Paskutinioji Nigel Farage kalba Europos Parlamente

Štai ir viskas, paskutinis puslapis, kelio pabaiga... 47-erių metų politinis eksperimentas, kuriuo britai, atvirai kalbant, niekada nebuv...

Štai ir viskas, paskutinis puslapis, kelio pabaiga... 47-erių metų politinis eksperimentas, kuriuo britai, atvirai kalbant, niekada nebuvo labai patenkinti. Mano motina ir tėvas stojimo metu balsavo už bendrąją rinką, ne už politinę sąjungą, ne už vėliavas, ne už himną, ne už prezidentus, o dabar jūs netgi norite savos Europos Sąjungos kariuomenės.

[...]

Svarbiausias dalykas įvyks 23 val. šį penktadienį, 2020-ųjų metų sausio 31-ąją. Ši diena žymės išėjimą be grįžimo atgal. Kai mes išeisime, mes niekada nebegrįšime ir visa kita, atvirai kalbant, yra tik detalės. Mes išeiname, mūsų nebebus ir tai yra mano politinių ambicijų viršūnė.

Man pasirodžius [Europos Parlamente], kaip jau minėjau, jums tai, ką kalbėjau, atrodė baisiai juokinga, tačiau jūs nustojote juoktis 2016-aisiais. Mano požiūris į Europą pasikeitė 2005-aisiais, kai išvydau Europos Sąjungos Konstitucija, kuri buvo parengta Giscard d’Estaing. Mačiau, kaip ji referendumo būdu buvo atmesta Prancūzijoje, kaip ji referendumo būdu buvo atmesta Nyderlanduose ir aš mačiau, kaip jūs šitose institucijose visa tai ignoravote. Ši sutartis buvo grąžinta kaip Lisabonos sutartis ir jūs gyrėtės, kad ji priimta be jokių referendumų. Airiai visgi surengė referendumą ir referendume ją atmetė, bet buvo priversti balsavimą kartoti. Jums labai gerai sekasi priversti žmones balsuoti dar kartą, bet mes įrodėme, kad britai yra per daug dideli, kad juos būtų galima žeminti, ačiū Dievui.

Tapau stipriu viso Europos Sąjungos projekto kritiku. Noriu, kad Brexitas pradėtu debatus likusioje Europoje. Ko mes norime iš Europos? Jei mes norime prekybos, draugiškų santykių, bendradarbiavimo, partnerystės, mums nereikia ES Komisijos, mums nereikia ES [Teisingumo] Teismo, mums nereikia tų institucijų ir visų šitų jėgų. Ir galiu užtikrinti jus - tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek Brexito partijoje, mes, trumpai tariant, mylime Europą, bet nekenčiame Europos Sąjungos.

Tikiuosi, kad tai bus šio projekto pabaigos pradžia. Tai netikęs projektas, jis ne tik nedemokratiškas - jis antidemokratiškas, suteikiantis žmonėms galią be atsakomybės. Turime žmonės, iš kurių atsakomybės negali pareikalauti jų rinkėjai. Tai yra nepriimtina sistema. Iš tiesų, šiuo metu Vakaruose - Europoje, Amerikoje ir kitur - vyksta istorinis mūšis: globalizmas prieš populizmą, ir jūs galite nekęsti populizmo, tačiau, juokingas dalykas, jis labai populiarėja.

Mes gauname didžiulę naudą - daugiau jokių finansinių įnašų, jokio Europos Teisingumo Teismo, jokių  bendrų Europos Sąjungos žvejybos kvotų, daugiau jokio kalbėjimo su mumis iš aukšto, jokio žeminimo, jokio ghee Verhofstadt*!

Žinau, kad mūsų pasiilgsite, žinau, kad jūs norite uždrausti mūsų tautines vėliavas, bet mes jums jomis atsisveikindami pamojuosime. [išsitraukia vėliavas] Ateityje tikimės bendradarbiavimo su jumis jau kaip suvereni valstybė.

