Andrius Švarplys. Šveicarai uždraudė „homofobinę“ kalbą. Ką tai reiškia?

Facebook profilio nuotr. Šiandien, sekmadienį, šveicarai 62% dauguma nubalsavo referendume už įstatymą, draudžiantį diskriminuoti gėjus...

Facebook profilio nuotr.

Visuomet anksčiau įstatymo teisingumas reiškė visų lygybę prieš įstatymą, dabar įstatymas kuria išskirtines grupes tapatybės pagrindu.

Ekonomikoje tai reikštų monopoliją, žodžio laisvės srityje tai reiškia cenzūrą (bet kokia kritika gali būti traktuojama kaip diskriminavimas), apskritai paėmus tai reiškia slinktį link (soft*?) totalitarizmo. Gėjų teisės, kaip ir bet kurio piliečio teisės, turi būti ginamos the Rule of Law, o ne Identity Politics principu.

Žinomas politologas Francis Fukuyama savo straipsnyje „Against Identity Politics“ 2018 m. tai įvardijo kaip grėsmę demokratijai.

Užvis baisiausia yra tokie Deutsche Welle žodžiai, skambantys kaip įmanoma galimybė: „It does not outlaw: Homophobic comments made in a family setting or among friends.“

Valstybė gali reguliuoti, ką žmonės kalba šeimoje ar su draugais…

Kaip apskritai įmanomas toks komentaras-sakinys laisvoje Vakarų žiniasklaidoje? Jis įmanomas tik vienu atveju – kai jau neegzistuoja klasikinė konstitucinė laisvės samprata. Kai laisvę jau pakeitė teisingos pažiūros – vadinamosios progresyvios pažiūros. Kaip apskritai valstybė gali ką nors uždrausti ar reguliuoti „in a family setting or among friends“??? ??? ???

„I have lived in your future“ – būtent tai turėdamas omenyje sakė nesenai miręs anti-sovietinis disidentas Vladimiras Bukovskis.

Susiję

Pažangos ideologija 1321515335103616445

Rašyti komentarą

9 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...

Berods, pilna citata yra "I have lived in your future, and it didn’t work."

Anonimiškas rašė...

Valstybė represuoja tiesos sakymą ir legalizuoja visuomenės išsigimimą,tuo pačiu drastiškai mažindama socialinių reikmių biudžetus ir atsiribodama nuo atsakomybės už ateities kartas.
Šveicarams turėtų būti aišku, kad toks kelias veda į tautos susinaikinimą,o tada neliks nei bankų, nei laikrodžių.

Anonimiškas rašė...

Ir šveicarsai užvedė savo laikrodžius susinaikinimo link, ką jau padarysi patys renkasi tokį kelią istorija apie tai kalba.

Anonimiškas rašė...

Airijos rinkimuose nebligai sekasi Sinn Fein.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kas įdomu, tai kad garsiausiai reikalaujantys dar daugiau cenzūros, dar griežtesnių bausmių už "neteisingą" mąstymą bei dar didesnės galių koncentracijos centrinės valdžios rankose vadina save liberalais. :)
Antra vertus, jų pirmtakai save "išvaduotojais" vadino, tad gal ir neverta stebėtis... :)

Anonimiškas rašė...

O kas čia keisto, kad jie save taip vadina? Jie ne tik nesupranta, ką reiškia sąvokos, bet išvis nežino, ką šnekač - jeigu bent kiek ką nors suprastų, argi reikalautų tokių dalykų, kurie gresia žmonijos susinaikinimu?

Anonimiškas rašė...

Ką pasės, tą ir pjaus.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Abejoju, kad nesupranta - ar bolševikai irgi nesuprato? Tyčinis sąvokų painiojimas, vertimas į išvirkščia pusę bei "naujakalbės" įvedinėjimas yra būdingas raudonosios ideologijos bruožas.

Anonimiškas rašė...

Turi reikšmės ir visuomeninės sąlygos - o jos šiandien tokios, kad beveik nereikia tikro vyriško proto. Smegenys atbukę nuo per gero gyvenimo.
Kokios orientacijos yra teroristus nušaunantys kariškiai?
Ir pydai muslių net nebando judinti.

item