44 procentų Briuselio gyventojų su savimi nešiojasi savigynos priemones

Beveik kas antras Briuselio, Belgijos sostinės, gyventojas su savimi nešiojasi savigynos priemones, skelbiama naujoje apklausoje . Ap...

Beveik kas antras Briuselio, Belgijos sostinės, gyventojas su savimi nešiojasi savigynos priemones, skelbiama naujoje apklausoje.

Apklausa, atlikta Briuselio Prevencijos ir apsaugos tarnybos, atskleidė, kad 44 procentai miesto gyventojų kaskart palieka namus apsirūpinę savigynos priemonėmis, 14 procentų apklaustųjų lankosi savigynos kursuose. Daugiau nei ketvirtadalis gyventojų, turinčių su savimi savigynos priemones, įvardino jomis kasdienius dalykus kaip raktus, skėčius ir žiedus, tačiau 18 procentų su savimi nešiojasi ašarines dujas, o 38 procentai apklaustųjų savo turimomis savigynos priemonėmis įvardino tikrus ginklus, tokius kaip peiliai, dujiniai pistoletai ir teleskopinės lazdos, praneša Belgijos radijo stotis Bruzz.

Kai kuriems nuspręndus su savimi nešiotis savigynos priemones, kai kurie stengiasi apskritai vengti miesto. 15 procentų miesto gyventojų ir dirbančiųjų mieste sakė mėginantys naktį Briuselyje nevaikščioti pėsčiomis ir nevažiuoti metro .

Šie skaičiai mus šokiruoja“ , teigiama Precencijos ir apsaugos tarnybos ataskaitoje.

Didieji Belgijos miestai tapo nelegalių migrantų prieglobsčiu ir tai lėmė nusikalstamumo išaugimą, privertusį daug gyventojų jaustis nesaugiai. 

Spalio mėneso pradžioje penkiolikmetis berniukas Antverpene buvo užpultas imigrantų vyrų gaujos ir dėl sunkių sužalojimų turėjo būti paguldytas į ligoninę. Vos už poros dienų, taip pat Antverpene, 88-erių moteris mirė ligoninėje, migrantui gatvėje perrėžus jai gerklę.

Apklausoje apie bendrą saugumo jausmą mieste buvo pakalbinti 1801 gyventojas, 401 mieste dirbantieji ir 200 turistai.

versta iš voiceofeurope.com


Susiję

Europa 6391710210929247217
item