**

Nigel Farage'ui nebaigiant paskutinių žodžių išjungiamas mikrofonas, viceprezidentei Mairead McGuinness kalbant:
„Jei nusižengiate taisyklėms, [mikrofonas] išjungiamas. Prašyčiau pašalinti vėliavas. Pone Farage, prašau pašalinti vėliavas. Prašau, atsisėskite į vietas ir pasiimkite savo vėliavas. Jūs išeinate, pasiimkite jas su savimi, jei išeinate jau dabar (pritariantys plojimai ir juokas salėje). Viso geriausio. Norėčiau kai ką trumpai pasakyti. Paskutiniame pasisakyme buvo panaudota sąvoka „nekęsti“. Manau, kad, turėdami galvoje, ką išgirdome prieš tai, neturėtume jausti neapykantos niekam (plojimai salėje), jokiai šaliai, jokiems asmenims.“


* dviprasmybė: ghee – lydytas sviestas – miesto slenge – žodžio gėjus politiškai korektiškas pakaitalas ir kartu asociacija su 2016 m. paskirto Europos Parlamento atstovo „Brexit“ klausimais vardu Guy (čia Gyjus Verhofštatas (Guy Verhofstadt) – buvęs Belgijos Ministras pirmininkas, įteisinęs gėjų santuokas Belgijoje). [Alkas.lt pastaba]



Susiję

Pažangos ideologija 5644439099820150399

Rašyti komentarą

60 komentarų

Pikc Kažinkavičius rašė...

Vaizdo įrašas: https://www.youtube.com/watch?v=RBMvZRf9Scs
Neblogai matosi, kaip ta raudonoji "got triggered" - gi SEUBAS! Pamatė VALSTYBINĘ o ne sajūzinę vėliavą ir išgirdo "heit". Tajgi če HEEEEIT SPYYYYYČ! Puikiai parodo viso sajūzo lygį (ir o "demokratiją"). Įspūdį sustiprina salėje girdimas "žvengas" - raudonųjų ir "mazgočių", siekiančių įsiteikti "politbiurui" ten, panašu, nemažai.
P.S. Kas norite spėti, kaip reagavo veikėjai iš Lietuvos? ;)

[email protected] rašė...

Kai jau išeina,tuomet galima...ir kiauliškai išlydėti.Demokratija ir kultūra reikalauja
garbingo elgesio.Pakilę virš debesų pasijuto viešpačiais Europoje.Mums visiems nuo to nebus geriau.Paminėsit mano žodį.Mums gresia namų ir briuselinė diktatūra.Ar Jums neatrodo,kad bėgdami nuo vilko užbėgome ant meškos???Būkime budrūs,broliai ir sesės lietuviai.

Audrius rašė...

Bėgome nuo rudos meškos, bet sutikome žydrą mešką :( Britams gerai, turi pramonę, neturi agresyvių kaimynų. Jie išgyvens ir be ES. Mūsų padėtis, deja, prasta. Ta kreivų veidrodžių sąjunga greitu tempu žygiuoja link prarajos.
O matyti, kaip draudžia mojuoti UJ bei išjungti mikrofoną dar nebaigusiam kalbos anglui, tai jau degradavimas :( Liūdna, kad ES tampa tokia.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Ar Jums neatrodo,kad bėgdami nuo vilko užbėgome ant meškos???" - galima būtų patikslinti, kad, bėgdami nuo marksizmo, "užsirovėme" ant neomarksizmo. Tai nereiškia, kad marksizmas buvo geresnis - čia yra dvi tos pačios monetos pusės, "rytietiška" ir "vakarietiška" tos pačios ideologijos versijos.

BR. SODELIŠKIS rašė...

Keistas tas anglas, tulžį išliejo...Kodėl jis panoro pasityčioti? Tiesiog toks žmogus jis?

