Algimantas Rusteika. Vargšai oligopolininkai ir 13 procentų propagandos

propatria.lt nuotrauka  Didžiausi vargšai Lietuvoje yra tie, kurie, naudodamiesi monopoline padėtimi, ją daugiausiai plėšia ir daugiaus...

propatria.lt nuotrauka 
Didžiausi vargšai Lietuvoje yra tie, kurie, naudodamiesi monopoline padėtimi, ją daugiausiai plėšia ir daugiausiai šimtų milijonų užkala, t.y. bankai ir prekybcentriai. Ir tikrai - vargšai. Štai LIDL Lietuvos pelnas pernai išaugo 4 kartus, bet čia sunku tiksliai ir palyginti, nes tinklas tik ateina ir kaip pasiutęs Didelių Pelnų Šalyje renčia prekybcentrius. Štai ir IKI pelnas išaugo 125 proc.

O „Maxima grupės” konsoliduotos pajamos 2018 m. padidėjo 22,1 proc., iki 3,451 mlrd. Eur. Grynasis pelnas ūgtelėjo 56 proc., nuo 74,9 mln. Eur, iki 116,7 mln. Vien pernai daugely šalių atidarė daugiau nei 100 naujų parduotuvių. Vargšai.

Praktiškai visi skaidriomis ašaromis plūstantys vargšų skandinavų bankai irgi labai skaidriai plauna vargšų rusų oligarchų smirdančius pinigus. Ir dar skaidriau, įvairiausiais būdais pelnus išsiveža į metropoliją. O iš prekybcentrių didikų tik viena NORFA labai skaidriai vargsta skaidrioje tėvynėje.

Kiti arba tikri užsieniečiai, arba, kaip maximalistai, išsislapstę Maltos ir Kipro holdinguose. Bet visi įvairiausiais tarpusavyje susijusių firmų manipuliavimais pelnus išsiveža ten, kur mokesčių mažiau. Korporacijų valdomame pasaulyje jų tikrasis pelnas ir pelnas, nuo kurio mokami mokesčiai - sunkiai susisiekiantys indai.

Vien prakalbus apie šių „vargšelių” apyvartų, kurių neišeina lengvai paslėpti, apmokestinimą kilo etatinių tėvynės mylėtojų, storų „apžvalgininkų” ir sočiai išlaikomų „ekspertų” baisus klyksmas. Tų pačių kovotojų už įvairiausias teises, kurie visom keturiom už mažutėlių opeliukų apmokestinimą, „independensų” plėšikavimą, ES lėšų įsisavinimo schemas ir smulkaus bei vidutinio verslo galutinį sunaikinimą oligopolijų džiaugsmui.

Tam šventam dvarininkų pelno apsaugos tikslui baudžiauninkams sugalvota naivi pasaka. Tik paklausykit, vaikučiai - stambaus verslo ir bankų apmokestinimas pakels kainas ir palūkanas, nes mokesčius apmoka vartotojai! Tik užmirštama pasakyti, kad absoliučiai visi monopolizuoti verslai mokesčius bando užkrauti vartotojams, nes ten, kur monopolijos - konkurencijos nėra.

Taip ir norisi paklausti - o ką, kitų verslų apmokestinimas kaštų nepadidina? Tai ką tada reikia apmokestinti labiau, kas turi dalintis sėkme ir nešti sunkųjį rąsto galą - ar ne tie, kurie naudodamiesi savo priveligijuota padėtimi prisiplėšia daugiau? Kad smulkieji ir vidutiniai, kuriuos taip mylit prieš rinkimus, atsigautų, kainas numuštų ir bent kokia konkurencija atsirastų?

Ir štai, džiaugsmo fanfaros - monopolistų pasamdyti ekspertai „nustatė”, kad mokesčio stambiajai prekybai įvedimas maisto kainas pakels 13 proc. daugiau nei kiltų tokio mokesčio neįvedant! Išvertus į lietuvių tai reiškia, kad kainos ir taip vis tiek kils, tačiau stambiesiems monopolininkams norint išsaugoti šimtamilijoninius pelnus, 1 € kainuojanti varškės pakelis pabrangs ne 10, o 11,3 ct! Tai kas, kad jie savo puslapiuose pliurpia apie socialiai atsakingą verslą ir atskirtis - pelnas uber alles! Jie padidins tiek, kiek reikia, kad nei cento neprarastų!

