Kvietimas tapti partijos „Nacionalinis susivienijimas“ steigėjais

Skelbiame partijos „Nacionalinis susivienijimas“ kūrimo iniciatorių kvietimą tapti šios partijos steigėjais. Kvietimo apačioje rasite vis...

Skelbiame partijos „Nacionalinis susivienijimas“ kūrimo iniciatorių kvietimą tapti šios partijos steigėjais. Kvietimo apačioje rasite visus  kontaktus ir steigimo dokumentus. 

Atgimimo idėjos įkvėptas Sąjūdis įstengė atkurti nepriklausomą Lietuvos valstybę. Tačiau nepavyko sutvarkyti atkurtos valstybės gyvenimo, vadovaujantis Sąjūdžio iškelta Lietuvos vizija, jo programiniais principais bei tikslais. Nepriklausomos Lietuvos politinis gyvenimas ir ligšiolinė partijų veikla lėmė ne tik masinę emigraciją, demografinę krizę, milžinišką socialinę atskirtį, nacionalinės savigarbos praradimą. Pragaištingi tokios veiklos rezultatai lėmė piliečių nepasitikėjimą visomis iki šiol šalį valdžiusiomis partijomis. Vis labiau vengiama politinės ir ypač partinės veiklos. Visuomenėje plinta ir stiprėja politinio pasyvumo ir susitaikymo su esama būkle nuostatos.

Tokiomis aplinkybėmis visuomenė gali nuleisti rankas arba valingai apsispręsti siekti esminių permainų šalyje. Tačiau jos įmanomos tik tuo atveju, jeigu rasis įstengianti jas įgyvendinti politinė jėga. Lietuvai reikalinga partija, kuri savo veikloje vadovautųsi visiškai naujais vertybiniais pagrindais bei idėjiniais ir organizaciniais principais. Neįmanoma sulaukti pokyčių vėl kuriant partiją, veikiančią kaip visos kitos, tik skelbiančią kitokius lozungus. Bus kuriama esminių, o ne kosmetinių pokyčių siekianti partija, kurios veikla bus grindžiama kūrybiškai plėtojamomis Tautos forumo ir Vytauto Radžvilo visuomeninio rinkiminio komiteto nuostatomis. 

Suprasdami Lietuvai kylančius iššūkius ir tautos bei valstybės išlikimui gresiančius pavojus, kviečiame visus: 
– suvokiančius, kad Lietuva yra sparčiausiai pasaulyje nykstanti šalis, ir pasiryžusius tai sustabdyti,
– mylinčius Tėvynės istoriją, kalbą ir natūralią gamtą bei jų išsaugojimą laikančius valstybės prioritetais,
– gerbiančius ir saugančius krikščionišką civilizaciją ir jos kultūrinį bei moralinį paveldą,
– branginančius ir pasiryžusius ginti žodžio, nuosavybės, privatumo, pažiūrų, savigynos ir kitas pamatines pilietines teises, 
– pripažįstančius šeimos laisvę nuo leftistine ideologija teisinamo valstybės kišimosi ir nesitaikstančius su vaikų atiminėjimu 
– pritariančius šalies euroatlantinei integracijai 

piliečius pagaliau susiburti bendram veikimui dėl esminių permainų mūsų šalyje ir kartu siekti geresnės Lietuvos ateities. Junkimės į visapusišką Lietuvos atsinaujinimą ir atgimimą galinčią laiduoti demokratišką, skaidrią, ryžtingą ir patriotišką politinę partiją. Šiam tikslui telkiasi jau dabar jos iniciatorių gretose esantys tiek patyrę ir visuomenės gerbiami, tiek jauni ir veržlūs įvairių sričių specialistai. Visus juos vienija bendros vertybinės nuostatos, tamsių dėmių nesugadintos biografijos ir rūpestis Lietuvos ateitimi. Gyvenimo užgrūdintos vyresniosios kartos atstovų sukauptos patirties bei išminties ir jaunų žmonių energijos bei veržlumo derinys bus kuriamos organizacijos jėgos šaltinis ir jos sėkmės laidas.