Dočys rašė...

Bėgome nuo sionistų įkurto komunizmo, užbėgome ant paties sionizmo!

Vilgirdas rašė...

Och kaip išmaniai... O KUO TAS ANGLAS KEISTAS? KUR TULŽIS JO KALBOJ? KUR PATYČIOS JO KALBOJ? AHA, JEI ŽMOGUS-EUROPIETIS BANDO PAAIŠKINTI EUROPIEČIAMS, KOKIE JIE ASILAI, IŠLAIKANTYS ANTIEUROPINES DYKADUONIŲ BANDAS, TAI JAU PATYČIOS???

Arvydas rašė...

taip pat elgėsi kaip mazgotės:)

Arvydas rašė...

ir tai yra faktas,kas vyko prieš 100 metų Rusijoje, tas vyksta dabar europoje, o paradoksas tame kad pas mus yra daug rėkiančių ir gulančių ant bėgių ,kad taip nėra.Bet čia jau veikia posakis - o dangau jie nemato ką daro!!!

Arvydas rašė...

kaip pir6tu į dangų

Arvydas rašė...

todėl kad kitaip ten elgtis neimanoma,tai skirtingų civilizacijų kova,tamsta ko gero priklausi anų civilizacijai

Pikc Kažinkavičius rašė...

Rimtai, "BR. SODELIŠKIS", jei jau teigiate, kad ten buvo "tulžis" ir "pasityčiojimas", tai malonėkite pateikti savo teiginius patvirtinančių pavyzdžių ir argumentų, nes kitaip elgiatės taip pat, kaip tie fanatikai neomarksistai, kurių "pozicija" susiveda į "man nepatiko, bet pasakyti neturiu ką, todėl ČE HEEEEIT SPYYYYČ!".

Anonimiškas rašė...

pagal EK stumiamą "žaliąjį kursą" valstybės narės iš viso neturės žodžio.

Anonimiškas rašė...

Nieko stebėtino, kolchoze ilgainiui įsivyrauja ta pati lygiavos bacila, kuri sužlugdo patį darinį, todėl britai pabėgo, o mažas biednas, nelabai kur nubėgsi,tikriausiai būsim iki kolchozo galo.

Patriotiškas Lietuvis, Lietuva man svarbiausia rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Jei tendencijos išliks, yra nemenka tikimybė, kad mūsų galas ateis netgi anksčiau, negu "kolchozo"...

Hm rašė...

Ačiū, Pikc, už nuorodą į vaizdo įrašą. Fantastika. Viens prie vieno kaip Sąjūdis ir Gorbačiovas. Kai britai atsisveikindami ėmė mojuoti vėliavėlėmis, atrodė, kad tuoj uždainuos „Bunda jau Anglija!..“ Nuostabu :)

Beje, tas jų Gorbačiovas, t.y. ta pirmininkė, kur išjungė mikrofoną ir ėmė bartis, angliškai šneka irgi kaip gimtakalbė. Turbūt ji airė?

Dar man atrodo, kad Farage'as ir sakė „Guy Verhofstadt“, o užrašą „ghee“ vertėjas paėmė iš YouTube autotranskriptoriaus.

Ir, žinoma, labai džiaugiuosi, kad Pro Patria vėl atgijo ir leido komentarus. Jaučiuosi lyg tarp senų draugų vėl sugrįžęs.

Hm rašė...

Dar regis, jis sakė, kad ta konstitucija buvo parengta „by Giscard and others“.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Pagal pavardę - škotė, nors ir iš Airijos. Priklauso, kiek suprantu, Airijos libkonams - sprendžiant pagal jos elgesį, turėtų būti Anūko šutvės atitikmuo. :)
O dėl to "ghee" - visko galo būt, nes to veikėjo vardas iš tikrųjų tariamas kaip "Gy", tai ir taip, ir taip galima žiūrėt, nors aš spėčiau, kad Faražas tiesiog vardą pasakė, ir tiek...
Ir jo - "had been drafted by Giscard and others".

