D. Trumpas bus pirmasis prezidentas JAV istorijoje, dalyvausiantis Eitynėse už gyvybę

Penktadienį, sausio 24 d., kaip ir kasmet, šimtai tūkstančių amerikiečių dalyvaus Vašingtone rengiamose Eitynėse už gyvybę (angl. March f...

Penktadienį, sausio 24 d., kaip ir kasmet, šimtai tūkstančių amerikiečių dalyvaus Vašingtone rengiamose Eitynėse už gyvybę (angl. March for Life). Eitynės, kuriose reikalaujama delegalizuoti abortus, vyks jau 47-ą kartą, tačiau šiemet jos bus ypatingos – pirmą kartą jose žada dalyvauti ir sakyti kalbą pats Jungtinių Valstijų prezidentas.

„Jaučiamės labai pagerbti, galėdami sulaukti Prezidento 47-osiose Eitynėse už gyvybę“, žinią apie D. Trumpo dalyvavimą renginyje komentavo eitynių koordinatorė Jeanne Mancini. „Jis bus pirmasis dalyvausiantis prezidentas, tad mes nekantraujame asmeniškai jam parodyti, kaip karštai mūsų žygeiviai kovoja už gyvybę ir negimusiųjų apsaugą. Pradedant gyvybę ginančių teisėjų ir federalinių tarnautojų skyrimu, baigiant abortų finansavimo mokesčių mokėtojų pinigais apkarpymu šalyje ir užsienyje bei raginimu uždrausti abortus vėlyvoje nėštumo stadijoje, prezidentas Trumpas ir jo administracija yra nuoseklūs gyvybės gynėjai, ir jų parama Eitynėms už gyvybę niekada nesusvyravo. Esame dėkingi už visus šiuos pasiekimus ginant gyvybę ir laukiame dar daugiau pergalių ateityje“.

D. Trumpas apie dalyvavimą eitynėse paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“, parašydamas, kad penktadienį susitiks su „didžiule minia“. Netikėtai prezidentas pasirodė ir praėjusių metų eitynėse, kalbėdamas video įraše. D. Trumpas sakė, kad kiekviena gyvybė yra verta apsaugos ir tikino vetuosiantis bet kokią įstatymo pataisą, pateksiančią ant jo stalo, kuri galėtų „susilpninti žmogaus gyvybės apsaugą.“

Daugelis kovojančiųjų už gyvybę judėjimo veteranų teigia, kad D. Trumpas yra labiausiai už gyvybę pasisakantis prezidentas šalies istorijoje. Savo prezidentavimo metu D. Trumpas dar kartą patvirtino ir išplėtė draudimą su abortu susijusioms grupėms finansuoti kitų šalių abortą skatinančias programas ir institucijas, panaikino B. Obamos prezidentavimo laikų įstatymą, draudžiantį valstijoms nutraukti finansavimą Planned Parenhood (Planuotai tėvystei) bei pristatė įstatymus, saugančius amerikiečius nuo prievarta jų lėšomis kompensuojamų abortų valstybinėje sveikatos apsaugos sistemoje.

Nuo 1973 m. sausio 22 d., kai Aukščiausiojo teismo sprendimu byloje „Roe prieš Wade'ą“ JAV federaliniu mastu legalizuoti abortai, gyvybę abortų klinikose prarado apie 45 mln. kūdikių.

parengta pagal užsienio žiniasklaidos informaciją


Susiję

Šeimos politika 233962960727945816

Rašyti komentarą

item