuo, jog absoliuti dauguma Nacionalinio susivienijimo iniciatorių ir mūsų steigėjų niekada nebuvo jokiose partijose. Jokiu būdu neskirstome savo narių ir nelaikome vertesniais nei buvusiųjų partijose. Visi laukiami. Tačiau šis NS ypatumas rodo, kad daugybė žmonių pirmąkart patikėjo, jog tai iš tiesų autentiška, nauja ir gyva politinė jėga, į kurios gretas verta stoti.

Kartu norime ir jaučiame pareigą atkreipti dėmesį daugybės piliečių, kurie palankiai ir simpatizuodami stebi mūsų pastangas, tačiau vis dar nesiryžta tapti aktyviais NS kūrėjais ar bent jau išreikšti principinį ir viešą pritarimą mūsų siekiams tapdami partijos steigėjais. Turime tai atvirai pasakyti matydami, kokia gaji vis dar yra įprastinė lietuviška nuostata, kad padėtį keisti turi kas nors kitas, tik ne aš. Toliau vadovaudamiesi tokiu požiūriu, rudenį galite turėti pasirinkimą iš keliolikos partijų, kurių sąrašas yra baigtinis ir žinomas jau dabar. Prašome atidžiai susipažinti su juo ir atsakingai pasverti bei  įvertinti, kokią atsinaujinimo perspektyvą Lietuvai ir kokias permainų viltis kiekvienam jos piliečiui žada šis iki skausmo pažįstamas politinių jėgų, iš kurių teks rinktis rudenį, sąrašas:

TS-LKD (G. Landsbergis, I. Šimonytė, P. Saudargas);
LSDP (G. Paluckas, V. Andriukaitis, R. Budbergytė);
LVŽS (R. Karbauskis, S. Skvernelis, A. Širinskienė);
Darbo partija (V. Uspaskichas, M. Puidokas, A. Mazuronis);
Liberalų sąjūdis (V. Čmilytė, E. Gentvilas, S. Gentvilas);
Laisvė ir teisingumas (A. Zuokas, R. Žemaitaitis, A. Paulauskas);
Laisvės partija (A. Armonaitė, R. Šimašius, T.V. Raskevičius);
Lietuvos Centro partija (N. Puteikis, K. Krivickas, R. Janutienė)
Kartų solidarumo sąjunga – santalka Lietuvai (A. Juozaitis, J. Imbrasas, S. Lapėnas);
Krikščionių sąjunga (R. Dagys, E. Vareikis, A. Akstinavičius)

Turime ir vis dar telkiame drąsių ir iniciatyvių, dirbti Lietuvai ir kovoti dėl jos išlikimo pasiryžusių steigėjų branduolį  Tačiau suprantame: šios pastangos nueis vėjais arba nepateisins lūkesčių, jeigu nebus gausios, stiprios ir tvirtai už programos įgyvendinimą ir tautos bei valstybės interesus kovojančios politinės jėgos. Laisvę, teisingumą, gerovę atneša ne partijos. Visada ir visur tai išsikovoja arba ne - tik patys piliečiai. Partijos yra tik jų susikuriami kovos įrankiai.

Lietuva nėra ir negali būti išimtis. Niekada nebus taip, kad taps įmanoma išsikovoti šviesesnį gyvenimą tik kartą nuėjus į rinkimų apylinkę ir pažymėjus balsavimo biuletenyje kieno nors – tik ne mano – suburtos politinės jėgos pavadinimą. Tokių stebuklų nebūna.

Tai primindami kreipiamės į Jus: galite patikėti mumis ir tapti Nacionalinio susivienijimo steigėjais ir kūrėjais. Arba toliau gyventi taip, kaip gyventa trisdešimt metų: be drąsos, pasitikėjimo savimi ir permainų vilties.

Kreipiamės į kiekvieną iš Jūsų: dar galite tapti NS steigėju – tai būtų minimalus ir nieko nekainuojantis jūsų indėlis, tereikia tik užpildyti šią anketą ir su jumis susisieks vienas iš mūsų kuratorių dėl tolimesnių formalumų sutvarkymo. 

Perskaičius programą turėtų tapti aišku, kodėl sisteminė žiniasklaida, noriai ir plačiai nušvietinėjusi tik ką atsiradusių dviejų naujų partijų – A. Juozaičio „Kartų solidarumo sąjungos – Santalkos Lietuvai“ ir R. Dagio „Krikščionių sąjungos“ – steigimąsi, pabūgo paskelbti net trumpą informacinį pranešimą apie įvyksiantį NS steigiamąjį suvažiavimą. Jau akivaizdu, kad prieš mus bus taikoma informacinė blokada, kaip ir per EP rinkimus: gana plačiai informuodama apie kitų politinių jėgų steigimąsi, žiniasklaida nesiryžta pranešti apie NS steigiamąjį suvažiavimą nei menkiausios žinutės. Tuo netiesiogiai pripažįstama, kad NS laikoma vienintele rimta ir realia alternatyva sisteminėms partijoms.

Belieka priminti, kad informacinė besikuriančio Sąjūdžio blokada 1988 m. truko net kelis mėnesius. Ją įveikė patys Lietuvos žmonės, savanoriškai skleidę žinią apie Sąjūdžio atsiradimą ir jo keliamus tikslus.

Maloniai prašome pagelbėti ir NS - kuo plačiau skleidžiant žinias apie artėjantį steigiamąjį suvažiavimą ir mūsų programą, galite persiųsti šį laišką savo artimųjų ir pažįstamų ratui.


Susiję

Nacionalinis susivienijimas 7479769751104250631
item