kard. Sigitas Tamkevičius. Misija - taisyti Viešpačiui kelią

propatria.lt nuotrauka  Evangelijos pasakojimas (Mt 3,1–12) nukelia mus į Jėzaus laikų Judėją. Joje šeimininkavo žydų nekenčiami okupan...

propatria.lt nuotrauka 
Evangelijos pasakojimas (Mt 3,1–12) nukelia mus į Jėzaus laikų Judėją. Joje šeimininkavo žydų nekenčiami okupantai, kurie lupo mokesčius ir negailestingai slopino bet kokį laisvės pasireiškimą.

Vieną dieną per Judėją nuvilnijo žinia apie dykumoje pasirodžiusį vyrą, skelbiantį apie prisiartinusią dangaus karalystę. Greitai apie šį laisvės šauklį susibūrė būrys klausytojų; kupranugario kailiu vilkėjęs vyras kalbėjo ne apie išsivadavimą iš romėnų, bet apie prisiartinusią Dievo karalystę ir kvietė atgailauti.

Jonas Krikštytojas tvirtino, kad į dangaus karalystę galima įžengti tik atgailos keliu. Žydams nelengva buvo suvokti, kokia bus ta karalystė, bet viena buvo aišku – joje neliks neteisybės ir nekenčiamų romėnų.

Mes žinome, apie kokią Dievo karalystę kalbėjo Jonas Krikštytojas, pasitikęs prie Jordano atėjusį Jėzų ir parodęs jį žmonėms: „Štai Dievo Avinėlis“ (Jn 1, 36).

Advento liturgija kviečia mus pasiruošti Jėzaus atėjimo į žemę paminėjimui. Kviečia Jono Krikštytojo žodžiais: „Atsiverskite, nes prisiartino dangaus karalystė“ (Mt 3, 2).

Ką reiškia kvietimas atsiversti? Tai kvietimas keistis į gera. Šį kvietimą įvykdome pašalindami iš širdies nuodėmes ir visa savo būtimi atsigręždami į Dievą.

Mes pilnai atsigręžiame į Dievą tik tuomet, kai Jo valia mums tampa svarbesnė už viską, kai jos ieškome visais savo darbais bei siekiais. Šitai pasiekiame tik tuomet, kai klausomės sąžinės balso.

Atkreipkime dėmesį, ką Jonas pasakė fariziejams ir sadukiejams, kurie taip pat atėjo prie Jordano ir prašė krikšto. Jonas matė jų veidmainystę, todėl aštriai juos subarė: „Angių išperos <...>. Duokite tikrų atsivertimo vaisių!“

Prieš žmones galima veidmainiauti ir jie gali to nesuprasti, bet Dievas mato mūsų širdis. Todėl Advento metu reikia rimtai dvasiškai atsinaujinti ir prašyti Dievo pagalbos, kad šv. Kalėdas švęstume kaip ištikimi Jėzaus draugai.

Advento pradžioje švenčiame Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo šventę. Bažnyčia mums rodo Nekaltai Pradėtosios pavyzdį ir kviečia mus būti tokius, kokia buvo Marija, nuo Nazareto iki Golgotos išsaugojusi ištikimybę Dievui; nė mažiausias nuodėmės šešėlis neužtemdė jos sielos.

Per Adventą esame raginami daugiau laiko skirti dvasiniams dalykams – gerai religinei knygai, Šventajam Raštui, o jei yra galimybė – dalyvauti adventiniame susikaupime – rekolekcijose. Neturint šios galimybės, tinka paskirti šiek tiek laiko pasižvalgyti po savo dvasinę būseną. Pasitikrinti, kas mums svarbiau: Dievas ar turtas? Koks mūsų santykis su žmonėmis: esame savanaudžiai ar sugebame daryti gera, pastebėdami silpniausius? Kam leidžiame formuoti mūsų dvasią: televizijai, internetui ar Dievo žodžiui? Ar suklydę gebame nusižeminti ir pripažinti savo klaidas?

Kai Dievo link mes žengiame nors ir mažą žingsnį, Jis nelieka skolingas ir šimteriopai apdovanoja savo malonėmis. Tepadeda Dievas šio Advento ir Šv. Kalėdų šventėse pajusti savo malonių gausą.


Susiję

Sigitas Tamkevičius 7227528439339689408

Rašyti komentarą

10 komentarų

Anonimiškas rašė...