Kviečiame prisidėti prie kuriamo „Nacionalinio susivienijimo“, tampant jos steigėjais ir aktyviai įsitraukiant į partijos veiklą. Neabejojame, kad siekiant išvengti visų ankstesnių partijų patirto vertybinio išsigimimo, būtina visuomeninė steigiamos politinės partijos kontrolė. Ji turi užtikrinti, kad į partiją būtų priimami tik jos vertybines ir politines nuostatas nuoširdžiai išpažįstantys ir jomis iš tikrųjų veikdami besivadovaujantys asmenys. Tokią kontrolę yra pasiruošusi vykdyti jau egzistuojanti visuomeninio Pilietinės iniciatyvos forumo 60-ies narių Laikinoji politinė taryba. Kitaip, nei kitų organizacijų, būsimosios partijos narių atrankos ir kontrolės mechanizmas yra viešas ir skaidrus. 

Neabejojame ir Jus kviesdami įspėjame, kad iš esmės naujas veikimas, nedarant nuolaidų dėl principų ir neprisitaikant prie antitautinės ir antivalstybinės ideologijos propagandininkų Lietuvos piliečiams primetamų „vertybių“, neišvengiamai pareikalaus drąsos ir pasiryžimo tvirtai ginti savo įsitikinimus. Būsime pravardžiuojami tais pačiais vardais, kuriuos sovietinė propaganda bandė lipdyti nepriklausomos tarpukario Lietuvos kūrėjams ir antisovietinės rezistencijos dalyviams. Tikime, kad tai nedidelė kaina, kurią verta sumokėti, kad Lietuvoje pagaliau prasidėtų tikros permainos ir mūsų mylimas, bet neatsakingo ir nusikalstamo sisteminių partijų valdymo nualintas ir išvargintas kraštas prisikeltų naujam ir gražesniam gyvenimui.

Mūsų tikslas – Lietuva, kurios piliečiai jaučiasi valstybės šeimininkais. Kurios piliečiai nori gyventi ir kurti Lietuvoje. Kurti ne tik savo asmeninę laimę, bet ir pačią Lietuvą. Lietuva gali būti iš tiesų demokratinė valstybė. Tai valstybė, kurioje piliečių daugumos valia iš tiesų girdima ir vykdoma, nepriklausomai nuo oligarchų ir lobistų nepritarimo. Žiniasklaida tokioje valstybėje supranta neturinti teisės piršti visuomenei žurnalistų nuomonės. Siektina valstybės, kurios joks teismas nesijaučia esąs aukščiau nei žmonių rinkta valdžia ir negali pats savavališkai kurti įstatymų. Pagaliau valstybės, savo sėkmę ir laimėjimus matuojančios pagal silpniausių visuomenės narių būklę ir visapusiškai siekiančios, kad gyvenimo lygis šalyje būtų kuo aukštesnis, socialinė atskirtis – kuo mažesnė, o verslo kūrimo galimybės – gausios ir nevaržomos biurokratinių pančių bei nuolat kaitaliojamų įstatymų. Galiausiai, tai turėtų būti valstybė, kurioje visi supranta, kad mokslas ir inovacijos yra bet kokios pažangos ir gerovės pamatas, o mokslininkai ir mokytojai – didžiausios pagarbos ir palankiausių darbo sąlygų nusipelniusi visuomenės dalis. 

Mes tikime tokia Lietuva! Kurkime ją kartu!


Norinčius tapti kuriamos politinės partijos steigėjais kviečiame užpildyti anketą. Tuomet Jums patogiu formatu (gali būti WORD, PDF) suskaitmenintą ar nufotografuotą versiją atsiųskite paštu [email protected]

Steigėjo anketa:
DOC formatu - https://bit.ly/2XInVHU
PDF formatu - https://bit.ly/35pYCN7
Po to su jumis susisieks arčiausiai Jūsų esantis koordinatorius.
Tel.: +370 674 590 89
El. paštas: [email protected]
www.susivienijimas.lt

Susiję

Nacionalinis susivienijimas 7283178435151899462

Rašyti komentarą

29 komentarai

Anonimiškas rašė...

Šią naują politinę jėgą remsiu ir už ją balsuosiu,jeigu joje bus ir Juozaičio politinis junginys ,,Lietuva yra čia".Linkiu sėkmės!

Anonimiškas rašė...

Hmmm, žiūrėk tu man, kokia ,,zadanija": būtinai įkišti Juozaitį.
Sakai, jis jau pakankamai apdorotas, kad galėtų smarkiai kenkti?
Kai paklausai jo šnekėjimo, atrodo, kad tikrai taip.
Tai tu po kiti straipnsiu parašei komentarą, bandydamas įgrūsti Juozaitį?
Sumanei įdomiai, bet Juozaičio naujoje partijoje nebis.

T0mas J. rašė...