Šio saviškių šunuodegiautojų „tyrimo” labai reikėjo, nes atsiveria begaliniai manipuliacijų horizontai. Ir štai, delfių ir kitų orakulų antraštėse matom, kaip „maisto kainas pakels 13 proc. daugiau nei kiltų tokio mokesčio neįvedant” virsta į „maisto kainas pakels 13 proc.!” O Lietuvos Ryto televizija per žinias jau atviru tekstu skelbia didžiąją manipuliatorių naujieną - maisto kainos padidės 13 proc.!

Runkeliams nusiunčiama žinutė, kad juos plėšiančių monopolijų didesnis apmokestinimas padidins monopolistų kainas ir apiplėš pačius runkelius. Ir ne tik šiuo melu dauguma patiki - tai yra didi monopolinės valstybės tiesa. Nes kitaip jų sukurtame netikrame pasaulyje, kuriame tikrovė niekam nerūpi, ir negali būti.


Susiję

Įžvalgos 506958230896058213

Rašyti komentarą

29 komentarai

Anonimiškas rašė...

Trumpai ir aiškiai, tiesiai šviesiai. O ką patraukti už atsakomybės? Jekspertai nepakaltinami, mala ir mals liežuviu, kol už tai jiems mokės. Argiekspertas Nausėda ne taip darė? O kaip darys prezidentas Nausėda? O seimas? Tas gal tik džiaugiasi seimu vadinamas. O iš tikrųjų ten apvalūs nuliai. O didžiausias apvalus nulis (jau!) - tauta.

Anonimiškas rašė...

Pirmiausia, reikia nacionalizuoti alkoholio ir tabako prekybą. Gautą pelną panaudoti keliant atlyginimus mokytojams ir kultūros darbuotojams, medikams ir pensijas pensininkams. Sekantis žingsnis - įsteigti valstybinius (galima vadinti, Kaip JK - kooperatinius) didžiuosius prekybos tinklus, kurie remtų mažąjį ir vidutinį verslą, supirktų jų produkciją ir prekiautų skaidriomis, protingomis, ne piratinėmis kainomis. Kiti didieji žmogėdros- prekybos tinklai turėtų ne didinti, bet mažinti kainas arba jie, paprasčiausiai, žlugtų ir išnyktų nuo žemės paviršiaus. Tik taip sukursime Gerovės Valstybę.

Anonimiškas rašė...

Gerovės valstybė jau sukurta: turime milijonierių, turime pašalpinių, turime verslą be kasos aparatų, turime patriotų politikų, turime, ak, kiek daug gero turime.

Anonimiškas rašė...

Dabar mužikai kantrūs.

Hm rašė...

Hm, ne iš kelmo spirtas tas Rusteika. Gerai čia parašė. Bet runkeliai Pro Patria neskaito. Skaito jie nebent delfius, ir dar rusišką šūdą per televizorių žiūri.

Kaip čia padaryti, kad juos tokie straipsniai pasiektų, bala žino.

Anonimiškas rašė...

Šitam dundukui blogai, kad lietuviško verslo įmonė atidarė 100 parduotuvių Europoje, uždirba pelną, ir sumoka milijonus mokesčių į biudžetą? Kai jau galvoju kad šitas Rusteika labiau nusišnekėti nebegali, jis visada sugeba nustebinti. Nekantriai laukiame kitos savaitės autoriaus šizofreninių rašliavų :)

Anonimiškas rašė...

Ar ne, pasakoriau?
Neramu, kad pajudintas Rytų kapitalas, subsidijuojantis penktąją ir šeštąją kolonas, kuris prireikus gali būti naudojamas kaip visuomenės šantažo įrankis? - kas faktiškai jau ir daroma dabar, verčiant vėl rinkti sisteminius?

Anonimiškas rašė...

Šeštoji kolona? Kiek jūs vatufkės tų kolonų turite?

SUSAN BENSON rašė...

Sveiki, ponios ir ponai, ar jums skubiai reikia asmeninės paskolos ar komercinės paskolos, ar paskolos, norint pradėti projektą, ar nusipirkti namą ar automobilį, ar jums reikia paskolos bet kokiam tikslui? Jei taip, patarsiu susisiekti su „Sunshine Financial Group“ per {Email: [email protected]} arba {WhatsApp: +447903159998}.

