Jungtinė Karalystė: Aktorių sąjunga skatina šalies teatrus atsisakyti frazės „ponios ir ponai“

Pagal naujas neutralios  „ lytinės tapatybės “  gaires, teatrų Jungtinėje Karalystėje žiūrovai bus išlaisvinti iš represyvios frazės  „ p...

Pagal naujas neutralios lytinės tapatybės gaires, teatrų Jungtinėje Karalystėje žiūrovai bus išlaisvinti iš represyvios frazės ponios ir ponai. Maža to, Equity, aktorių profesinė sąjunga, įsakmiai patarė susilaikyti nuo bet kokių su aktorių išvaizda susijusių komentarų.

Naujosios tvarkos šalininkai teigia, kad ji sukurs malonesnę aplinką LGBT artistams bei žiūrovams, nelaikantiems savęs nei moterimi, nei vyru, praneša Daily Mail.

LGBT aktyvistai tikina, kad tokios frazės kaip ponios ir ponai, kurios buvo naudojamos teatruose dešimtmečiais, yra iš principo represyvios ir neįtraukia tokių asmenų kaip dainininkas Sam Smith'as, kuris nelaiko savęs jokios lyties atstovu ir įvardina save ang. non-binary asmeniu.

Aktorių sąjunga skatina visus Jungtinėje Karalystėje veikiančius teatrus pristatyti ir įgyvendinti neutralią lytinės tapatybės terminologiją kolektyvinėje veikloje, tiek ant scenos, tiek užkulisiuose. Be to, tarp naujų Equity gairių yra ir patarimas susilaikyti nuo komplimentų aktoriams apie jų išvaizdą, rūbus, balsą, pasirodymo kokybę, [lytinę] tapatybę ar jų drąsą [tą tapatybę rodyti].

Karališkasis nacionalinis Londono teatras pasidavė spaudimui, patikindamas, kad nors frazė ponios ir ponai" bus naudojama kai kuriuose pranešimuose, vis dėl to bus mėginama šios frazės atsisakyti.

Karališkasis Šekspyro teatras taip pat paskelbė, kad jis stengsis sukurti atviresnę ir transeksualius" asmenis bei žmones be aiškios lytinės tapatybės remiančią aplinką.

Nimax teatro bendrasavininkas Nica Burns'as komentavo naująsias gaires svarstydamas: Lankymasis teatre yra bendruomenė patirtis vienoje bendroje erdvėje. Norime patenkinti savo auditoriją ir sukurti jiems gražų vakarą. Nenorėtume, kad kas nors jaustųsi įžeistas ar susierzinęs.

Tuo tarpu spalį Londono The Old Vic teatras, įsteigtas 1818 m., panaikino vyrų ir moterų tualetų ženklus, pakeisdamas juos neutraliais.



Susiję

Pažangos ideologija 156174079275074297

Rašyti komentarą

18 komentarų

Audrius rašė...

Beprotiškas nuolankumas psichiškai sergantiems žmonėms veda prie visuotinės beprotybės :(( O šis sakinys "Nenorėtume, kad kas nors jaustųsi įžeistas ar susierzinęs" parodo, kad čia dar neriba, atėjęs į spektaklį įsižeisti gali bet kas, žudikas, prievartautojas, pedofilas, nekrofilas, mėgėjas paveiksluoti po sijonais ir t.t. kaip jų neįžeisti?
Normalus žmogus nuėjęs į spektaklį ar koncert bijos ir į tualetą nueiti :((

supratingas rašė...

Kažkokia netvarka, taip ir nepasiūlė kuom tą represyvų kreipinį pakeist :)

Ar rašė...

Rom 1, 18-32
18 Dievo rūstybė apsireiškia iš dangaus už visokią žmonių bedievystę ir neteisybę, kai teisybę jie užgniaužia neteisingumu. 19 Juk tai, kas gali būti žinoma apie Dievą, jiems aišku, nes Dievas jiems tai leido suprasti. 20 Jo neregimosios ypatybės – jo amžinoji galybė ir dievystė – nuo pat pasaulio sukūrimo aiškiai suvokiamos protu iš jo kūrinių, taigi jie nepateisinami. 21 Pažinę Dievą, jie negarbino jo kaip Dievo ir jam nedėkojo, bet tuščiai svarstydami paklydo, ir neišmani jų širdis aptemo. 22 Girdamiesi esą išmintingi, tapo kvaili. 23 Jie išmainė nenykstančiojo Dievo šlovę į nykstančius žmogaus, paukščių, keturkojų bei šliužų atvaizdus.