"Kvietimo apačioje rasite visus kontaktus ir steigimo dokumentus."

Kokius steigimo dokumentus aš galiu rasti "apačioje"?
Išvardinkite prašau konkrečiai.
Paprastai stojant į partiją aktualu yra jos PROGRAMA ir ĮSTATAI.

Hm rašė...

Gerai, vyrai, balsuosiu už jus.

Anonimiškas rašė...

Kiekvienam savo. A gi, atvirksciai. Bus Juozaitis, nebus mano balso. Basta. Beje, gal pamirsote, kad Juozaitis is plytos ir istorines klaidos AMBalisto, jau tapo paxininku. Nors, kaip suprantu, Jums netrukdo.

Anonimiškas rašė...

Prieš kelias dienas A.Juozaitis kalbėjo Alko laidoje Iš mūsų varpinės. Nesakė, kad jungsis su Radžvilu. O ir tata, ar leis Radžvilui jungtis su A.J.? Beje steigėjo anketa žodis į žodį tokia pat kaip LYČ. Nejaugi visų partijų steigėjų anketos bent jau jų antras puslapis turi būti toks pats. Senai pastebėjau, kad Radžvilistai naudojasi paprasta taktika ne tik anketų formas kurdami bet ir kituose veiksmuose: copy-paste.

Anonimiškas rašė...

Nu kiek dabar Vasario 16 bus eisenų? Pernai nors ėjo atskirai susigrupavę bet tuo pačiu metu. Dabar matyt jau ir laikas skirsis.

Anonimiškas rašė...

Ar tai kad simbolikoje tik raudona -balta spalva reikš, kad remiate mūsų kaimynų ir amžinų pretendentų į Lietuvą pretenzijas?

Anonimiškas rašė...

Manau dėl to, kad tokios Pro Patria spalvos.

nemo rašė...

Citata: "Nepriklausomos Lietuvos politinis gyvenimas ir ligšiolinė partijų veikla lėmė ne tik masinę emigraciją..."

Mano patirtis: kokiais 2004 nuvažiavau į Airiją, ten sutikau jauną šeimą su dviem vaikais, berods nuo Mažeikių pusės, vyras šaltkalvis, žmona pusę etato. Jis pasakojo taip - Lietuvoje uždirbo vidutiniškai, o Airijoje minimumą. Lietuvoje algos tuo metu buvo apie 500 LT/ 130 eurų. Jie vos vos pragyveno.

Airijoje už minimumą nuomavosi pusę didelio ir gražaus namo, turėjo gerą (tuometinėmis lietuvio akimis) mašiną, galėjo nuskristi pasaulio pažinti (Lietuvoje dar nebuvo pigių skrydžių) ir taip toliau. Žodžiu gyvenimo kokybė nebuvo net sulyginama su Mažeikių apylinkėmis. Dėlto jie išvažiavo.

Dabar galvoju: ar tiesa, kad jų ir daugybės kitų išvažiavimą lėmė POLITINIS gyvenimas ir PARTIJŲ veiklą Lietuvoje?

Mano galva, tai netiesa. Tiesa yra ta, kad sovietmetis sunaikino ar labai apkramtė patriotiškumą - nusiteikimą mylėti savo kraštą ir dirbti dėl jo net kaip neapsimoka. Kai tokio patriotiškumo nėra, pagrindinis argumentas tampa savosios šeimos gerovė. Dėlto žmonės iš provincijos važiuoja į Vilnių, o iš Vilniaus į Paryžių ar kitur.

Ar partijos ir jų veikla galėjo nuo nepriklausomybės iki 2000 metų sukurti tokią ekonominę situaciją, kad jaunos šeimos nebūtų viliojamos ne truputi,o tiesiog penkis šešis kartus pagerinti savo buitį? Nemanau, kad tai būtų buvę įmanoma.

Ar partijos ir jų veikla galėjo sukurti tokio stiprumo patriotinę motyvaciją, kad jaunos šeimos atsisakytų šešis kartus geresnio gyvenimo, algos, galimybių, kelionių, vaikų ugdymo ir t.t.? Galėjo padaryti daugiau, bet nemanau, kad tiek, kad būtų išvengta masinės emigracijos: nes sovietmečio suformuota mąsė tiesiog buvo per didelė ir per klampi. Ją pakeisti, pakeisti kiekvieno ją sudarančio žmogaus "sovietinį" - ne politine, o sociologine prasme - mentalitetą, lūkesčius, siekius visam laikui į "patriotinį" buvo neįmanoma. Kaip? Kaip pakeisti, kai ir ugdymo institucijos sudarytos iš tų pačių "sovietinių" žmonių? Va, pagalvoju - į mano kaimą ir mano mokyklą būtų atvažiavęs Radžvilas kokiais 1995 metais ir rėžęs paskaitą. Ar tai būtų mus pakeitę? Gal būtų likę vienam ar dviem iš 20. Kiti būtų nunešti inercijos. Tai dešimtmečių procesas, kuris pirmiausia turi būti orientuotas į naują kartą.

