D. Trumpas pasmerkė E. Macrono komentarus apie NATO

tiesos.lt NATO viršūnių susitikimo Londone, prasidėjusio gruodžio 3-iąją, išvakarėse JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasmerkė naujau...


NATO viršūnių susitikimo Londone, prasidėjusio gruodžio 3-iąją, išvakarėse JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasmerkė naujausius Prancūzijos Respublikos prezidento Emmanuelio Macrono komentarus apie NATO karinį aljansą.

Per bendrą spaudos konferenciją su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu, surengtą prieš Londono viršūnių susitikimą, skirtą Aljanso 70-mečio jubiliejui paminėti, D. Trumpas sakė, kad E. Macrono žodžiai buvo „labai, labai bjaurūs“. Jis pridūrė, kad Prancūzijos prezidento pareiškimas, jog NATO ištiko „smegenų mirtis“, nuskambėjo kaip „labai įžeidžiamas kitoms 28 valstybėms narėms“.

„NATO tarnauja didžiam tikslui“, – pabrėžė JAV prezidentas tvirtindamas, jog JAV ir Europos NATO narių santykiai, išskyrus Prancūziją, yra tokie, kad kalbėti apie kokius nors susiskaldymus nėra pagrindo. „Matau, kad Prancūzija atskyla. Aš žiūriu į jį [Macroną] ir sakau, kad jam [Macronui] reikia apsaugos labiau nei bet kam kitam, o jis, atrodo, atskyla, ir todėl esu šiek tiek nustebęs “, – sakė JAV vadovas.

Šis D. Trumpo kritikos sulaukęs E. Macrono komentaras buvo išsakytas spalio 21 dieną per interviu žurnalui „The Economist“, skirtą NATO viršūnių susitikimui Londone Prancūzijos prezidentas teigė, jog Aljanso nariai nebegali pasikliauti JAV. Ne ką mažesnę sumaištį įnešė ir vienašališki E. Macrono pareiškimai po susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

1966 m. Prancūzija jau buvo pasitraukusi iš NATO karinių struktūrų. Suabejojęs organizacijos pajėgumu pasipriešinti Sovietų Sąjungos karinei invazijai prezidentas Charles de Gaulle liepė iškeldinti NATO būstinę iš Paryžiaus ir palikti Prancūzijos teritoriją visiems užsienio kareiviams. Nors Ch. de Gaulle buvo pareiškęs tai darąs protestuodamas prieš JAV dominavimą Aljanse, tačiau bendradarbiavimo su Šiaurės Atlanto organizacija Prancūzija nenutraukė.

Visiška Prancūzijos narystė buvo atkurta tik prieš 10 metų – 2009 m. pavasarį pažymint Šiaurės Atlanto aljanso įkūrimo 60-ąsias metines. Tąkart premjeras François Fillonas prieš balsavimą Nacionaliniame susirinkime taip pakomentavo šiuos Prancūzijos sprendimus: „1966 m., kai tvyrojo įtampa tarp Rytų ir Vakarų, mūsų pasitraukimas iš šios organizacijos buvo šokas. Tačiau 2009-aisiais mūsų sugrįžimas yra paprasčiausias derinimasis, nekeliantis jokių emocijų tarptautinėje arenoje“, – sakė jis.

Susiję

Pasaulis 6876919529007662664

Rašyti komentarą

37 komentarai

Anonimiškas rašė...

Dabar NATO vienybė reikalinga kaip niekad, nes mums, latviams ir estams tai gyvybiškos svarbos klausimas.
Apskritai į Macrono pareiškimus daug dėmesio kreipti neverta - galima prisiminti Prancūzijos armijos generolų laišką Macronui, įrodantį, kad jis neturi paramos armijos vadovybės tarpe. O neturinčio armijos vadovų paramos prezidento politinė karjera - baigta.

Anonimiškas rašė...

