Švedijoje šiais metais išduota 89 tūkst. naujų leidimų nuolatiniam gyvenimui

www.voiceofeurope.com Nepaisant pasekmių, kurias Švedijai atnešė jos imigrantų priėmimo mastas, nepanašu, kad imigracijos tempai Šved...


Nepaisant pasekmių, kurias Švedijai atnešė jos imigrantų priėmimo mastas, nepanašu, kad imigracijos tempai Švedijoje mažės. Nauja statistika, pateikta Migracijos departamento, rodo, kad per pirmuosius devynis šių metų mėnesius Švedijos vyriausybė jau išdavė 89 tūkst. naujų leidimų nuolatiniam gyvenimui. 

Raporte teigiama, kad iš 89 tūkst. leidimų 13 tūkst. buvo išduota vadinamiesiems prieglobsčio prašytojams. Taip pat beveik 23 tūkst. leidimų išduoti migrantų, jau gyvenančių Švedijoje, giminėms. Daugiausia giminių atvyksta iš Irako ir Sirijos. Dar 34 tūkst. leidimų išduoti migrantams, atvykusiems į Švediją dirbti.
Pastaraisiais metais Švedijoje ryškėja fenomenas, kurį būtų galima pavadinti grandinine migracija. 2018 m. buvo išduoti 15 400 leidimai nuolatiniam gyvenimui imigrantų, turinčių leidimus dirbti, giminėms. Prieš dešimtmetį tokių leidimų buvo tik 3600. Imigrantų giminės šiuo metu sudaro 42% visos darbo jėgos migracijos ne iš ES šalių, prieš dešimtmetį šis skaičius siekė vos 17%.

Kaip ir kitose Vakarų šalyse, gavusieji leidimus dirbti Švedijoje gali atsivežti savo artimiausias gimines, kuriems leidžiama likti gyventi šalyje.


Susiję

Pažangos ideologija 953026544623838118
item