Algimantas Rusteika. Galima išeiti iš konservatorių, bet konservatoriai iš tavęs - niekada

propatria.lt nuotrauka  Kitą kartą, seniai seniai, kai medžiai buvo dideli ir D. Grybauskaitė dar buvo neparskridus, toks A. Zuokas b...

propatria.lt nuotrauka 
Kitą kartą, seniai seniai, kai medžiai buvo dideli ir D. Grybauskaitė dar buvo neparskridus, toks A. Zuokas buvo tokį V. Drėmą pagrobęs ir išvežęs, kad nebalsuotų, kaip nereikia. Nūnai užėjo kiti laikai ir papročiai, bajorai seimuose, žinokit, balsuoja ir jų nebeišveža.

Tik dabar jie apsigalvoja po kelis kartus per dieną arba nesuveikia balsavimo mašina“. Štai, balsavime dėl Seimo rinkimų „kartelės“ sumažinimo iki 3 procentų tradiciniai biudžeto lėšų kramsnotojai mirtinai išsigando konkurencijos. Buvo paskelbta visuotinė mobilizacija.

Ir po artilerinio parengimo dvaro politologų pareiškimais bei LRT psichotroponėmis dujomis, išaušo lemiamų kautynių rytas. Pirmojo, rytinio posėdžio mūšio tikslas buvo tiesiog užblokuoti sprendimą ir klausimo net nesvarstyti.

Tačiau Seimas ėmė ir priėmė nutarimą įstatymą svarstyti 71 balsu, kaip ir buvo iki posėdžio sutarta, beliko po diskusijos įstatymą priimti. Ir štai, balsuojant dėl įstatymo priėmimo surinkta tik 70 balsų. Kaip netikėta – vieno staiga ėmė ir pritrūko!

Ir kieno gi tas balsas? Ogi narsiojo Rimanto Jono Dagio, kuris rytą parėmė įstatymo autorius ir balsavo už tai, kad įstatymas būtų svarstomas. O po pietų nebalsavo nei už, nei prieš, nei susilaikė, nei registravosi, žodžiu, niekaip nebalsavo.



Ir kad susijaudins žmogelis, tik blaškosi, rausta bala, pirštai tik dreba, „kortelė nesuveikė“, ką daryti? Na, bet ką čia padarysi – nesuveikė tai nesuveikė, užvertė akis aukštyn, skėst rankelėmis – ir nieko nedarė, ir nusiramino.

Taip sakant, galima išeiti iš konservatorių, bet konservatoriai iš tavęs neišeis niekada. O gal ir išeita nelabai buvo ar naujoji krikščioniškoji“ nelabai lipdosi? Valgyti juk reikia, o atgal už dyką tai nepriims?

Matyt, suveikė ir masiniai telefono skambučiai jaunatviškų, demokratiškų, prezidentūros patarėjų, kurie, aišku, veikė be Jo Ekselencijos žinios. Savarankiškai ar su klasiokais pasitarę ėmėsi iniciatyvos ir patarė laisviems ir nepriklausomiems deputatams, kaip balsuoti.

Su kuo ir sveikiname brangių Lietuvos žmonių numylėtus, „tradicinius“. Galėsit toliau tarpu savęs tradiciškai dalintis postais ir tradiciškai ar kaip nors naujoviškiau daryti Lietuvą brangią. Mums neskauda, mes pripratę.


Susiję

Rimantas Jonas Dagys 3950755904759649913
item