Makronas nenustebino, jis seniai glebėsčiuojasi su Putinu. Neduokdie, kokios bėdos su Rusija, tai ir makronas, ir merkel būtų pirmieji, kurie balsuotų prieš baltų gynybą.

Anonimiškas rašė...

Ir vienas, ir kitas - jau nueinantys, be to, jie yra tik formalūs , o ne faktiniai lyderiai.
Kaip kad Prancūzijos generolai jau parašė vieną laišką Macronui, taip gali parašyti ir antrą.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, nežinau dėl tų "nueinančių" - Vokietijoje ir be Merkelienės Rusijos "draugelių" užtenka - pvz. https://www.urdupoint.com/en/business/german-lawmaker-calls-for-countermeasures-if-778169.html

Hm rašė...

Man labai keista, tiesiog ultra keista, kodėl mūsų spauda, dvaro politologai ir pan. taip teisina ir vos ne palaiko nupušusį makaroną, o prieš prezidentą Trump'ą vis paburnoja. Kodėl, kokia to prasmė? Juk tai idiotiška.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kodėl idiotiška? Makaronas gi už "teisingą ideologiją" eina, todėl kad ir ką jis sakytų ar darytų, bus "če nesiskaito". O Trampas yra neomarksistų priešas, todėl irgi, kad ir ką jis sakytų ar darytų, bus "orange man bad".

Anonimiškas rašė...

Pikc, gal neberašinėk čia tą patį per tą patį. Visi jau žino, kad rusai blogi, kad neomarksistai visi.., o kas prieš juos - geri.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Hm rašė...

Šitą suprantu, bet juk tai prasilenkia su protu, interesais ir sveika savisauga. Lietuvos saugumo garantija yra bendradarbiavimas su Amerika; tai kokio velnio Amerikos vadovą keikti, o nupušėlius makaronus, nordstream'ų teisėjus ir panašius putinversteher'ius vis pagarbinti? Na, galima reikalui esant pasakyti būtinąsias eurodiplomatines frazes, lip service, kaip sakoma, bet kam taip absurdiškai garbinti net kai jie visai sukvailioja? Neseniai skaičiau mainstream'inėje spaudoje kažkurio dvaro politologo pezalus, kad iškeikdamas NATO makaronas esą „kvietė diskusijai“ ir „atliko iš esmės pozityvų vaidmenį“. Maždaug tas pat, kas pasakyti, kad viešumoje pakakodamas „kvieti diskusijai apie naują santykį su higienos normomis“. Kokia konkrečiai priežastis juos verčia aukoti proto likučius ant to savo homomarksizmo aukuro, va to nesuprantu.

Anonimiškas rašė...

panašu, kad vovanas kažkuria tema laiko manu už cibulių. Ar tik ta močiutė nebus tik dėl vaizdo.

Anonimiškas rašė...

anonimiškas 22.05, jeigu visi žino, tai ko pats tą patį kartoji?

Povilas Jankunas rašė...

Paciam/anonimiskui/labai matai nepatinka kai i ne neoliberalu propatria parasomi pakartojimai pries juos/neoliberalus/ar pries imperialistine sergancia didziarusisko sovinizmo liga-Rosija/Maskolija/Taigi turiu tau pasiulyma nebuk cia,dalyvauk ir rasinek 15 min ar delfyje.O gal tau pagal etata priklauso ar pagal partine linija.Tad tada turek kantrybes,nes pokolkas dar cia vienaip ar antraip radineja zmones kurie nesusitapatina nei su neoliberalais nei su Maskolija

Anonimiškas rašė...

Nesigirdi, kad dar be Jūsų kažkas labai jaustų tą rasiejas šovinizmą. Gal Jums tik atrodo taip? O ir tik Jums, kur bepažiūrėtumėte, ten marksistai ir vaidenasi... Ar tikrai taip yra?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Iš planetos Žemė. O Jūs iš Mėnulio? - Čia juokai.
Turbūt Jūs aklai tikite tuo, ką taip vadinama nepriklausoma spauda nuolatos deklaruoja? Manote, kad jei kitų nuomonių ji neskelbia, tai tiesa ir yra tokia, kokią ji skelbia? O gal ta taip vadinama nepriklausoma spauda visai ne nepriklausoma?