„Sunshine Financial Group“ yra išsami finansinių paslaugų įmonė, pasiryžusi padėti jums pagerinti jūsų ilgalaikę finansinę sėkmę. Mūsų pritaikytos programos yra skirtos padėti augti, apsaugoti ir išsaugoti jūsų turtus teikiant individualizuotas paslaugas ir žinias.

Priežastis, kodėl turėtumėte susisiekti su „Sunshine Financial Group“;
- Taikyti bet kur ir bet kada.
- Gaukite grynųjų per mažiau nei 24 valandas
- Galite pasiskolinti iki 20 milijonų eurų
- Jokių paslėptų mokesčių.
- 3% subsidijuojama palūkanų norma
- Turite galimybę pasirinkti grąžinimo datą kas savaitę, mėnesį ar metus 1-30 metų laikotarpiui.
- Ir dar daug naudos

Jei jums buvo taip sunku gauti paskolą iš savo vietinių bankų ar kitų finansų institutų, nesijaudinkite daugiau, nes ši įmonė padėjo daugybei asmenų ir organizacijų, susidūrusių su finansiniais sunkumais visame pasaulyje. Kai teikiate paraiškas su „Sunshine Financial Group“, teikiate paraiškas su patikima įmone, kuriai rūpi jūsų finansavimo poreikiai. Visais būdais jums bus pasirūpinta.

Jei jums reikia skubios paskolos per 24 valandas, maloniai parašykite į žemiau esantį el. Laišką, kad gautumėte daugiau informacijos
Kontaktas el. Paštu: ([email protected])
„WhatsApp“ kontaktinis asmuo: +447903159998

Anonimiškas rašė...

Anoniniškas 21:18. Storas eksperte, statistika rodo, kad vos gyvas smulkus ir vidutinis verslas duoda valstybei daugiau nei stambusis. Va taip pas mus viskas sutvarkyta! Paradoksalu, bet tiesa. Kada į eterį prasiverš tos statistinės lentelės? Bet kai prasiverš, kaip sukursite naują briedą?

Anonimiškas rašė...

Dėmesio, apie įvykius Kaune: tegul Kauno Forumas surenka visą medžiagą ir paviešina, kas iš tikrųjų įvyko,kur prie mokyklos šlaistėsi nuogas pabėgėlis su peiliu - sprendžiant išteksto, jis buvo ne vienas; išprievartauta mažametė mokinė.
Kas asitiko ir kas nuskaltėliai?

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 21.18, ar žinote? - o jūs savo reakcja netgi padarėte visai nemažą pasaulgą; iš jūsų žodyno ir vartosenos aišku, kas jūs toks.
Dabar aišku, kad A.Rusteika savo straipsniu pataikė į dešimtuką, ir anot jūsų - ,,lietuviško verslo įmonėmis'' reikia užsiimti rimtai: nėre abejonių, kad paaiškės daug įdomių dalykų.
Štai matote? - viena klaida, vienas nesusivaldymas gali prapuldyti visą KGB verslo grupę. Nežinia, kaip tai atrodo jūsiškiams, bet jūsų patvirtinimas, kas yra kas ,,lietuviško verslo įmonėje'' - oi, na negaliu suvaldyti juoko, ar jums pačiam ne keista iš tokio nevykusio mnėginimo pameluoti? - dar visai laiku, kol kas tikrai ne vėlu eliminuoti kgb destruktyvus, užmaskuotus kaip verslo gupes.
Turbūt jau netgi nenorite tęsinio - esmė ir taip visiems aišku, o tolesnis rašymas būtų tik detalių analizavimas.
Apie tokias smulkmenas, kaip infliacijos generavimas, dirbtinis kainų kėlimas, Lietuvos ūkio žlugdymas įvairiausiais pretekstais tsm, kad neliktų konkurencijos kagėbistinėms įmonėms - turbū9t taiyra taip aišku, kad net ir užsiminti neverta.
Visokie fiktyvūs ,,kiaulių marai'', kurių bakterijos pasirtodo puikiai atlaiko vidutinės klimato juosots žiemą, smulkaus ir vidutinio verslo žlugdymas lobistų pgalba Seime ir vyriausybėje - na žodžiu, visokiausie menkniekiai.

