G. Sorošas finansavo radikalų islamą Prancūzijoje

Primename, kad G. Sorošo finansuojamas  Atviros visuomenės fondas (ALF) 2017-aisiais, p o aštuonerių metų pertraukos, veiklą atnaujino ir...

Primename, kad G. Sorošo finansuojamas Atviros visuomenės fondas (ALF) 2017-aisiais, po aštuonerių metų pertraukos, veiklą atnaujino ir Lietuvoje. Kaip skelbia pats ALF, 2017-2020 metais ALF filialui Lietuvoje skiriama parama turėtų siekti apie 2,1 mln. JAV dolerių.

Pinigų lietus radikaliam islamui iš „filantropo“. Italų žurnalistai, cituodami „Observatoire du Journalisme francais“ tyrimą, skelbia, kad George'as Sorošas, milijardierius finansininkas ir Atviros visuomenės fondų įkūrėjas, finansavo Prancūzijos „Piliečių sąjungą“ (pranc. Alliance Citoyenne). Tai organizacija, žinoma dėl bandymų Prancūzijoje įtvirtinti musulmonų religines normas ir sąsajų su tarptautine „Musulmonų brolijos“ (arab. al-Ikhwān al-Muslimūn) organizacija, remiančią radikalaus politinio islamo ideologiją.

Pažymima, kad minima „Piliečių sąjunga“ 2016-aisiais iš G. Sorošo kontroliuojamos „Atviros visuomenės“ (angl. Open Society) organizacijos gavo bent 80 tūkst. eurų perlaidą. Prancūzijos „Piliečių sąjunga“ yra organizacija, kovojanti už „lygias musulmonų moterų teises“ Prancūzijoje ir kitose Europos šalyse. Pavyzdžiui, nepaisant daugelio Prancūzijos savivaldybių draudimų, patvirtintų po musulmonų teroristinių išpuolių Europoje, „Piliečių sąjunga“ kovoja už „moterų teises“ nešioti burkas - visą kūną uždengiančius rūbus.

Be to, „Piliečių sąjunga“ yra „Prancūzijos musulmonų studentų“ (pranc. Étudiants Muslims de France; EMF), laikomos „Musulmonų brolijos“ jaunimo organizacija, partnerė. Il Giornale laikraščio žurnalistas Mauro Indelicato pažymi, kad „Musulmonų brolija“ yra tarptautinė organizacija, siekianti „islamizuoti“ arabų bendrijas, grįžtant prie „nesugadinto“ islamo versijos. Vakarų valstybės šios organizacijos yra suvokiamos kaip moraliai degradavusios.

Nuo džihadistinių teroristų judėjimų „Musulmonų brolija“ skiriasi tuo, kad bent viešai neskatina imtis ginkluotos kovos ir neteigia tikslo islamizuoti ne arabų šalis.

Dabartinis Egipto prezidentas Abdel Fattah el-Sisi „Musulmonų broliją“ laiko grėsme nacionaliniam saugumui.

Parengta remiantis ilgiornale.it, panorama.it informacija.

Susiję

Pažangos ideologija 8960647087019961680
item