Agnė rašė...

Įdomu kuo čia viskas baigsis

Anonimiškas rašė...

Lietuvos mansitreamai apie UK išėjimą iš ES - tik vos vos, nes supranta, kad žmonės vistiek viską žino.

Anonimiškas rašė...

Tikriausiai tuo, kuo ir prasidėjo - turbūt visis puikiausi prisimenate, kaip garsiai skambėjo dzinguliukai atsiradus eurui ir kaip visi su kažkokiu desperatišku entuziazmu triūbijo apie naujai įsteigtą federaciją? sakua ,,naujai įsteigtą'' todėl, kad ES ne visada buvo tokia, kokia ji yra šiandien.
Ir kaip tik šis pasikeitimas kelia daugiausia klausimų - kaip, kada, kodėl, kokie motyvai, kokie žmonės veikė, kas jie?
Išėjus anglams, ES biurokratams Vyšegrado ketvertas bus puiki atsvara.
Ir būtinai pridėkimme Italiją - italijos pabudomas iš letargo gali pakeisti visą Europą. Ne pro šalį atsiminti ir nedidelę, tačiau įtakingą Austriją - Austrijoje padėtis vėl pasikeitė į gerąją pusę; bus matyti, ką austrai darys toliau.

Anonimiškas rašė...

Vėl asiradus komentarams ProParijoje, lengviau atsikvėpė ir mainstreamai, kurie čia tikrai užeina pasiskaityti ir straipsnių, ir komentarų - čia jie randa tai, kuo jiems patiems draudžiama domėtis - taip spėju - dėl jų vidinės cenzūros.

Hm rašė...

Žiūriu per YouTube anglų šventimą Londono gatvėse. Linksmiau nei per Naujus Metus :) Ir, žinoma, mūsų mainstream'ai apie tai nė žodžio.

Hm rašė...

Nė truputėlio neabejoju, kad visi tie vaikinai, ir barzdoti, ir nusiskutę, skaito čia viską sukišę nosis :) Skaitykit, skaitykit, vaikai :)

Hm rašė...

Išgirdau dar vieną nemirtingą Farage'o posakį: We are much more than a star on a somebody else's flag. https://www.youtube.com/watch?v=1F8QA3p9lQ0

Velnias, štai kas koks tai jausmas, tas baltas pavydas.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Siūlyčiau neskubėti pavydėti: vis dėlto, šitos skyrybos įvyko NE vertybiniu, o ADMINISTRACINIU pagrindu - Angliją neomarksizmas tebepūdo lygiai taip pat sparčiai, kaip ir eurosajūzą ir apskritai visus Vakarus. Su Breksitu NIEKAS tuo atžvilgiu nepasikeis. Ir, jeigu tendencijos nesikeis, britų nieko gero nelaukia - nepriklausomai nuo to, ar jie bus sajūze, ar ne. Na, o apie Lietuvą išvis nėra ko kalbėti - mes neturime nei politikų, nei politikos.

Hm rašė...

Na jau, šiek tiek daugiau optimizmo, kolega :) Kiekvienas toks įvykis, Trump'o išrinkimas, Brexit ir pan. yra vis kaip naujas lašas ant to neomarksizmo (ar kaip jis ten) akmens. O lašas po lašo ir akmenį pratašo :) Nors ir ne iš karto.

O pavydžiu britams labiausiai dėl to, kad jie turi tokių politikų, mokančių kalbėti, kaip Farage'as. Regis, mokėjimas kalbėti turėtų būti toks pamatinis įgūdis, o vis dėlto nedažnai pasitaiko. Kai prisimenu mūsų tą, pavyzdžiui, misterį Toxic Issue (jei pamenate tokį), tai sarmata tokia, kad nors skradžiai žemėn prasmek (prisiminiau dėl to, kad misteris Toxic Issue vėl neseniai pasirodė spaudoje ir kažką vebleno, regis, apie tai, kad Makarono bjaurūs pasisakymai apie NATO turėjo „teigiamą poveikį“, ar kažkokius panašius kliedesius, nabagas).

