Jungtinė Karalystė: Leiboristų partijos narė televizijoje tikino, kad vaikai gimsta „be lyties”

Dawn Butler, leiboristų partijos narė, šiuo metu esanti šalies parlamente, populiarioje televizijos laidoje „Labas rytas, Britanija” kalb...

Dawn Butler, leiboristų partijos narė, šiuo metu esanti šalies parlamente, populiarioje televizijos laidoje „Labas rytas, Britanija” kalbėdama transeksualų tema, pareiškė, kad vaikai „gimsta be lyties”. 

Laidos vedėjas Richard Madeley paklausė Butler: „Ar manote, kad asmuo, palaikantis transgenderizmą, tačiau teigiantis, kad vis dėlto chromosomų lygmenyje yra biologinis skirtumas, paremtas ir tuo, kad vyriškas lyties organas galėjo nebūti pašalintas chirurginiu būdu.... ar sakytumėte, kad toks asmuo yra transfobas?”

Butler atsakė: „Jei sakote, kad transmoteris nėra moteris, tai sukelia problemų. Kalbėjimas apie vyriškus ir moteriškus lyties organus nepadeda diskusijoje [šiuo klausimu], nes tai, ką Jūs sakote,  reiškia, kad pačiu apibrėžimu transmoteris nėra moteris.”

Vos po poros akimirkų vedėjas Madeley atkreipė dėmesį: „Žiūrėkite, kai vaikas gimsta, į jį yra žiūrima tam tikru būdu ir jis yra įvardijamas tam tikros lyties atstovu...”

Butler greitai replikavo: „Vaikas gimsta be lyties, vaikas pradžioje yra suformuotas be lyties.”

Dawn Butler yra viena iš kelių įtakingų leiboristų partijos narių, priėmusių įsipareigojimą ginti „transeksualų teises” ir remti partijos narių, išreiškiančių „transfobiškus” pasisakymus, pašalinimą iš partijos gretų.

Pasisakymas neprasprūdo pro akis britų pramogų pasaulio veikėjams, tokiems kaip kitam ilgamečiui „Labas rytas, Britanija” vedėjui Piers Morgan bei populiariam Britanijos radijo laidų vedėjui Iain Dale, kurie nepasitenkinimą politikės pareiškimu išreiškė savo socialinio tinklo Twitter paskyrose.

Informacija parengta pagal užsienio šalių naujienų portalų informaciją



Susiję

Šeimos politika 2592263233103311405
item