Lenkijoje profesorė apkaltinta homofobija už dėstymą apie prigimtinę šeimą

Silezijos universitete Katovicuose 12 studentų apkaltino sociologijos profesorę Evą Budzyńską homofobija, antisemitizmu ir su šiuolaikini...

Silezijos universitete Katovicuose 12 studentų apkaltino sociologijos profesorę Evą Budzyńską homofobija, antisemitizmu ir su šiuolaikiniu mokslu nesuderinamos informacijos skleidimu už tai, kad profesorė pateikė medžiagą, kurioje šeima apibrėžiama kaip vyras ir moteris, tėtis, mama ir vaikas.

Universiteto drausmės komisijos atstovas pritarė studentams ir pasiūlė nubausti profesorę. Komisija turėtų svarstyti šį atvejį sausio 31d. Tačiau prof. Budzynska protestuodama pati išėjo iš universiteto, kuriame dirbo 28 metus.

Lenkijos švietimo ministras Jaroslaw Gowin pažadėjo ginti žodžio ir tyrimų laisvę Lenkijos unversitetuose bei neleisti įsigalėti cenzūrai pagal ideologizuotų grupių pageidavimus. Ministras planuoja tam skirtus teisės aktų projektus.

„Profesorė išsakė požiūrį, kuris yra užfiksuotas Lenkijos Konstitucijoje. Kaip tai gali būti neapykantos kalba?“, - klausė jis.

Lenkijoje gyvenanti žurnalistė Jolanta Miškinytė atkreipė dėmesį į skirtingas Lenkijos ir Lietuvos visuomenių reakcijas tokiose situacijose. 

„Lenkijoje profesorė sulaukė visos įmanomos paspirties, įskaitant ir žiniasklaidos bei juridinę. Kažin, kaip jai būtų pasibaigę kokioje nors nugalėjusios pažangos valstybėje...“, - socialiniame tinkle komentavo ji. 

Pagal Andriaus Švarplio informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 3278101377219131828

Rašyti komentarą

8 komentarai

Anonimiškas rašė...

Lenkijos profesorė neabejotinai sulaukė pirmiausia lenkų žiniasklaidos paramos.
O kai prof. V. radžvilas buvo vejamas iš unoversiteto, netgi neatlikus detalaus tyrimo, kas, kaip ir kodėl, kaip reagavo Lietuvos ,,manistream'inė'' žinisklaida ir - jeigu jį taip galima vadinti ,,nacionalinis transliuotojas''? - jokių principų ir įsitikinimų neturintys prisitaikėliai, bailiai šokantys pagal lefitstų dūdą.
Klausimas: kieno įsteigti ir kieno rankose yra Delfi, 15min, LRT, iki šiol nepranešantys, kad JAV suteikė Lenkijai bevizį režimą? - ar Europoje dar yra bent viena šalis, turinti bevizį režimą su JAV?
p.s. - ProPatria, pagyrimas, arba, kaip sako italai - COMPLIMENTI! - už susiprotėjimą. Labai laiku.
Atminkite, kad galimybė komentuoti didina tinklalapio skaitomumą ir populiarumą.

Anonimiškas rašė...

yra tokia šalis, ir ne viena. Pav., Lietuva

Anonimiškas rašė...

Gerai, kad už klaustrofobiją dar neteisia. Tiek nusiabsurdino komunistai, kad jau teisia už fobijas. Kam nors nepritarti - fobija? Bet komunistų ideologijoj logikos be.
Komunistai - didžiausi tautofobai. Kaip, beje, ir homofobai - bijo žmonių normalių.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ne visai taip - tas tyčiotis, niekinti, stigmatizuoti ir diskriminuoti specialiai sugalvotas ir vartojamas (aha, "žymusis bėka viens-septym" - spėkit iš trijų kartų, kiek šansų, kad kam nors už tai tą idiotišką ideologinį įstatymą pritaikytų? ;)) neomarksistinis naujadaras "homofobija" reiškia ne žmonių, bet tokių pačių baimę (dėl ko yra visiškai nelogiškas). Žmonių baimė būtų, ko gero, antropofobija.

Anonimiškas rašė...

aš nesuprantu, o kas čia tokio blogo, jei tave pavadina homofobu? Koks man skirtumas, kokią etiketę man bando priklijuoti? Taip tik stupid judgement by stupid judger. Judger yra psichologinė žmogaus savybė, kuri pasireiškia etikečių klijavimu, kurios beje yra visai neracionalios. Mane yra pavadinę ir bailiu ir melagiu ir protingu ir durnu... Kodėl žmonės to bijo?
"Nėra gerų ir blogų žmonių, yra tik geri ir blogi jų poelgiai. O tie pavadinimai yra labiau bobučių pasakos. Juk kažkam tu gali būti geriausias žmogus, o kažkam pats didžiausias piktadarys"...

Pikc Kažinkavičius rašė...

Net smalsu patapo - čia tikras ar apsimestinis "nesupratimas"? :)

Homofobas rašė...

pikcai - paskaityk 10 kartu komentarą, gal suprasi, kad man vienodai kaip mane pavadina..

Pagarbiai,
Homofobas,
kuris tuo didžiuojasi

Pikc Kažinkavičius rašė...

Gerai, patikėjau, kad nesupratimas nuoširdus. :)
Pabandysiu paaiškinti.
Įsivaizduokite, kad dabar sovietų okupacijos laikai, gyvenate ideologinės diktatūros sąlygomis (neturėtų būti labai sunku ;)). Ir štai už "ideologiškai neteisingą" mąstymą esate paskelbiamas "liaudies priešu". Su visomis iš to išplaukiančiomis PASEKMĖMIS - darbe, visuomeniniame, asmeniniame gyvenime. Ir galite šimtąsyk aiškinti, kaip jums "vienodai, kaip pavadina", kad tai tik "tik stupid judgement by stupid judger" - sistemai tai NEBUS vienodai (o štai tamstos nuomonė (kaip ir pačios etiketės pagrįstumas) - taip, tikrai vienodai). DABAR aiškiau?
O dabar - dar kartą paskaitykite straipsnį: idiotiški kaltinimai turėjo REALIAS PASEKMES - tą profesorę nuspręsta BAUSTI. Šitie "stupid judgements" VISIŠKAI REALIAI griauna žmonėms karjeras ir gyvenimus - ir teigti "o man tai vienodai" yra, švelniai tariant, trumparegiška. Nes, jei tendencijos nesikeis, po kokio nors chunveibino skundo prisikabins milic... oi, pardon - policija, kuriai bus nusišvilpti, kaltas tamsta, ar ne, nes gi "narodnyj komisar postanovil, čto javliaješsia vragom naroda". Ir ne, čia ne bajeris.
P.S. Tuo idiotišku naujadaru "homofobas" bandoma įteigti, kad neomarksistinei ideologijai nepritariantis žmogus yra iš esmės psichinis ligonis su nusikalstamais polinkiais - toks "heiteris" dėl liguistų baimių. O "heitkraim", kaip žinia, yra baisus kriminalinis nusikaltimas - ir atitinkamai traktuojamas. Ar TIKRAI vis dar "vienodai, kaip pavadina"?

item