Jungtinė Karalystė: Aktorių sąjunga skatina šalies teatrus atsisakyti frazės „ponios ir ponai“

Pagal naujas neutralios  „ lytinės tapatybės “  gaires, teatrų Jungtinėje Karalystėje žiūrovai bus išlaisvinti iš represyvios frazės  „ p...

Pagal naujas neutralios lytinės tapatybės gaires, teatrų Jungtinėje Karalystėje žiūrovai bus išlaisvinti iš represyvios frazės ponios ir ponai. Maža to, Equity, aktorių profesinė sąjunga, įsakmiai patarė susilaikyti nuo bet kokių su aktorių išvaizda susijusių komentarų.

Naujosios tvarkos šalininkai teigia, kad ji sukurs malonesnę aplinką LGBT artistams bei žiūrovams, nelaikantiems savęs nei moterimi, nei vyru, praneša Daily Mail.

LGBT aktyvistai tikina, kad tokios frazės kaip ponios ir ponai, kurios buvo naudojamos teatruose dešimtmečiais, yra iš principo represyvios ir neįtraukia tokių asmenų kaip dainininkas Sam Smith'as, kuris nelaiko savęs jokios lyties atstovu ir įvardina save ang. non-binary asmeniu.

Aktorių sąjunga skatina visus Jungtinėje Karalystėje veikiančius teatrus pristatyti ir įgyvendinti neutralią lytinės tapatybės terminologiją kolektyvinėje veikloje, tiek ant scenos, tiek užkulisiuose. Be to, tarp naujų Equity gairių yra ir patarimas susilaikyti nuo komplimentų aktoriams apie jų išvaizdą, rūbus, balsą, pasirodymo kokybę, [lytinę] tapatybę ar jų drąsą [tą tapatybę rodyti].

Karališkasis nacionalinis Londono teatras pasidavė spaudimui, patikindamas, kad nors frazė ponios ir ponai" bus naudojama kai kuriuose pranešimuose, vis dėl to bus mėginama šios frazės atsisakyti.

Karališkasis Šekspyro teatras taip pat paskelbė, kad jis stengsis sukurti atviresnę ir transeksualius" asmenis bei žmones be aiškios lytinės tapatybės remiančią aplinką.

Nimax teatro bendrasavininkas Nica Burns'as komentavo naująsias gaires svarstydamas: Lankymasis teatre yra bendruomenė patirtis vienoje bendroje erdvėje. Norime patenkinti savo auditoriją ir sukurti jiems gražų vakarą. Nenorėtume, kad kas nors jaustųsi įžeistas ar susierzinęs.

Tuo tarpu spalį Londono The Old Vic teatras, įsteigtas 1818 m., panaikino vyrų ir moterų tualetų ženklus, pakeisdamas juos neutraliais.



Susiję

Pažangos ideologija 156174079275074297
item