Siūloma, kad uždrausti dalyvauti renginiuose galėtų tik teismas

propatria.lt nuotrauka  Seime užregistruotos įstatymo pataisos, kuriomis siekiama užtikrinti, kad administracinio poveikio priemonė – d...

propatria.lt nuotrauka 
Seime užregistruotos įstatymo pataisos, kuriomis siekiama užtikrinti, kad administracinio poveikio priemonė – draudimas lankytis viešosiose vietose vykstančiuose reginiuose – būtų taikoma tik teismo sprendimu.

Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus, administracinio poveikio priemonę – draudimą lankytis viešosiose vietose vykstančiuose renginiuose – gali skirti ne tik teismas, bet ir administracinio nusižengimo bylą ne teismo tvarka nagrinėjanti institucija (pareigūnas).

„Dabar policijos pareigūnas gali sulaikyti pilietį sporto varžybų metu be teismo sprendimo ir uždrausti jam lankytis visuose Lietuvos viešuose renginiuose. Pabrėžtina tai, kad ne tik sporto varžybose, o visuose viešuose renginiuose“, – teigia Seimo narys L. Kasčiūnas. Be to, Seime jau svarstoma galimybė ne teismo keliu uždrausti vykti ir į kitose Europos Sąjungos valstybėse vykstančius sporto ir kitus viešuosius renginius.

Seimo narys sako, kad toks teisinis reguliavimas leidžia imtis futbolo ir krepšinio sirgalių persekiojimo. Visai neseniai už pakabintą plakatą stadione žmonėms uždrausta dvejus metus lankytis viešuose renginiuose.

„Eidami tokiu keliu paminame demokratijos principus. Turime ginti sirgalių laisvę palaikyti savo mylimas komandas”, – pabrėžė L. Kasčiūnas.



Susiję

Demokratija ir valdymas 5215985192780394200

Rašyti komentarą

6 komentarai

Anonimiškas rašė...

Čia kaip pažiūrėsi: pavyzdžiui, pagauni blogai besielgiantį ir uždraudi gėjų parade dalyvauti :) Juk tai viešas renginys :)

Anonimiškas rašė...

Jūs norite ginti ne sirgalių teisę į varžybas ateit, o latrus ir nusikaltėlius kuriem svarbu tik chaosą kelt... Keista pozicija. Pareigūnai būna vietoje, kam dar teismus apkrauti tokiais dalykais?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Čia naivumas, ar..? ;)

Anonimiškas rašė...

> Pikc
Na, užbaikite mintį, kaip jums atrodo. Minčių neskaitau.
Man atrodo, kad jei žmogus atėjęs į varžybas tik stūgaut kaip gyvulys tegali, šokinėja per aptvarus ir t.t. Tai ir labai gerai, kad tokiems nebrendiloms supaprastinta tvarka galim uždraust lankytis renginiuose. Ir ačiū pareigūnams.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Bolielščiki, o ne sirgaliai. Oni boliejut. Jie serga. Kad serga, tai jau tikrai. Balsų rinkimas prieš rinkimus?

item