Anonimiškas rašė...

Trauk netraukęs atsakomybėn, čia esmė kitkame.
Kol stambiųjų lobistai uakščiausiuose valdžios sluoksniuose - tol stambieji prekybininkai jaučiasi nepajudinami.
POkyčių galima tikėtis nebent po rinkimų, ir tai tik su sąlyga, kad Seime ir vyriausybėje neliks ,,bebrų'' ir kitų nomenklatūrinio-oligarchinio biznio lobistų. O jie tikrai taip lengvai nepasiduos, dėl to nėra jokių abejonių.
Smulkus ir vidutinis verslas, smulkūs ir vidutiniai ūkininkai naikinami ne atsitiktinai: siekiama vis Lituvos maisto pramonę ir prekybą sukoncentruoti komunistų ir tų, kurie su ilgesiu žvalgosi į Rytus, rankose.
Matyt, stambiųjų prekybininkų realūs skaičiai pradeda netenkinti jų moderatorių - tik tuo galima paaiškinti jų sambrūzdį ir tai, kad jie skubotai griebiasi papildomų protekcijų.
Detaliau paskaičiavus ir atidžiau panagrinėjus stambiųjų prekybininkų verslo schemas, iškart aišku, kad natūralios rinkos sąlygomis jie neišisilaikytų - patalpų statymas, valstybinės žemės nuoma, atlyginimai darbuotojams, Sodros įmokos, atsiskaitymai už prekes, transporto logistika - visa tai aiškiai kainuoja daugiau nei jie gauna pelno. Vadinasi, egzistuoja kol kas neidentifikuotas protekcionistinis mechanizmas, leidžiantis jiems išilaikyti ir tolioau diktuoti maisto prekių kainas - tai panašu į mechanizmą, kuris gali tapti šliaužiančios okupacijos instrumentu.
Gali būti, kad stambieji ūkininkai irgi didžiąja dalimi gali būti savo laiku arvba kolūkių pirmininkai, arba nusipelnę sovietiniai veikėjai - šit kodėl yra vis naujomis priemonėmis ir naujais mokesčiais bei pretekstais yra sabotuojami maži ir vidutiniai ūkininkai.
Vienintelsi galimas variantas - valstybės strategija turi būti oprientuota mažo ir vidutinio verslo protekcionizmu, nes tik tokiu būdu galima išlyginti svarstykles ir atkurti bent šioką tokią konkurenciją Lietuvos žemės ūkio ir maisto pramonės sektoriuose.
Tai turi būti ir papildoms subsidijavimas ar bent jau lengvatiniai kreditai ir sdimbolinia mokesčiai pirmus du verslo metus ž kad smulkūs irividutiniai verslo vienetai turėtų laiko ir išteklių sutvirtėti.
Labai sudėtyinga situacija yra ir lydimosiose energetikos infrastruktūrose, o jos - vėlgi buvusių komunistinių veikėju ir jų atžalų rankose. Šitr kodėl turime tokius didelius mokesčius už šildymą, elektrą, vandenį.
Apie nomenklatūrinį-oligarchinį verslą reikalinga išsamių straispnių serija, ir puiku, kad gerb./ A. Rusteika pagaliau pajudino raudonųjų verslo piramidę.

nemo rašė...

Taip ir nesupratau, kodėl nuo maksimos, iki, lidlo ir norfos pereita prie monopolistų? Jei būtų tik viena forma ir vienas vardas, tada ir būtų monopolis. Dabar yra įmanomas galbūt kartelinis susitarimas, bet ne monopolis.

Suprantu dėl ko nervinasi Rusteika, bet jo naudojami terminai ir loginės sąsajos vargu ar geresnės už jo kritikuojamų esą nupirktų "ekspertų" išvadas.

Anonimiškas rašė...

nori pasakyti, kad monopolistai tokie kvaili, kad savo biznio nesugeba pavadinti skirtingais vardais?
jie tai sugeba, tik štai kitiems dalykams neturi nei proto, nei gudrumo.
nusikalsčiau, vartodamas žodį ,,sąžinė''.

Povilas Jankunas rašė...