Paprastai tariant, žvelgiant į tikrovę aš nemanau, kad visos šio manifesto diagnozės yra geros. Pagirtinas yra patriotinis stimulas, jo labai reikia. Tačiau pareiškimas, kad to patriotiškumo nėra paprasčiausiai dėl kitų kaltės prieš keliolika metų, o štai mes viską ištaisysime - yra populizmas. Manau, kad reikia geresnių pamatų.

Anonimiškas rašė...

Susidėsite su Juozaičiu arba Karabasu - mano balsą pamirškite.

Anonimiškas rašė...

JUNGTIS JUNGTIS JUNGTIS!!! Jei ne - prapi...te Lietuva.
Neklausyti visokiu: "uz ta nebalsuosiu", jie arba idiotai, arba provokatoriai.



maria rašė...

GEROS DIENOS MANO Lietuvos žmonės
MANO TESTAS, KAIP GAUTI PASKOLĄ NAMAI PIRKTI NAMĄ IŠ TIKROS IR TIKROS PASKOLOS ĮMONĖS, KURIOS KALBĖJO „JOSE Luis“ paskolas, Aš šiandien esu labai laimingas ir dievas JOSE „jose luis“ paskolos ([email protected]) ([email protected])
Mano vardas maria, aš esu iš Lietuvos, pastaruosius 5 mėnesius ieškojau tikros paskolų bendrovės, kad nusipirktų namą, kurį gavau, buvo daugybė nesąžiningų akcijų, kurios privertė mane jomis pasitikėti ir dienos pabaigoje, jie paėmė mano pinigus nieko neduodami mainais, visos viltys buvo prarastos, susipainiojau ir nusivyliau, niekada nenorėjau turėti nieko bendra su paskolų bendrovėmis internete, todėl nuėjau pasiskolinti pinigų iš draugo, pasakiau visa tai, kas nutiko, ir ji pasakė, kad gali man padėti
ji žino paskolų bendrovę, kuri gali man padėti bet kokia paskolos suma
reikalinga man su labai žema 2% palūkanų norma, kad ji ką tik gavo
paskolą iš jų, ji nurodė man, kaip kreiptis dėl paskolos, aš padariau
kaip ji man sakė, kreipiausi į juos el. paštu: ([email protected]) ([email protected])
 , Aš niekada netikėjau, bet aš stengiausi ir, savo nuostabai, gavau paskolą per 24 valandas, negalėjau patikėti,
Aš vėl esu laiminga ir turtinga ir dėkoju Dievui, kad tokia paskola
tokių apgaulingų įmonių vis dar egzistuoja po sukčiavimo visur,
Prašau patarti visiems, kuriems reikia paskolos, el. pašto adresą
 ([email protected]) ([email protected])
  jie niekada tavęs nepavers ir
jūsų gyvenimas pasikeis taip, kaip mano. Greitai susisiekite ([email protected]) ([email protected])
šiandien ir gaukite iš jų paskolą, Dievas palaimina Jose Luis paskolas už jų tikrą paskolos pasiūlymą.
 Įsitikinkite, kad susisiekėte su savo paskolos paskolomis, nes sėkmingai gavau paskolą iš šios įmonės be streso. Apsilankykite jų el. Laiške ([email protected]) ([email protected]).

Anonimiškas rašė...

Pasimeiskite pavadinimą - jis turi būti ne per ilgas, skambus, lengvai įsimenamas ir atitikti idėjinį turinį. Su šitokiu pavadinimu toli nenuvažiuosite.

x rašė...

