Kun. Robertas Skrinskas. Dėl Kremliaus trolių lietuviškoje Vikipedijoje

Į Vikipediją buvau įdėjęs informaciją, susijusią su  Domeikavos Lietuvos kankinių ir Lapių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčių istorija ir nuor...

Į Vikipediją buvau įdėjęs informaciją, susijusią su  Domeikavos Lietuvos kankinių ir Lapių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčių istorija ir nuorodomis, nes buvau ilgametis tų parapijų klebonas, bet tai iš puslapio buvo pašalinta. 

Istoriniai kadrai buvo ištrinti. Šioje skiltyje buvo įkelti video įrašai apie Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčios kertinio akmens pašventinimą 1993-06-14, paminklo KGB aukoms pašventinimą 1999 m., Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčios konsekraciją 2006-07-02 ir kt.
http://provita.medianewsonline.com/pv/Vi.htm 

Parašiau apie Lapių Laisvės paminklą, nes pats jo atstatymą organizavau, bet medžiaga buvo pašalinta. Liko vos trumpas paminėjimas, kad paminklas 2010 m. atstatytas. 


Dabar esu Šėtos ir Lančiūnavos parapijų klebonas. Įdėjau medžiagos apie parapijas, nuorodą į parapijos puslapį, bet viskas buvo ištrinta.  https://lt.wikipedia.org/wiki/Šėta 



Parapijos svetainės adresas - http://provita.medianewsonline.com/pv/s/  Jame yra istorinių paminklų nuotraukos, bolševikų nukankintą Dievo tarnaitę Adelę Dirsytę ir kt.

Kad tai Kremliaus trolių darbas, rodo pirmoje vietoje prie Šėtos vaizdų įdėta nuotrauka su paminklu sovietų kariams.



Šėtoje taip pat yra paminklų kovų su bolševikais kariams, 1918 m. Nepriklausomybės kovų didvyriams, partizanams. Bet tokie paminklai Kremliaus cenzorių ištrinami.


Deja, Kremliaus trolių darbas lietuviškoje Vikipedijoje, trinant patriotinius, tautinius įrašus, yra Lietuvos atitinkamų struktūrų ir politikų apleista sritis.




Susiję

Saugumo politika 6581471080016741283

Rašyti komentarą

12 komentarų

Hm rašė...

Taip, lietuviška Wikipedija kažkodėl yra labai sovietinė: pavyzdžiui, jei tik kas nors gimė Lietuvoje sovietmečiu, tai bus rašoma, kad gimė „LTSR“, daugelis straipsnių iš stiliaus atrodo lyg pažodžiui iš rusų kalbos versti ir šiaip, kažkoks bendras sovietiškumo tvaikas.

Anonimiškas rašė...

Kažkada teko matyti Vikipedijos įrašą apie Kapsuką. Patikrinau vėl - niekas nepakeista. Kaip jums tokia citatėlė (dar su klaidomis, kas be ko):

1905 m. revoliucijos metu Mickevičius visą savo energją paskyrė kovai už laisvą ir teisingą Lietuvą. Jau tuo metu jis matė laisvę per socialinio teisingumo prizmę. Socialinis teisingumas, ir pagarba žmogui jam buvo svarbiau už valstybės nepriklausomybę.[4] Rašytoja O. Pleirytė-Puidienė, 1905 m. revoliucijos liudininkė, taip prisiminė Mickevičių revoliucijos metu:[13] “Kapsukas buvo stačiai socialdemokratų partijos ir lietuvių idėjos kankinys. Visuomet uždusęs, alkanas, be tikros pastogės slankiojo jis po Lietuvą nešiodamas tautinį supratimą ir šviesą. Be abejo socialdemokratų balsai jam rūpėjo labiausiai, bet ir savo Lietuvą jis mylėjo karštai.”

Bent jau straipsnio viršuje parašyta: "Šio straipsnio neutralumas yra ginčytinas." Kad ir ką tai turėtų reikšti. Mokiniai, ieškantys apie jį informacijos, manau, į šitą įrašą per daug dėmesio nekreips.

Reiktų susirūpinti.

Hm rašė...

