G. Sorošas žada milijardą dolerių jaunimo ugdymui kovai su nacionalizmu

Prisijunkite prie Pro Patria bendruomenės Facebooke Kaip skelbia Financial Times, milijardierius filantropas George`as Sorošas, pernai ...

Prisijunkite prie Pro Patria bendruomenės Facebooke

Kaip skelbia Financial Times, milijardierius filantropas George`as Sorošas, pernai palyginęs ES situaciją su SSRS griūtimi, viešai pasižadėjo skirti milijardą dolerių globaliam aukštesniojo mokslo tinklui, kad šis parengtų studentus pilietiniam dalyvavimui duodant atsaką kylančiam nacionalizmui. 

Kalbėdamas Davoso ekonomikos forume G. Sorošas kritikavo visame pasaulyje stiprėjantį nacionalizmą, jo pavyzdžiais minėdamas D. Trumpą, X. Jinpingą, Indijos premjerą N. Modi ir Brexit reiškinį. 

„Tikiu, kad daugiausia vilties teikianti ilgalaikė strategija yra užtikrinti prieinamą kokybišką išsilavinimą, ypač tokį, kuris stiprintų individo autonomiją, ugdydamas kritinį mąstymą ir pabrėždamas akademinę laisvę“, - kalbėjo G. Sorošas. 

„Banga atsigręžė į atviras visuomenes po 2008 metų krizės, nes ji reiškė tarptautinio bendradarbiavimo nesėkmę. Tai savo ruožtu lėmė nacionalizmo iškilimą. O nacionalizmas yra didysis atviros visuomenės priešas“, - aiškino milijardierius. 

Atviros visuomenės tinklo organizacijos žada vystyti partnerystes su lyderiaujančiais universitetais, think-tankais ir kultūrinėmis institucijomis tiek Vakaruose, tiek ir atokesnėse, vargingesnėse ir nestabiliose valstybėse. Numatomas sukurti Atviros visuomenės universitetų tinklas remiasi 32 milijardais dolerių, kuriuos G. Sorošas per ilgus metus yra paaukojęs švietimui ir socialiniams siekiams. 

Tarp G. Sorošo investicijų švietimo srityje išsiskiria Centrinės Europos universiteto (CEU) įkūrimas Vengrijoje. Neseniai po konflikto su Orbano vyriausybe CEU perkeltas į Vieną. 

parengta pagal Financial Times


Susiję

Pažangos ideologija 4123101945222973306

Rašyti komentarą

16 komentarų

Sėlis rašė...

Oi, kritinio mąstymo ugdymas kaip tik ir sveikintinas, tik bėda ta, kad po kritinio mąstymo ugdymu šie išsigimėliai paslėpę indoktrinaciją, kaip tik naikinančią betkokį mastymą, t.y. visišką jaunimo bukinimą ir zombinimą. Kritiškai mąstantis jaunuolis kaip tik ir vadovausis faktais, sveiku protu bei realybe, o ne “fylingu”, fantazijomis bei teorijomis, kuriomis “pasikaustę” visokie SJW cypaliai, analinės pažangos atstovai ir antifašistai.

Hm rašė...

Oo, tai bus visokių seminarų, paradų, straipsnių viso pasaulio delfiuose, išvykų į vaikų darželius ir panašaus lėšų įsisavinimo. Ivaškos premija pasirodys tik sauja skatikų palyginus su šitom projektų dalybom.

Anonimiškas rašė...

Suprato, kad Mamonos amžiuje,labai didelę rolę vaidina pinigai todėl ir meta milijardus tikriausiai suneštus ir kitų veikėjų tokiam tikslui, niekur nedingo šetono gundymas.

ExO rašė...

Realybėje "kovai su nacionalizmu" skirtais resursais naudojasi priešiškų šalių strategai savo hibridiniams karams. "Kovos su nacionalizmu" poveikis tik skatina nacistiškai nusiteikusių tautų dominavimą, nes mažiau tautiškus veikia labiausiai, o kur klesti kartais ir liguistas nacizmas, ten Šorošo vaistai nepasiekia ir neveikia.

Anonimiškas rašė...

Tai kas dėsis ant Lietuvos, netruksim pamatyti. Statėm komunizmą, dabar statysim globalizmą. Be tautos, nes tauta pagal sorošą - blogis. O lietuviai pinigams, atsiprašau - pažangioms idėjoms labai imlūs. Vaikus jau "globojam", ES federalizuojam. Dar lieka tik sorošo pinigų įsisavinimas. Mes galim!

Povilas Jankunas rašė...

