G. Sorošas žada milijardą dolerių jaunimo ugdymui kovai su nacionalizmu

Prisijunkite prie Pro Patria bendruomenės Facebooke Kaip skelbia Financial Times, milijardierius filantropas George`as Sorošas, pernai ...

Prisijunkite prie Pro Patria bendruomenės Facebooke

Kaip skelbia Financial Times, milijardierius filantropas George`as Sorošas, pernai palyginęs ES situaciją su SSRS griūtimi, viešai pasižadėjo skirti milijardą dolerių globaliam aukštesniojo mokslo tinklui, kad šis parengtų studentus pilietiniam dalyvavimui duodant atsaką kylančiam nacionalizmui. 

Kalbėdamas Davoso ekonomikos forume G. Sorošas kritikavo visame pasaulyje stiprėjantį nacionalizmą, jo pavyzdžiais minėdamas D. Trumpą, X. Jinpingą, Indijos premjerą N. Modi ir Brexit reiškinį. 

„Tikiu, kad daugiausia vilties teikianti ilgalaikė strategija yra užtikrinti prieinamą kokybišką išsilavinimą, ypač tokį, kuris stiprintų individo autonomiją, ugdydamas kritinį mąstymą ir pabrėždamas akademinę laisvę“, - kalbėjo G. Sorošas. 

„Banga atsigręžė į atviras visuomenes po 2008 metų krizės, nes ji reiškė tarptautinio bendradarbiavimo nesėkmę. Tai savo ruožtu lėmė nacionalizmo iškilimą. O nacionalizmas yra didysis atviros visuomenės priešas“, - aiškino milijardierius. 

Atviros visuomenės tinklo organizacijos žada vystyti partnerystes su lyderiaujančiais universitetais, think-tankais ir kultūrinėmis institucijomis tiek Vakaruose, tiek ir atokesnėse, vargingesnėse ir nestabiliose valstybėse. Numatomas sukurti Atviros visuomenės universitetų tinklas remiasi 32 milijardais dolerių, kuriuos G. Sorošas per ilgus metus yra paaukojęs švietimui ir socialiniams siekiams. 

Tarp G. Sorošo investicijų švietimo srityje išsiskiria Centrinės Europos universiteto (CEU) įkūrimas Vengrijoje. Neseniai po konflikto su Orbano vyriausybe CEU perkeltas į Vieną. 

parengta pagal Financial Times


Susiję

Pažangos ideologija 4123101945222973306
item