Unknown rašė...

Bet aš galvoju, ką darė kažinkavičiai ir hmai, kai komentavimas buvo išjungtas? Turbūt graužė nagus ir rašė komentarus į sąsiuvinį šalia klaviatūros, įsivaizduodami (kaip ir dabar) stovį scenoje prieš minias susižavėjusių ir plojančių mainstrymų.
Vidinė cenzūra kartais nepakenktų ir jums;). Nes mainstrymų reakcija į jūsų komentarus yra kaip į anekdotų pasiskaitymą. Irgi pramoga, ką besakytum.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, va - ir neadekvačių komentarų padavė - kaipgi be jų? :)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Išties, Faražas - puikus oratorius. Smagu matyti, kaip raudonieji "trigerinasi" nuo jo kalbų. :) Tikrai yra ko pavydėti - deja.
Beje, paradoksas, kad, nors gyvename ideologinės diktatūros sąlygomis, labai daug žmonių net tos ideologijos pavadinimo nežino. Tai reiškia, kad naujieji bolševikai pasimokė iš savo pirmtakų klaidų: žmonėms ideologijai priešintis sunkiau, kai nėra aiškaus taikinio, o į priekį kaip "mėsos skydas" išstumtos "lėlės" (šiuo atveju - visokios "mažumos", o ir "Grytutės" atvejis labai iškalbingas), kurioms jau iš anksto priskirtas "aukų" statusas. Kaip ir sakiau, šiuo atžvilgiu britų situacija nė kiek negeresnė, negu likusio Vakarų pasaulio (o kai kuriais atžvilgiais - ir blogesnė), ir nepanašu, kad ji ketintų taisytis, nepaisant Breksito.

Unknown rašė...

Žinoma, visi neadekvatūs, kurie jūsų nemato scenoje;).

Anonimiškas rašė...

pas jus scena 95proc. masmedijos ir dar neišsitenkat, reikia į čia lyst?

Unknown rašė...

Ten ne scena, o gyvenimas. Linkėčiau ir jums nulipti nuo scenos, gana vaidinti.

Anonimiškas rašė...

Jeigu atsikeltų MARGARET, ji britams parodytų, kad ne visi jiems namie. Na nors ir kieti britai, bet kaip ir amerikonus karuoliškos jėgos išdūrė, šita bacila kaip coronovirusas

Mauras rašė...

take back control, “The irony is that Brexit was all about taking back control, but we’ve never been so out of control. No one even knows what the reality of Brexit will look like.” Melagiena ir Cambridge analytica paramstytų politikos varguolių triumfo valanda. Proga visoms paplavoms iškilti į paviršių ;-) Neidealizuoju ES, bet tai kaip vyko brexit stūmimas ir visų Anglijos pagrindinių partijų, pirmiausia torių politinių sprendimų paieška, nuvarginusi visuomenę iki stadijos "greičiau užbaikit, nesvarbu ką", yra apgailėtina. Jei tai būtų buvęs bent kiek rimčiau ir atsakingai analizuotas o ne melais, manipuliacijomis ir žaidimu primityviom emocijom (visagalis Briuselis yra tipiškas išorės priešo naratyvas) pagrįstas sprendimas, palinkėčiau britams sėkmės. Dabar, deja, laukia ilgas ir skausmingas nepasitenkinimo, susipriešinimo ir čiuožimo žemyn pasitikėjimo, moralės, ekonomikos ir kitom prasmėm laikotarpis, kol neateis prablaivėjimas. Pasiekta pripučiant tiek melų apie ES biurokratų visagalybę ir sėkmingai pasinaudojant manipuliacijomis skaičiais išstojimo proceso pradžia nėra joks laimėjimas britams, kuriems net anksčiau tokia baisi (vietinių politikų, o ne Briuselio palaiminta) imigracija jau nublanksta prieš brexit nežinomybę. Ką pamatysim jau netrukus - Škotijos referendumas ir dar vienas derybų frontas, šalia visų prekybos sutarčių, o didžiules sumas gausiantis sutartis rengiantis teisininkų elitas yra dar viena laimėjusi klasė šalia iškilusių populistų politikų.