Povilas Jankunas rašė...

Ta tavo/anonimisko/nuomone konkreciai is valdybos nuleista.Tai tik patvirtina mano nuomone,kad pats etatinis,skirtas konkreciai propatrijai.kitaip cia nerasinetum o sedetum Delfyje ar 15 min.O jeigu neiziuri didziarusisko sovinimizmo tai cia ne tik,kad aklas bet ir dirbi pagal komanda.Sis reiskinys ivardytas zymiai seniau kai dar nebuvo nei bolseviku nei marksistu nei neoliberalu.Tai buvo ivardyta dar 19 amziaus pabaigoje,ir jis niekur nedingo.Tai nuolat sustipreja toj salyje kai winter valdzia ateina imperialistines jegos,kurios ta tos tautos liga sumaniai isnaudoja savo tiek vidaus tiek globaliniams tikslams.Sakyciau tai mongoliskas-totoriskas-bizantiskas palikimas-kad mes pasauliwuzvaldysim ir sena tvarka isardysim Aisku pagal maskoliska scenariju

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 22.05, dalykiškai: teko turėti reikalų su rusais kurį laiką - tai va, buvo labai prastai, todėl nesistebiu, kad jų ir nemėgsta.

Anonimiškas rašė...

Žaviuosi tavimi, Unknown. Jūs tikras Šarlokas Chomsas. Viską nustatėte be jokių klaidų.- Aš slaptas agentas! Labai slaptas... O jau jūsų kaip šaunaus žvalgo dviejų šimtų metų patirtis dirbant gūdžioj Rusijos maskovijoj, tai išvis. Amžiuje lyg ir jau, bet kokia atmintis!!! - Neatsistebiu. Ir mongolus menate? - Fantastika - tikrąja prasme.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 2019-12-05 18:42 Anonimiškas 22.05,: "dalykiškai: teko turėti reikalų su rusais kurį laiką - tai va, buvo labai prastai, todėl nesistebiu, kad jų ir nemėgsta."

- Tautos/valstybės - kaip žmonės. Vos tik užsimezgusios, susikūrusios - kaip kūdikiai "darantys į pampersus", t.y., elgiasi nesirūpindamos tuo, ką gali užtikrinti gimdytojai t.y., aplinka privertusi atsiskirti. Tame pradžios amžiuje svarbiausia vidinės struktūros vystymo klausimas. Kiek vėliau - pamatoma, kad yra ir išorė - kažkas dar. Ir čia pat, be jokio to pažinimo, užsimojama jai vadovauti, reiškiamos pretenzijos... Tą MOMENTĄ jūs čia turite omeny, kuris (visuomeniniu lygmeniu Rusijai) jau praeitis. Kaip ir pienburniai su amžiumi tampa suaugusiais, taip ir tautos tampa brandžiomis. Jūs nesupratote dar, kad yra taip. Natūralus vystymasis (bet kurio lygmens) praeina panašias charakterio fazes.
Nesupratimas to, yra priežastis to, kad užlipama ant tokio pat (ne ant to paties), bet ant tokio pat grėblio. Amerika dabar išgyvena paauglystės pretenzijų/okupacinių kėslų naujomis formomis/ fazę, o ne Rusija. Rusija jau išaugo, pasimokė, ir ne tik į "pampersus dedaro", bet ir pretenzijų nežabotų nebeturi.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

To 2019-12-05 20:17 Jeigu suaugote,tai vykdikite planą 4K gražinkite, atsiprašykite ir dar susimokėti skolą - Kurilų salos, Karaliaučiaus kraštas (Mažoji Lietuva - ne Prūsija), Krymas, Karelija

Anonimiškas rašė...

