Teismas balsavo motinos, besistengiančios pradėti mažamečio sūnaus lyties keitimą, naudai

Teismas Jeffrey Younger bei jo buvusios žmonos byloje dėl vieno iš jų vaikų, septynmečio James'o, cheminės kastracijos balsavo motin...

Teismas Jeffrey Younger bei jo buvusios žmonos byloje dėl vieno iš jų vaikų, septynmečio James'o, cheminės kastracijos balsavo motinos naudai. Tai reiškia, kad James'o motina Anne Georgulas galės tęsti sūnaus lyties keitimą tampant mergaite Luna ir turės neribotus įgaliojimus skirti jam lytinį brendimą skatinančius vaistus ir, vėliau, moteriškus hormonus.
Teismo sprendimas tikriausiai taip pat reiškia, kad tėvas Younger turės pripažinti James'ą mergaite, nepaisant jo religinių ir moralinių prieštaravimų, taip pat bus priverstas lankytu kursus apie transeksualumą.
Anksčiau abu tėvai dalinosi vaiko priežiūra. Dabar vienuolika iš dvylikos tesėjų balsavo, kad tik vienas iš tėvų įgautų visišką teisę vaiko globai, tačiau tai buvo ne tėvas - James'o bei jo brolio globa suteikta išimtinai motinai.
Younger'is ir Georgulas teismui ieškinį  padavė praeitą savaitę, kovodami dėl savo dviejų vaikų priežiūros. Younger'is teigė, kad buvusi žmona siekia keisti mažamečio sūnaus lytį prieš jo valią, Georgulas tuo tarpu reikalavo visiškų įgaliojimų auginant vaikus ir spręndžiant psichoginius, medinicinius ir kitus su vaikų priežiūra susijusius klausimus. Motina ir prieš tai buvo vienintelė iš tėvų, kuri už tai atsakinga, tačiau prieš tai ji bent jau buvo įpareigota apie juos informuoti tėvą. Taip pat motina, kuri ir pateikė ieškinį, reikalavo pakeisti tėvo lankymo valandas, sumažinti berniukų nakvynes ir leisti vaikus viešėti pas tėvą tik su priežiūra. Maža to, ji taip pat reikalavo uždrausti tėvui vadinti sūnų James'u - jo teisėtu vardu, - ir drausti tėvui vestis sūnų ten, kur jis nebus pripažintas mergaite.
Penktadienį protestuotojai reikalavo Teksaso pareigūnų priimti įstatymus, draudžiančius nepilnamečiams pradėti lyties keitimą medikamentais. Šiuo metu JAV įstatymai neturi amžiaus apribojimų tokių medikamentų skyrimui ir vartojimui.
Galiausiai: Georgulas, vaikų motina, teismo metu prisipažino nesanti biologiškai susijusi su savo vaikais James'u ir Jude'u - berniukai buvo pradėti pagalbinio apvaisinimo metu, porai naudojant kiaušinėlių donorę.

Parengta pagal lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 167314482146554937
item