Švedijos vyriausybė finansuos transeksualių persirengėlių „pasakų valandėles“ vaikams

Švedijos vyriausybė iš valstybinio Švedijos Paveldėjimo fondo, tvarkančio švedų, nepalikusių įpėdinių, pinigus, skirs 175 tūkst. eurų tra...

Švedijos vyriausybė iš valstybinio Švedijos Paveldėjimo fondo, tvarkančio švedų, nepalikusių įpėdinių, pinigus, skirs 175 tūkst. eurų transeksualių persirengėlių (angl. drag queen) „pasakų valandėlių“ vaikams finansavimui. 

Lėšos keliaus į Stokholme įsikūrusią „Kultureföreningen Mums“ asociaciją, kaip vieną iš savo tikslų įvardinančią „Švedijos kultūros spektro plėtimą, ypatingai kreipiant dėmesį į LGBT+ klausimus, įvairovę ir lygybę“, teigiama „Pink News UK“, internetiniame LGBT bendruomenei skirtame žurnale.

„Kultureföreningen Mums“ pinigus skirs renginių, kuriuose transvestitai ir transeksualai skaitys vaikams istorijas, organizavimui - teigiama, kad pinigai bus naudojami finansuoti projektams „pagal tikslinės grupės poreikius ir norus", tarp kurių yra ir taip vadinamos „persirengėlių studijos“ (angl. drag show workshops), kurių metu transeksualūs persirengėliai bibliotekose skaito trumpas istorijas vaikams.

Švedijos Paveldėjimo fondas taip pat atseikės nemažai pinigų kitoms kairiosioms grupėms, vienai iš jų skatinant „stipresnį jaunų žmonių įsipareigojimą klimatui“.

Transeksualių persirengėlių „pasakų valandėlės“ 2015 m. buvo pradėtos inicijuoti rašytojos ir radikalios kairės aktyvistės Michelle Tea San Fransiske, Kalifornijoje. Nuo tada fenomenas pradėjo sklisti Šiaurės Amerikos ir Vakarų Europos šalyse.

parengta pagal pinknews.co.uk informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 1941870366381550087
item