24 Todėl Dievas per jų širdžių geismus atidavė[i8] juos tokiam neskaistumui, kad jie patys teršė savo kūnus. 25 Jie Dievo tiesą iškeitė į melą ir lenkėsi bei tarnavo kūriniams, o ne Kūrėjui, kuriam šlovė per amžius. Amen!

26 Štai kodėl Dievas paliko juos gėdingų aistrų valiai. Jų moteriškės prigimtinius santykius pakeitė priešingais prigimčiai. 27 Panašiai ir vyriškiai, pametę prigimtinius santykius su moterimis, užsidegė geiduliais vienas kitam, ištvirkavo vyrai su vyrais, ir jiems būdavo jais pačiais už iškrypimą vertai atmonijama.

28 Jie nesirūpino pažinti Dievą, tai ir Dievas leido jiems vadovautis netikusiu išmanymu ir daryti, kas nepridera. 29 Todėl jie pilni visokio neteisumo, piktybės, godulystės ir piktumo, pilni pavydo, žudynių, nesantaikos, klastingumo, paniekos, apkalbų. 30 Jie – Dievo nekenčiami šmeižikai, akiplėšos, išpuikėliai, pagyrūnai, išradingi piktadariai, neklausantys tėvų, 31 neprotingi, neištikimi, be meilės, negailestingi. 32 Nors žino Dievo sprendimą, jog visa tai darantys verti mirties, jie ne tik patys taip daro, bet ir palaiko taip darančius.

Anonimiškas rašė...

Sventas Rastas kaip gurksnis tyro oro. Viskas jame pasakyta. Paskutiniuju laiku baisybes neisvengiamos. Tai bus didziausias isbandymas tikintiesiems. O netikinciu laukia "verksmas ir dantu griezimas".

Anonimiškas rašė...

Tikrai taip, nuostabi šv. Rašto citata. Nors ir kaip gaila šitų niekšybių "pirmeivių", visgi nepaneigsi, kad savo atlygio jie bus nusipelnę. Gaila ir suvedžiotųjų, kuriuos šitie naujo pasaulio statytojai sakosi giną, o iš tikro jais naudojasi ir paskui save tempia į pražūtį.
Kažin, ar dar bus įmanoma užnuodytą visuomenės sąmonę išvalyti? Lietuva dar nėra tiek paveikta, tas gerai, nors irgi sparčiai "pažangėja"

Ultrakrikscionis rašė...

Neoliberalai, ne kitaip:)

Anonimiškas rašė...

Jo atėjome į pabaigos pradžią, gali išsipildyti ,,Gyvieji pavydės mirusiems''.

Unknown rašė...

Trūksta žodžių.

Anonimiškas rašė...

Siūlau neutralų kreipinį "Bydlo".

Anonimiškas rašė...

Šekspyras stebint dabartinių "laisvės ir tolerancijos mylėtojų" akylai akiai negalėtų nei vienos savo pjesės pastatyt:)

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Shakespeareo kūrybinė laisvė buvo labai suvaržyta. Nes jis buvo GĖJUS. rašė...

William Shakespeare was gay and wrote his sonnets for men, top theatre director says


Read more: https://metro.co.uk/2017/07/22/william-shakespeare-was-gay-and-wrote-his-sonnets-for-men-top-theatre-director-says-6798579/?ito=cbshare

Anonimiškas rašė...

Tai bent autoritetas - regioninis Metro lairaštis, kuris kas rytą darbo dienomis nemokamai dalinamas metro stotyse ir autobusuose.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Šekspyro asmuo tiksliai neidentifikuotas iki šiol. Populiariausia nuomonė - kad iš tiesų tai buvo grafo de Vere pseudonimas, tačiau yra versija, kad šiuos kūrinius, prisidengusi Šekspyro - ,,Iečių kratytojo" - pseudonimu, parašė Anglijos karalienė Elžbieta I.

Anonimiškas rašė...

Pakaitalų yra, prašom - draugas, genose, tovarišč. Oficialūs organai dar gali kreiptis "pilieti". Visi iš raudonųjų giminės, Sistemai tikrai tiks.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Taikliai.

item