Kas turi misija tiesti ne Viešpačiui kelia ir,kaip tai atrodo

Cardinal Hosts Satanic Play at St. Stephen's Cathedral in Vienna/Ytube

URGENT: Exorcists Call For Worldwide Action/Ytube

Anonimiškas rašė...

„Bažnyčia mums rodo Nekaltai Pradėtosios pavyzdį ir kviečia mus būti tokius, kokia buvo Marija, nuo Nazareto iki Golgotos išsaugojusi ištikimybę Dievui; nė mažiausias nuodėmės šešėlis neužtemdė jos sielos.“ Vyro ir moters lytinė meilė yra ypatingai svarbi, nes be jos neliktų žmonijos. Nė viena dar moteris nepastojo be vyro pagalbos. Vyro ir moters mylėjimasis nėra jokia nuodėmė.

Unknown rašė...

Iš esmės nebuvo jokio Švč. Mergelės "Nekaltojo Prasidėjimo". Tai katalikų išmonė. Bet Anonimiškas čia turbūt turi galvoj Išganytojo pradėjimą iš Šv. Dvasios. Tuos klausimus reikėtų nagrinėti iš religijos ir tikėjimo pozicijų.

Anonimiškas rašė...

Tik MAZAS faktas,kad visa krikscionybe laikosi ant katalikisku koju,kas nori eiti savomis kojomis greit suklumpa,nebent Nekalciausioji Dievo Motina ir vel padeda atsistoti jos sunaus akivaizdon

Unknown rašė...

Deja, tai ne tik kad ne mažas, bet ir apskritai ne faktas, nes krikščionybė nesilaiko ant jokių svetimų kojų, ji laikosi ant savųjų, kuriomis pradėjo žengti pirmuosius žingsnius ir kuriomis nuėjo daugiau kaip dviejų tūkstantmečių kelią. Katalikybės "nuopelnas" tik toks, kad atsiskyrusi nuo ortodoksalios Bažnyčios, ji išrado daugybę nereikalingų dalykų, iškraipė krikščioniškąją Tradiciją arba kai ką išvis atmetė, priėmė nereikalingas dogmas ir kt., taip sukeldama chaosą ne tik ją išpažįstančių žmonių sielose, bet ir visose gyvenimo sferose. Katalikybėje tikra yra tik tai, ką ji išlaikė iš pradinės Bažnyčios. Aš nuėjau ilgą katalikišką kelią ir negaliu sakyti, kad katalikybėje viskas netikra. Ne, yra daug autentiškų dalykų, bet tai yra reliktai tikrosios Bažnyčios, kuri yra nedaloma. Nėra dviejų Bažnyčių.
O jei kas eina katalikiškomis kojomis, tegu nepamiršta, kad tos kojos yra molinės.

Anonimiškas rašė...

Taigi DIDELIS faktas:),kad pirmaisiais amziais net visuotinio baznycios susirinkimo nebudavo be Romos vyskupo pritarimo,o ka jau sakyti,kad ortodoksai po atskilimo nuo Sventos Visuotines ir Vienatines ant SvPetro/uolos/pamato- Viespaties pastatytos baznycios uzsidare savo siauruose nacionaliniuose remuose,kai tuo tarpu kataliku evangelistai vienuoliai pranciskonai,dominikonai,jezuitai,augustinai evangelizavo visa naujaji pasauli-Amerika,Azija ,Afrika "Eikite i visa pasauli ir skelbkite Evangelija visai kurinijai"Juk parašyta: Kokios dailios kojos skelbiančiu gera naujiena"Po visa zeme pasklido ju garsas iki pasaulio pakrasciu ju zodziai"

Unknown rašė...

Pavarei į šoną...

Šiaurės Lietuva rašė...

anonomiškas 16.45 . Nesipainiokite. Bažnyčia nesmerkia lytinių santykių tarp VYRO IR MOTERS KURIE YRA SUSITUOKE, netgi skatina jaunus žmones tuoktis ir turėti vaikų.Bažnyčia smerkia NETVARKINGUS lytinius santykius, ty. santuokinę neištikimybę ir visokiausius genderistinio stiliaus santykius : bet kaip ir su bet kuo.

Anonimiškas rašė...

Studijuokite Bibliją, Krikščionybės istoriją, Šventųjų gyvenimus.

Unknown rašė...

Studijuokite, bet ne vien iš katalikiškų šaltinių, tuomet nerašysite melagysčių kaip 14.34.

item