Už save kovojančiomis kunigaikštystėmis virstančios Europos šalys yra gerai pamiršta sena, kuo tai kvepia mums, gali nesuvokti tik nesidomintys istorijos pamokomis. O visi trumpai, johnsonai ir orbanai yra tik degraduojančios politikos grimasos, ne siekiamybė.

Sėlis rašė...

Taip taip, “visi trumpai, johnsonai ir orbanai yra tik degraduojančios politikos grimasos”, tikrai ne žydrai-raudona “laisvės, lygybės, brolybės” stūmėja, besipučianti viršvalstybinė biurokratų armija, dauguma kurių net niekieno nerenkami. Kai tuo tarpu “visi trumpai, johnsonai ir orbanai” yra išrenkami rinkimuose. Liberali demokratija!

Anonimiškas rašė...

Teisingai Sėli, prie visų tų lygybės šūkių, prisiplaka masė biurokratinių veikėjų gal pradžioje jie kiek ir parodo sąžinę vėliau, ji suserga, godumas ir posto išlaikymas, tampa paranojiškas, ir visada atveda prie žlugimo, kaip ir negydomos ligos.

Anonimiškas rašė...

O ką darė Unknown 11.10, kai ProPatria buvo išjungusi komentarus?

Unknown rašė...

Irgi buvau pasiilgusi anekdotų;).

Anonimiškas rašė...

Rimta pastabėlė. Tas pats Nigel Farage, kurį taip garbinate visi propatrijiečiai, ne kartą ir ne du Ukrainos klausimu yra pasakęs: neerzinkim rusiškos meškos. Neabejoju, analogiškos pozicijos jis laikosi ir Baltijos šalių atžvilgiu. Tad ką jūs rašysite, kai Putino tankai jau stovės Lietuvoje???

Sėlis rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Labai tikėtina, kad "progresyvistams" jų neomarksistinis burbulas IŠ TIKRŲJŲ yra "gyvenimas". :)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Keistas tas pasiilgimas - gi visas "meinstrymas" yra vienas didelis anekdotas. ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Hmm... Kažkaip labai jau girdėtos tos "be sajūzo laukia armagedonas beigi holokaustas" kalbos. Apie 1989-90 m. labai dažnai girdėdavosi (paprastai - rusų kalba)... ;)

Sėlis rašė...

O kodėl pamiršote paminėti makarono ir merkelienės, kuriuos taip mylite, politiką rasiejos atžvilgiu? O kodėl toks įsitikinęs, kad ir Baltijos šalių atžvilgiu tokia pat pozicija? Ir kaip tikras konservatnikas, tankais gąsdinate, nors dar nieko tokio neįvyko, kad ruskiams tektų kurti savo kartoninius tankus. JK vis dar NATO narė gi.

Unknown rašė...

Šičia anekdotai aukšto lygio:).

Unknown rašė...

Ar žinai, apie ką kalbame? Ne, čia tikrai kartais kvapą gniaužia nuo monochronijos. Norisi juoktis, juoktis, juoktis:).

Anonimiškas rašė...

