Šiaurės Airijoje svarstomas drastiškas abortų liberalizavimas

Jungtinės Karalystės vyriausybė svarsto priimti labai liberalų abortų įstatymą, kuris galiotų Šiaurės Airijoje. Jo pasiūlymai žengia gero...

Jungtinės Karalystės vyriausybė svarsto priimti labai liberalų abortų įstatymą, kuris galiotų Šiaurės Airijoje. Jo pasiūlymai žengia gerokai toliau nei likusioje JK galiojantys įstatymai. Šią savaitę vyriausybė pradėjo konsultacijas dėl regionui siūlomos sistemos.

Laiko apribojimai

Vyriausybė siūlo Šiaurės Airijoje neribotai leisti abortus iki 12 ar 14 nėštumo savaitės – procedūrai nereikėtų jokios priežasties. Abortai dėl socialinių priežasčių būtų galimi iki 22 ar 24 nėštumo savaitės.

Likusioje šalies dalyje abortai dėl socialinių priežasčių galimi iki 24 savaičių, jeigu procedūrai pritaria du gydytojai. Tačiau vyriausybė siūlo Šiaurės Airijoje netaikyti dviejų gydytojų reikalavimo ir nėštumą gali leisti nutraukti „bet kuriam kitam registruotam sveikatos priežiūros specialistui“.

Negalia

Negimę negalią turintys kūdikiai atsiduria rizikoje, kadangi svarstoma, ar leisti abortus iki gimimo tais atvejais, kai vaikui nustatomas „sunkus sutrikimas“. Didžiojoje Britanijoje panašiai apie nesuaugusį gomurį kalbama kaip apie pagrindą abortui. Pasiūlymuose taip pat nėra konkretaus draudimo dėl abortų lyties pagrindu. Konsultacijų metu svarstomos ir abortams tinkamos vietos – taigi didėja tikimybė, kad jie bus leidžiami ne tik ligoninėse ir klinikose.

Sąžinė

Krikščionių instituto ekspertas Šiaurės Airijai Callumas Websteris sakė: „Nepaprastai svarbu, kad piliečiai Šiaurės Airijoje reaguotų į viešąsias konsultacijas ir pasisakytų dėl negimusių vaikų apsaugos ir šių įstatymų liberalizavimo pavojaus.“

„Atitinkama apsauga taip pat reikalinga ir medicinos personalui, kuriam netrukus bus daromas spaudimas atlikti abortus prieš jų pačių įsitikinimus. Šią vasarą sprendimas dėl abortų įstatymo Šiaurės Airijoje priimtas politikų pagrindinėje valstybės teritorijoje (vert. past. – Didžiojoje Britanijoje). Dabar Šiaurės Airijos visuomenei atėjo laikas išsakyti savo nuomonę“, – teigė C. Websteris.

Išgelbėta 100 tūkst. gyvybių

Organizacijos Right to Life (liet. Teisė į gyvybę) atstovė Catherine Robinson teigė: „Šiandien Šiaurės Airijoje 100 tūkst. žmonių yra gyvi, nes Šiaurės Airija nepriėmė to paties abortų įstatymo, kuris Didžiojoje Britanijoje įsigaliojo 1967 metais.“

„Siūloma abortų sistema yra akivaizdus vyriausybės bandymas dar labiau pakirsti Šiaurės Airijos žmonių valią. Tai tik papildo įžeidimą, kurį patyrėme, kai Vestminsteris balsavo dėl naujo abortų įstatymo Šiaurės Airijai ir, greičiausiai, dar labiau padidins abortų metu prarastų gyvybių skaičių“, – sakė  C. Robinson.


Susiję

Šeimos politika 1948669374380970074

Rašyti komentarą

4 komentarai

šiaurės Lietuva rašė...

Baltūjų europiečių naikinimo programa veikia vis geriau.

Anonimiškas rašė...

Baltųjų malonumo maras įgauna pagreitį.

Anonimiškas rašė...

Kažkodėl abortų neskatina Afrikoje tarp negrų ir Arabų šalyse, kur susilaukia po 6-8vaikus... O paskui negali jų išmaktinti ur plūsta į Europos šalis ant baltaodžių darbinjnkų spandų!!!! Nes čia jie atvykę, juk nedirba!

Sėlis rašė...

Ūūū, rasiste, ksenofobe ir baltasis supremaciste, kaip tu drįsti net pagalvoti apie tai!! 😠 😤 🤬

item