Stambus biznis,ar bent nominaliai stambesnis,visad ras iseiti.Jai toj salyje mokesciai per dideli kelsis i ta kur mokesciu sistema jiems palankesne,jai salyje maza perkamoji galia mazmenines kainos bus didesnes,jai toj salyje minimalus atlyginimas mazesnis tai ir kainos bus salyginai mazesnes ir t.t.Biznis tam ir yra,kad gauti kuo didesne nauda.Valstybes pozicija tai kiek galima subalansuoti biznio ir vartotoju interesus.Kitaip sakant kiek galima ispesti naudos is biznio neperlenkus lazda,nes kitaip biznis iseis ir nebus nei darbo vietu nei pajamu is mokesciu.Siuo ir vos ne visais atvejais vartotojai nuolat yra nepatenkinti valstybes pozicija biznio atzvilgiu,bet gi is kitos puses tai yra saka ant kurios sedi tiek pati valstybe tiek tie patys pilieciai.Kita vertus seseline ekonomika,slepiami mokesciai bumerangu atsiliepia tiek pilieciams tiek valstybei.O cia jau yra korupcijos elementai kas nuolat yra sutinkama ne tik possivietinese valstybese,bet ir visame pasaulyje

Sėlis rašė...

Tai pats ir atsakyk, vatagalvi, kiek ten jūsų kolonų reikia valstybei dergti, istorijai šmeižti, ekonomikai kenkti.

Anonimiškas rašė...





Užkirskime kelią ONS šulų, globojančių finansinį ir pramoninį kapitalą, kontratakai...
3 proc. pataisos,demokr. reformų ir Suvereno priešai kontratakuoja…Seime žengtas mažas žingsnelis nuo oligarchinės-nomenklatūrinės santvarkos (ONS): įvesta, ,,lovio’’ partijų nomenklatūros siaubui, 3 proc.kartelė rinkimuose.,,Ėskim’’ VISI smegenis ir priminkim pareigos jausmą el.laiškais ir SMS Dagiui, Juozaičiui, Kuoliui, Puteikiui , Radžvilui ir Urbšiui, kad jie susibūrę preskonferencijoje pareikštų nacionademokratinės Lietuvos ryžtą apginti 3 procentų įstatymą. ..delfi.lt/.../nauseda-skeptiskas-del-nuleistos… Nesu valstiečių aljanso narių rinkėjas, bet, kaip ONS oponentas, sveikinu demokratiškai nusiteikusį šiuo klausimu pozicijos aljansą ir asmeniškai R. Karbauskį, sukaupusius ryžtą demokratijos labui.Mūsų prezidentas,kaip rodo šis tekstas delfyje, jaučia įsipareigojimą ONS interesams ir patiria olig grupių ir polit. nomenklatūros spaudimą .Palankumą korumpuotam ,,valdomos demokratijos’’ režimui jis rodo sofistiniais samprotavimais apie tai ,kad gerietiškas veiksmas yra negeras ar abejotinas , nes blogiečiai ar kitokie jį pakeis..Veto tikėtinas 70-80 nuošimčių.Kas mano antraip, rodo visišką nesigaudymą ir įsivaizduoja, kad gyvena ne ONS salygomis… Gerbiamas demokratiškas šešetuke, (t.y. dvi dieviškos Trejybės…:) ), visuomeninės iniciatyvos Santarvė tautos sėkmei (STS) vardu raginu surengti neatidėliotiną preskonferenciją Seime, transliuojamą internetu… Pirmas mūšis už demokratišką pokytį vos ne vos laimėtas… Nei vienas iš šešetuko kol kas nerado laiko sureaguoti į pilietinę iniciatyvą surengti konferenciją iki balsavimo…Raginu, STS vardu, juos -demokratinių grupių lyderius,parodyti tvirtą demokratiškų, nesuzombintų delfių ir LRT ir Ko rankomis, piliečių valią palaikyti sunkiai priimtą įstatymo pataisą. Ta Jūsų BENDRA VALIA GALI NUSTEBINTI NET PREZIDENTĄ, IR GALI TAPTI TUO KRITINIŲ LŪŽIO TAŠKU, NULEMSIANČIU NEVETAVIMĄ... Dar kartą STS vardu kviečiu gerb P. Urbšį ir N. Puteikį nelūkuriuojant, artimiausiomis dienomis, parodyti politinę išmintį ir gerą valią bei imtis iniciatyvos bendrai demokratų šešiukės preskonferencijai…Tuoj matysime, kaip opozicija su anūku priekyje ir prooligarchinė žiniasklaida vėl staugs ne savo balsu prieš pataisą ir plaks valstiečius už ,,demokratijos žlugdymą” ir ,neva ,už kenkimą patiems sau… Raginu KIEKVIENĄ VISUOMENIŠKĄ PILIETĮ SIŲTI SAVO EL. LAIŠKUS DEMOKRATŲ ŠEŠETUKUI RAGINANT BENDRAi AKCIJAI…Demokratiškus plebėjus smile turi neraminti, kad naujus organizacinius darinius kuriantys prof. V. Radžvilo Ir A. Juozaičio bendražygiai nerodo jokio ženklo vieningam demokratų veikimui… Laimėtas tik mūšis, bet ne karas dėl šios demokratiškos pataisos… Algirdas K. LPS Kauno IG eksnarys