Kai Anonimiškas2019-12-06 05:40 suaugsite, nustosite būti naivus.

Anonimiškas rašė...

Pikc, kiekvienas žmogus unikalus ir vertingas savaime. Ir tik jei pats jautiesi menku, menku tave matys ir kiti. Bet jei manysi, jog tik vienas tu esi vertybė, o kiti vatnikai niekingi, tai net ir nesitikėk iš niekinamų pagarbos.

Ainis rašė...

"kiekvienas žmogus unikalus ir vertingas savaime".
jo... berija, dr mengele, dušanskis, čikotilo, stalinas, hitleris, polpotas...
Jie reti, išskirtiniai - taip. "Vertingi savaime" - abejočiau.
Ir pagarba iš vatnikų ar neomarksistų tai ženklas kad darai kažką ne taip.

Anonimiškas rašė...

būkit geri, nepaverskit propatrios antra tiesos.lt su jos komentarų palatos pacientais.

Unknown rašė...

Jums 2019-12-06 6:14 pagal protą ner patrumpintu negalima leisti uždėti, nebent prišiktukus!

Anonimiškas rašė...

Kadangi yra laisvė, tai vadinami ,,pacientai" laisvai smaukosi, ir ten ir ten, tai gal ir gerai galima susidaryti tikresnį vaizdą.

Hm rašė...

Post factum. Jau paversta.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Iš tikro, daug darbo net nereiktų: užtektų adminams kokį kartą per dieną "apsišlavimą" padaryti - dabar gi net spamas kabo nejudinamas.

Hm rašė...

Iš esmės teorija įtikinama (ypač tą dvigubą santykį su Lenkija gerai paaiškina), bet lieka neaišku, kodėl Briuselis tiems dvaro politologams ir pan. yra aukštesnis ponas už Ameriką. Tik dėl to, kad arčiau? Kažin; čia turėtų būti dar kokia nors kita priežastis iš pasąmonės gelmių. Ir beje, atkreipkite dėmesį, kad vatnikai komtiesės ir delfio komentaruose visada keikia Lietuvą dėl bendradarbiavimo su Amerika, o dėl Briuselio priekaištų beveik neturi.

Sėlis rašė...

Tai todėl, kad administracija dirba aplaidžiai arba visai nedirba, kad netrina tų vatnikų vėmalų, rasiejos ir putlerio režimo garbinimų. Jie greičiau paties komentarą ištrins, jei tam vatnikui riebiau atsikirsi.

Anonimiškas rašė...

Atkreipkite dėmesį: rusiškų pavardžių vis daugėja Lietuvos policijoje ir - kas ypatingai svarbu - medicinoje.
O visokiausius ,,psichologus'' nelietuviškomis pavartdėmis - kad ir kaip jas stengiamasi paslėpti modernizuotais iškraipymais arba trumpinimais - jau nelengva ir suskaičiuoti.
POa-iūrėkite, kiek tokių ,,psichologų'' publikacijų pagrindiniuose mainstreamuose.
Ir jie įdarbinami į valstybines struktūras slapta, tylint apie konkursus dirbti valstybinėse pareigose ir t.t. - tai iš tiesų yra šliaužiančios okupacijos požymiai, į tai reikia nedelsiant aktreipti dėmesį ir imtis atitinkamų priemonių.

ale, rašė...

Su Kainkavičiumi dalinai sutikčiau. Šalinti besąlygiškai reiktų pilnus paniekos bei pagiežos komentarus. Bet jei kažkam užkliūvo korektiškai reiškiama kitokia nuomonė, tai pravartu būtų abiems pusėms užduoti papildomų klausimų, Juk būna, kad teisus ne tas, kuris pateikia visiems žinomą niekur nevedančią nuomonę, bet tas, kuris išsako iracionalią mintį, kaip išeiti iš užburto rato.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item