Deja, Lietuvoje yra daug nelojalių šunsnukių, o tarnybos, kurios turėtų jais rūpintis, šiek tiek bedantės. Kai buvo pranešimai apie tą rusų kalbos mokytoją, kur per pamokas Klaipėdoje Putiną garbino, labiausiai nuliūdino tai, kad po 30 metų laisvoje Lietuvoje vaikai vis dar verčiami tą kalbą mokytis.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ar verta stebėtis, kad neobolševizmo laikais bolševizmo apologetai visai neblogai jaučiasi?

Xarru rašė...

net ir čia tą nesąmonę įkėlė. Kaip jau "tiesoj" aiškinau - įkėlė tą nuorodą į kažkokią parapijonių fotosesiją dar ir miestelio puslapyje. Ir atmečiau. Žiū, dabar skandalas baisiausias padarytas. Jau paranoja nekuriems - jei tik kas ne taip, tuoj Kremlius kaltas.

Jei kažkas gimė LTSR, tai ir rašoma, kad LTSR. Kam čia meluoti ir apsimetinėti, kad gimė kažkur kitur, "kosminėj" Lietuvoj, kurios, deja, tuo metu kaip valstybės nebuvo. O Kapsuko puslapį tvarkykite, jei išmanote - niekam Vikipedija ar kas kitas pinigų nemoka, kiek įdėsit indėlio, tiek ir bus.

Hm rašė...

Priešingai, Lietuva buvo, o tokio dalyko kaip „LTSR“ teisiškai nebuvo. Lietuva buvo neteisėtai okupuota. Jei manote kitaip, sovietų okupaciją pripažįstate buvus teisėta ir neigiate Kovo 11-osios aktą, o tai yra faktiškai valstybės išdavimas.

Kitaip tariant, draugai komunistai, žiūrėkit: jei kas nors gimė, pavyzdžiui, 1942 m., tai kur jis gimė? Reichskommissariat Ostland, Generalbezirk Litauen? Ar kur? Gerai pagalvokit prieš atsakydami, šunsnukiai.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kur čia "pliusą" paspausti? :)
P.S. O juk, kai pagalvoji, tikimybė, kad "korekcijas" daro "senieji" bolševikai yra iš esmės tokia pati, kaip ir tikimybė, kad čia jų "progresyvistiniai kolegos" taip stengiasi, ne?

Anonimiškas rašė...

Teisingai, bet priešo kalbą reikia mokėti.

Hm rašė...

Pagal tamstos logiką, visose Amerikos mokyklose turėtų būti arabų kalba?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Man atrodo, rusų kalba mokyklose turi pasirenkamos kalbos statusą - ar klystu?

Anonimiškas rašė...

Apropos, sovietinė, cencūra ir panašios usnys.
Ar žinot, kad mūsų "paskutiniame bastione" Bažnyčios funkcionieriai/fariziejai (sakau tai be jokios ironijos, nes Bažnyčios ten minimumas) uždraudė savo funkcionieriams, pagalbininkams per Caritas ir pan. priklausyti arba prijausti AfD?
Žodžio ir nuomonės laisvė pagal Berlyno "demokratus". Man labai interesna, kiek toli mes seksim šita moraliai pūvančia šalimi? Neturėkit iliuzijų, eurai vis tiek greitai baigsis, o Lietuva bus jau išdurta.

Aleksandras Sakas rašė...

Paskaitęs lietuviškoje Vikipedijoje, kad TSRS Antrajame pasauliniame kare dalyvavo tik nuo 1941 metų ir niekada nebuvo Hitlerio sąjungininkė, bandžiau paredaguoti tą straipsnelį. Bet yra ten toks ponas, pasirašinėjanti Dirgela, kuris tuojau pat grąžino savo variantą. Bandžiau dar kartą, bet įveikti turbūt etatinio prižiūrėtojo nepajėgiau. Straipsnio istorijoje ir aptarime mūsų dvikova yra išlikusi, tačiau pats straipsnis liko koks buvęs - su tendencingai nutylėtais faktais apie Sovietų Sąjungos dalyvavimą Antrojo pasaulinio karo pradžioje.

item