Anonimiškas rašė...

Viską galime kritikuoti, ir visada sveika ir būtina, tik reikia neužsikrėsti komunizmo bacila, ji labai greit plinta, nacionalizuoti atimti padalinti, o tai vėl viskas prasidės nuo pradžių, todėl stengtis rasti kuo didesnį teisingumą, ir prikelti pinigais užpiltą sąžinę.

x rašė...

Prirašė Algirdas K. ilgų paklodžių, nors viskas tilptų į vieną sakinį: bebrai pažemino užtvanką, kad galėtų priplaukti prie lovio. Ar Kirkilas, Bernatonis, Šiaulienė ir kiti sovietiniai bebrai buvo kada išrinkti žmonių? Nebuvo. Smirdi tie pirdylos Seime 30 metų vien manipuliuodami sąrašais. 3% tik dar viena manipuliacija. Aišku, įkandin sulėks janutienės, krušinskienės, šustauskai, gal koks patvorių arijas ar net pats "tautos vadas" su plyta. Bet bebrams tai nesvarbu, jie žiūri savo rentų. Nausėda - paskutinė viltis.

Anonimiškas rašė...

Ką gi, jei jau žiūrėti teisybės, tai iki galo: reiki išvardinti visus ,,pirdylas'', kurie Seime smirdi jau 30 metų.
Visus irt visose partijose - štai tada bus galima pasakyti, kad tai jau bešališkas vertinimas.
X-o idėja išvardinti visus, kurie Seime jau 30 metų, visai nebloga.
Bus galima suskaičiuoti jų darbus ir palyginti juos su anų žodžiais.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Pala, o kas čia kalba apie "nacionalizuoti atimti padalinti"?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Išvardinti ,,pirdylas", bezdančius Seime jau 30 metų, pasiūlė X'as, o ne aš.
O mane jau tiek viskuo apšaukę, kad tie apšaukimai man kaip vanduo nuo žasies.

x rašė...

Išvardinimo jie nebijo, kas domisi ir taip puikiai žino kurie ten sąrašiniai pirdylos po 30 metų Seime bezda. Vat ko bijo, tai reitingavimo, kad pakels aukščiau jaunesnius, geresnius. Bet eilinis rinkėjas to nedarys, nes peržvelgti sąrašą ir įrašyti kelis skaičiukus į kvadratėlius - ne pagiriotai runkelio galvai. Išvis kaime razumnu rodytis nėra ko. Politikus reitinguoja tik visokie hipsteriai ir liberastai.

Anonimiškas rašė...

Yra dar vienas keblus klausimas - nuteistųjų balsavimas įkalinimo įstaigose.
Jei teisingai suprantu, baudžiamasis nuosprendis ir įkalinimas vis dėlto iš jų neatima rinkėjo teisės.
Gali atrodyti, kad klausimas nw visai į temą, bet, žinant Lietuvos nusikaltėlių sąsajas su Rusijos kriminaliniu pasauliu, galima spėti, kad ši elektorato dalis gali balsuoti už ofšorines kgb struktūrų figūras.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
x rašė...

> 12:20. Klausimas net labai į temą. Ir gal net yra šalių, kur sėdintys neturi rinkimų teisės. Būtų labai šaunu, jei ir Lietuvoje sėdintys zekai įstatymų leidėjų mums nerinktų. Pabandžius tai padaryti, greičiausiai pasipiltų isteriški riksmai iš Briuselio dėl žmogaus teisių ir t.t.

item