Nemui: abejočiau, kad sovietmetis sugriovė patriotiškumą, ir dėl to žmonės išvyksta. Veikiau priešingai, kaip 1988-1990m. įvykių liudininkas galiu patvirtinti, kad niekada nebuvo tiek patriotizmo žmonėse, kaip tuo metu, ir tie žmonės buvo net labai apkramtyti sovietmečio.
Šeima ar patriotizmas? Pažįstu tik vieną šeimą, kuri užtikrintą gyvenimą Vokietijoje iškeitė į Lietuvą, nes čia medeliai gražiau ošia. Bet tuo pačiu grąžino dviem vaikams skurdą ir patyčias mokykloje. Kaži ar vėliau tapę pašalpiniais ar maximos kasininkais jie tėvams už tą sprendimą padėkos.
Vis gi, absoliuti dauguma rinksis šeimą, ir joks patriotizmas čia nepadės. Net jei Radžvilas važinės po kaimus ir skaitys paskaitas. Nes ir taip jau neadekvačias sąskaitas už pragyvenimą apmokėt tenka visiems ir antstolis apie patriotiškumą neklausia.
Patriotizmas yra puiku. Bet jis užderės ir subrandins vaisius tik tuomet, kai bus ŠALIA visų kitų būtinų žmogaus poreikių, o ne VIETOJE JŲ.
Todėl teisingai atrodo ta mintis, kad politinės partijos turėjo turėjo orientuotis į pragyvenimo lygio kėlimą. Visiems, o ne vien lygesnėm kiaulėm. Tegul mes jo iškart 6x nepakeltume, bet užsispyrusiai ir ženkliai keltume. Didesnis biudžetas leistų geriau kovoti su korupcijos ir teisėsaugos bėdom. Žmonės matytų pažangą ir augimą, projektuotų kažkokią perspektyvą, gal kas sakytų, ok, aš jau per senas, bet mano trys vaikai gyvens dar geriau nei švedai. Tas veiktų geriau nei Radžvilo paskaitos žmonėms, kuriems už nesumokėtas sąskaitas išjungė elektrą ar vandenį.

Anonimiškas rašė...

Ech, būč jaunesnis, tapčiau nariu. Bet balsuosiu be jokios abejonės tik už juos.
Linkiu partiečiams sėkmės ir tvirtybės, o rinkėjams -sveiko proto balsuojant!

Anonimiškas rašė...

AL, Alternatyva Lietuvai.

Anonimiškas rašė...

,,Alternatyva" - kiek griozdiškas žodis, be to, kam kartoti svetimas mintis, manykimės savo galva, užteks tų svetimų teisybių.

x rašė...

Putino-Prigožino tvarte visai aptingo, tai paėmė savo vokišką kišeninę "partiją" ir su Google Translator išvertė jos pavadinimą į lietuvių k.

Anonimiškas rašė...

Kad ir dabartinis ne geresnis. Grynas Le Pen partijos vertinys.

Anonimiškas rašė...

Atrodo rimta. Prisijungčiau ir pats, bet turbūt jūsų "patikros" nepraeičiau :) Linkiu sekmės.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
glorija rašė...

Manęs visiškai nenustebino. Čia tik, Pikcuk, aršus "partizanų" gynėjas, patriotas ("patriotas"). Tiesiog, pagedęs žmogus, gyvenantis Lietuvoj ir galvojantis, kad emigruot jau per senas ;)

glorija rašė...

Ups, "partizanų" įdėjau į kabutes :) baisu!

kest turbo rašė...

Partija neturinti plano Lietuvai ir neparašiusi bent jau knygos "Ar mums reikalingas Lietuvos ūkis, kaimas bei mokslas?" atrodo nesolidžiai - tautiškai populistiškai. Gi rinkimus nulemia liaudies, o ne tautos balsai

x rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
antanas rašė...

kiek " Nacionalinis susivienijimas ",tiek ir " Santalka Lietuvai" partijų vedliai ,kaip įprasta,kalba filosofinėmis abstrakcijomis.Kokie programoje turėtų būti numatyti pirmieji ir neatidėliotini darbai ir,svarbiausia,REALŪS būdai tiems darbams įgyvendinti-mirtina tyla.Kai to nėra,tai nelieka ir atsakomybės už tai!Jungtis prie tokių partijų,tai tas pats,kas pirkti katę maiše.

antanas rašė...

tu pats gerai žinai,kad esi aferistas,tik ne pirmas ir ne paskutinis

Rasa rašė...

Ir aš norėčiau. Jeigu E.Kručinskienė kantituoti jetina į seimą. Tai ir aš noriy save išbandyt. Visiškai be patirties, bet išmokti galiu , tik per praktiškai
Ar svarbu išsilavinimas ? Tikrai galiu dirbti ne pagal specialybę, nora turiu išbandyt sugebėjimus :)

item