Merkel su Makronu tikrai nemyliu, neišsigalvokit prašau. Priešingai, esu įsitikinęs jog būtent jų vedama politika privedė prie Brexito. Esu įsitikinęs, jog prezidentaujant Trumpui bei vyraujant politiniams oportunistams džonsonams ir faradžams, Baltijos valstybių Vakarai NEGINTŲ. Kodėl? Ogi kiek laiko prireikė britams parlamente susitarti dėl breksito? Tam, kad būtų aktyvuotas NATO FIFTH ARTICLE prireiktų visų NATO valstybių narių pritarimo. Ar jis įvyktų esant dabartinei susiskaldžiusiai Vakarų Europai ir JAV? Perskaitykit perspėjamąjį britų istoriko Niall'o Ferguson'o interviu vakarykščiame DELFI ir viskas taps aiškiau.

Hm rašė...

Kas ta monochronija?

Hm rašė...

Aha, reikėtų pažangioms anglų liaudies jėgoms įkurti kokią nors „Unity-Jedinstvo-Jedność“ ir surengti mitingą prie kokių nors sporto rūmų :) Ir reikalauti suvereniteto EU sudėtyje, o ne kažkokios buržuazinės nepriklausomybės :) O dabar jau prisidirbo, gali steigti Blokados fondą :)

Sėlis rašė...

Labiau dėl Prancūzijos, Vokietijos ir kokios dar Turkijos jaudintis reiktų, o ne dėl JK. Ne “oportunistai” ir “populistai” dėl susiskaldymo kalti, o patys būtent liberastai, kurie daug žviegia ant kiekvieno kampo. Pats dar pripažinote, kad jų politika privedė prie Brexit’o, bet ne, faražai su džonsonais ir trumpais kalti ir viskas!

Hm rašė...

O kas nordstream'us tiesia, Farage'as ar Merkelienė? O kas NATO dergia, Farage'as ar Makaronas?

Anonimiškas rašė...

Dėl JK tikrai nesijaudinu, o jaudinuosi dėl Lietuvos. "United we stand, divided we fall'' (Vienybėje mes stiprūs, o susiskaldę griūvam'') - toks yra senas bet teisingas kaip pasaulis anglosaksiškas posakis. Gerbiu britų apsisprendimą, matau jų vyraujančias visuomenės nuotaikas (nes čia gyvenu su šeima jau penkioliktus metus), bet griūvanti Europos Sąjunga yra labai blogas ženklas mažoms ir neįtakingoms valstybėms, kaip Lietuva. Todėl džiūgavimas dėl JK išėjimo yra tiesiog netoliaregiškas dalykas ir tiek.

Anonimiškas rašė...

https://www.youtube.com/watch?v=By-TokdOga0

Naidželas Faražas apie santykius su Putinu. Įklijuokite ir pasiklausykite, jei suprantate angliškai. Viskas taps labai aišku.

Hm rašė...

Teisingai pastebėta, kad ta ideologija neturi vieno aiškaus pavadinimo. Pats irgi dar nežinau, kaip tiksliai ją vadinti. Akivaizdu tik tiek, kad tas žodis turėtų turėti priesagą -azmas (o šalininkai būtų -astai), bet dėl šaknies dar neapsisprendžiau.

Unknown rašė...

Gyvenimas rodo raudoną kortą prasižaidusiems. O kol mes dar neprasižaidėm, tikiuosi ir neužsižaisim,ir neprasižaisim,tol mums švies žalia šviesa

Pikc Kažinkavičius rašė...

Galima numanyti, kad kai užtenka konpetencijos, kad žinotum, ar reikia rašyti "rezervatyvas" ar "prezervuaras", kyla noras blygstelti erodicija beigi entelektu, kad parodytum "retrogradams" jū vietą. :D

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ir? Kas iš tikrųjų labai aišku, tai kad šnekos apie "proputiniškumą" yra, švelniai tariant, nepagrįstos. Ukrainos klausimu aš su juo nesutinku - bet kad iš eurosajūzo pusės nesąmonių buvo, tai faktas kaip blynas.

Hm rašė...

Aha, mano klausimas tikriausiai buvo per daug orogantiškas.

item