Po 9 metų pertraukos Prezidentūroje vyko Nacionaliniai maldos pusryčiai

lrp.lt nuotr. Šiandien, po 9 metų pertraukos, Prezidentūroje surengti Nacionaliniai maldos pusryčiai. Šiemet jų tema – „Malda tautos gy...

lrp.lt nuotr.
Šiandien, po 9 metų pertraukos, Prezidentūroje surengti Nacionaliniai maldos pusryčiai. Šiemet jų tema – „Malda tautos gyvenime“.

Į šį renginį buvo pakviesta daugiau nei šimtas svečių iš visos Lietuvos ir užsienio.

Kartu pasimelsti ir pasiklausyti tikėjimo liudijimų susirinko dvasininkai, politikai, visuomenininkai, žurnalistai, žmonės, kurių gyvenimuose dėl tikėjimo įvyko didelių pokyčių.

Maldą pradėjo Jo Eminencija kardinolas Sigitas Tamkevičius.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, sveikindamas svečius, sakė, kad bendra malda šiandien yra itin svarbi ir kaip dvasinė praktika, ir kaip tautą vienijantis veiksnys.

„Didmiesčių ir regionų gyventojai, emigravę ir likę Lietuvoje, tradicinių ir liberalių pažiūrų lietuviai šiandien neretai jaučiasi tarsi gyventų skirtinguose, nieko bendra neturinčiuose pasauliuose, atskirtuose nematomomis, bet tvirtomis sienomis. Politiniame gyvenime bendrus tikslus vis dažniau užgožia beprasmė konkurencija, pyktis ir nepagarba vienas kitam. Tampame pažeidžiami kaip tauta, kaip valstybė, kaip bendruomenė. Ir kaip individai“, – kalbėjo Respublikos Prezidentas.

Savo tikėjimo liudijimais pasidalijo socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis ir priklausomybes įveikęs bei kitiems padedantis Žanas Talandis.

Muzikos intarpais svečius džiugino Gintarė Jautakaitė.

Baigiantis Maldos pusryčiams arkivyskupas Gintaras Grušas kalbėjo apie bendros maldos svarbą tautos ir kiekvieno mūsų gyvenime.

Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė atsisveikino su kiekvienu svečiu, spausdami rankas, linkėdami Advento rimties ir susikaupimo laukiant artėjančių šv. Kalėdų džiaugsmo.



Susiję

Religija 2682632809477218308
item