Sausio 14 d. Vilniuje prasidės paskaitų ciklas „Fronto linija: šeima“

fsspx.lt Dalykai, kurie šeimoms buvo savaime suprantami prieš šimtą metų, dabar tokie toli gražu nebėra. Kas antra šeima, pradedanti ...


Dalykai, kurie šeimoms buvo savaime suprantami prieš šimtą metų, dabar tokie toli gražu nebėra. Kas antra šeima, pradedanti bendrą gyvenimą, išsiskiria, o ir daugybei tų, kurios lieka kartu, nepavyksta vaikams perduoti savo pasaulėžiūros ir idealų.

Kiekvieną dieną šeimos susiduria su daugybe iššūkių: bendravimas su skirtingų pasaulėžiūrų draugais ir giminaičiais, pavojai, pasaulyje laukiantys namus paliekančių vaikų, šeimai visai nepalanki šiuolaikinė darbo rinka. O be viso to, dar ir kiekvieno namiškio ydos – visa tai yra frontai, kuriuose kiekvieną dieną tenka kovoti savo pačių ir vaikų sielomis besirūpintiems tėvams.

Kaip pasiruošti šioms kovoms, kad netaptume su realybe ir sveiku protu vis mažiau bendro turinčių ideologijų aukomis? Kaip sukurti ir puoselėti gražius santykius, kurie leistų neprarasti tarpusavio pasitikėjimo ir pagarbos visą gyvenimą?

Kun. Shane'o Pezzutti paskaitų ciklo „Fronto linija: šeima“ tikslas – padėti išsikelti svarbiausius šeimos gyvenimui klausimus ir pasiūlyti pirmuosius atsakymus į juos.

Renginiai nemokami, į juos kviečiame tiek jau sukūrusius šeimas, tiek dar tik pradedančius apie tai galvoti.

Pirma paskaita: Ar užtenka įsimylėti? – Bandant suprasti Santuokos pašaukimo grožį.

Sausio 14 d.

17.30 - 18.30

Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių biblioteka

Žygimantų g. 1, 01102 Vilnius

***

Kun. Shane‘as Pezzutti užaugo Jungtinėse Amerikos Valstijose, italų-airių kilmės šeimoje, yra vyriausias iš 8 vaikų. 2004 m. baigė istorijos filosofijos studijas Ohajo Valstijos universitete. 2010 m. Šv. Pijaus X kunigų brolijos Šv. Tomo Akviniečio seminarijoje įšventintas kunigu, netrukus po to paskirtas tarnauti Baltijos šalyse ir Rusijoje. Kun. Pezzutti yra Kauno Šv. Kazimiero priorato prioras. Nuo pat savo kunigiškos tarnystės pradžios jis konsultuoja ir padeda šeimoms.

Susiję

Šeimos politika 8956909981896625010

Rašyti komentarą

item