Liberalglobalistai zodi nacionalistai ar nacionalistinis keicia ypac svarbiu visoms salims zodziu patriotinis,patriotai.Tai dar viena ju miglos skraiste iskreipti zmoniu mastyma.Ir atkreipkit demesi niekur ju lyderiu kalbose nerasite zodzio patriotizmas.Nes tai kas atspindi tikra patriotiniu judejimu dvasia jiems nenaudingai pavojinga Niekur nerasite ju kalbose patriotinis ugdymas,patriotinis judejimas ar net zodzio patriotas.Ten rasite nacionalistas ar pasaulio pilietis.Todel,kad patriotizmas yra globalizmo antigonas

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Liberalglobalistai zodi nacionalistai ar nacionalistinis keicia ypac svarbiu visoms salims zodziu patriotinis,patriotai." - spėju, norėjote atvirkščiai pasakyti.
Beje, dėl to nacionalizmo - tautinėje valstybėje patriotizmas neišvengiamai yra nacionalizmas, ir tai yra gerai, nes siekiama išlaikyti valstybę tokia ir tam, kokia ir kam ji ir buvo sukurta. Tiek, kad tie liberalglobalistai įkyriai bando nacionalizmą tapatinti su nacizmu ir fašizmu (be abejo, prikergdami ir rasizmą bei visokias "fobijas"). Standartinė taktika: argumentais kovoti jie neįgalūs, todėl vienintelis jų ginklas yra stigmatizavimas ir prievarta. Lygiai kaip ir jų raudonųjų pirmtakų atveju.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"O lietuviai pinigams, atsiprašau - pažangioms idėjoms labai imlūs." - nereiktų apibendrinti visai tautai - parsidavėlių ir mazgočių yra VISOSE tautose.

Paulius rašė...

kaži ar ir Izraelį turėjo omenyje? tai kodėl nepaminėjo? gal izraelio nausėdijų plėtimas ir žemių aneksavimas yra globalizavimo fazė - kova su arabų nacionalizmu?

Anonimiškas rašė...

JIE niekada Izraelio nemini :)

Claudia Klein rašė...

Sveiki, Sveiki atvykę į „Spotcap Global Loan Services“. Mano vardas Claudia Klein, aš esu skolintojas, taip pat paskolų konsultantas.

Ar jums labai reikia finansinės paramos 2020 m.? ar jums reikia paskolos įvairiems tikslams? jei jūsų atsakymas yra teigiamas, aš patarsiu kreiptis į mano firmą per | [email protected] | arba praneškite mums per „WhatsApp“: +4915758108767 | ir turėkite paskolą savo sąskaitoje per 24 valandas, nes mes teikiame puikias paskolų paslaugas visame pasaulyje.

Mes siūlome visų rūšių paskolų paslaugas (asmeninę paskolą, verslo paskolą ir daugybę kitų), siūlome ir ilgalaikes, ir trumpalaikes paskolas, taip pat galite pasiskolinti nuo 1000 iki 15 milijonų eurų. Mano įmonė padės jums pasiekti įvairių tikslų, pasitelkdama platų paskolų asortimentą.

Mes žinome, kad teisėtos paskolos gavimas visada buvo didžiulė problema Asmenims, kurie turi finansinių problemų ir kuriems reikia jos sprendimo, daugeliui žmonių dėl didelių palūkanų yra taip sunku gauti paskolą nuosavam kapitalui iš savo vietinių bankų ar kitų finansų institucijų. norma, nepakankamas užstatas, skolos ir pajamų santykis, žemas kredito reitingas ar kitos priežastys

Nebereikia laukti ir nedaryti streso banke. Mūsų paslauga teikiama visą parą - galite gauti paskolą ir atlikti savo operacijas bet kada ir kur jums reikia

Mes teikiame 24 valandų pasaulinės klasės paskolų paslaugas. Klausimams / klausimams? - Siųsti el. Laišką į | [email protected] | arba praneškite mums per „WhatsApp“: +4915758108767 | Ir akimirksniu gaukite atsakymą.

Jūsų šeimai, draugams ir kolegoms nereikia žinoti, kad jums trūksta pinigų, tiesiog parašykite mums ir gausite paskolą.

Jūsų finansinė laisvė yra jūsų rankose!

Anonimiškas rašė...

Kovojom prieš komunizmą bevardį(?), kovosim ir prieš Sorošo komunizmą.

Anonimiškas rašė...

Pasitaisau:
Jūsų finansinė laisvė yra mūsų rankose!

Anonimiškas rašė...

Ketvirtadienį Mannheime demonstravo specialistai iš Afrikos, reikalaudami ateities čia ir dabar. Įmitę, gerai apsirengę jauni vyrai reikalavo geresnių sąlygų. Moka tik du žodžius "mes norim!"
Beje, Naujus Metus specialistai iš Maroko irgi pažymėjo Strasbūre - 220 mašinų buvo sudaužyta ir sudeginta. O Leipcige kairieji jau savi specialistai kaukėtais veidais irgi šventė, surengę pogromus prieš "nacius", tikslingai smurtaudami prieš policiją. Iki ligoninės.
Matydamas tokius dalykus, pabandyk, žmogus, nebūti nacionalistu.
Linkėjimai Sorošui, raudono teroro simpatizantui.

Anonimiškas rašė...

Jei yra velnias, tai turi būti tokiu veidu.

Raimundas rašė...

Aš liksiu nacionalistu,po.. man tas vengrų kilmės ......

item