Lenkijos Seimo rinkimus vėl užtikrinančiai laimėjo valdančioji partija „Teisė ir teisingumas“

Spalio 13 d. Lenkijoje vykusius Seimo rinkimus laimėjo iki šiol valdžiusi partija „Teisė ir teisingumas“ (Prawo i Sprawiedliwość – PiS). ...

Spalio 13 d. Lenkijoje vykusius Seimo rinkimus laimėjo iki šiol valdžiusi partija „Teisė ir teisingumas“ (Prawo i Sprawiedliwość – PiS). Sprendžiant pagal balsavusiųjų rinkėjų apklausą, ji surinko 43,6% balsų ir užsitikrino visišką daugumą Seime, gaudama 239 mandatus iš 460.
Opozicinė partija „Pilietinė koalicija“ gavo 27,4% balsų ir 130 mandatus. Trečioje vietoje liko Demokratinės kairės sąjunga (SLD) su 11,9% ir 43 mandatais.
Buvusio Lenkijos premjero Jaroslavo Kačinskio (Jaroslaw Kaczynski) vadovaujama partija „Įstatymas ir teisingumas“ valdžioje yra nuo 2015 metų. Ji atstovauja konservatyvių, tradicinių, tautinių pažiūrų rinkėjus ir yra palaikoma Lenkijos Katalikų bažnyčios. J. Kačinskis visada aiškiai ir nedviprasmiškai pasisako prieš Europos Sąjungos federalizaciją ir didesnį nacionalinį šalių suverenitetą.
Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pirmas pasveikino Lenkijos Seimo rinkimuose nugalėjusią „Teisę ir teisingumą“. Jis tai padarė televizijos eteryje po tą pačią dieną vykusių Vengrijos vietos rinkimų.
„Vengrijos požiūriu, šiandien Lenkijoje įvyko labai svarbūs rinkimai, kuriuose Lenkijos valdančioji partija laimėjo daugumą parlamentinių mandatų ir gali savarankiškai sudaryti vyriausybę. Sveikinimai Lenkijos draugams“, – sakė V. Orbanas.

Susiję

Politika 8061590075996221254

Rašyti komentarą

63 komentarai

Unknown rašė...

Šauni lenkų tauta!

x rašė...

Klerikų ir davatkų talibanas gavo absoliučią daugumą. Su kuo ir sveikinu lenkų budulius ir runkelius. Laimei čia jų problema, o ne mūsų. Lietuvoje tokie veikėjai greičiausiai nė rinkimų slenksčio neperžengtų.

Saliamonas rašė...

Išvada: lenkai - išdidi, protinga, savo interesus ginantis tauta, skitingai nuo lietuvių mužikų-baudžiauninkų.
P.S. atkreipkit dėmesį, kad nei delfiuose nei kituose didžiuosiuose portaluose - nė žodžio apie rinkimus kaimyninėje Lenkijoje, mirtina tyla

Anonimiškas rašė...

Ilgai vistiek neištylės.

x rašė...

Kur gi ne, inkščiantis runkeli. Visi normalūs žmonės dar vakar atsivertė Delfi ir perskaitė straipsnį „Įstatymas ir teisingumas“ laimėjo rinkimus Lenkijoje (paskelbta 2019 m. spalio 13 d. 22:29). O tu inkšk toliau kaip tave marksistai ir liberalai skriaudžia Bezdonių kaime.

egodraconis rašė...

Lenkų idėja teisinga, tik gal metodai kiek dviprasmiški

supratingas rašė...

Atkreipėme, tik truputį perdėjote dėl tos mirtinos tylos. Jie negali visai neminėti, nes toks elgesys atrodytų visiškai kvailai, todėl, pavyzdžiui, Delfi nepageidaujamą naujieną greitai nukiša gilyn. Ieškant užsienio skyriuje pranešimas yra (tas pats galioja ir 15 min).

Anonimiškas rašė...

Gaila, bet Vengrijoje Fideš prarado mero postą Budapešte. Užjaučiu, jei gavo tokį, kaip Vilnius turi.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Kiemsargis rašė...

O pasiklauses "nacionalinio" Ėlėrtė ,supratau ,kad Lenkijoje vėl išrinkti NE TIE , o Budapešte atvirkščiai - išrinktas TAS KAS REIKIA.

Anonimiškas rašė...

Jei tik toks tekso suvokimas, toliau kiemsargio ir neisi.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
x rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
x rašė...

Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

Griūk aukštielnikas. Čia šitie patys kurie dėl cenzūros pastoviai inkščia :)))
Patys daro lygiai tą patį, dėl ko ir skundžiasi.

Paulius rašė...

https://europeelects.eu/2019/10/13/live-blog-2019-polish-election-results/

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
x rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
x rašė...

Na, dviveidės šventeivos, mazolių dar neprisitrynėt komentarus bešalindami?

Anonimiškas rašė...

Vengrai ir lenkai padarė teisingai, kad vienu metu vyko parlamento rinkimai Lenkijoje ir savivaldybių rinkimai Vengrijoje - Sorošui paprsčiausiai pagailo pinigo finansuoti dvejas liberastų gaujas vienu metu.
O Budpešto mero kausimas - gl kaip tik gerai, kad į šitą postą išrinktas koks .... na, žodžiu. Gali būti, kad jam teks greitai atsistatydinti.

Anonimiškas rašė...

Tave išvis reikia blokuoti.

x rašė...

Silpnokai. Doras katalikas sakytų "ant laužo eretiką!".

Pikc Kažinkavičius rašė...

Sunku, praktiškai neįmanoma būtų nepritarti "Anonimiškas 2019-10-14 18:36" komentarui. :)

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
x rašė...

Norėtum runkelnaci, ale nelabai čia pablokuosi. Teks susitaikyti su ta mintim kad čia bus ne vien grynųjų patvorio arijų komentarai metų metais štampuojami pagal tą patį šabloną.

Anonimiškas rašė...

Pasakyčiau, kad tinklalapio valdža - žmonės su galva. Paskaitai tokį X-ą, Ale, Nemo - tikra vatinių ir liberastų išklotinė. Stambiu planu.
Geresnio atbaidymo nuo jų ,,atrajojimų" ir norėdamas nesugalvosi.
3D Studio, MasterCam, Inventor arba izometrinis vaizdas, kalbant kurtuazine leksika.

Anonimiškas rašė...

"runkelnaci":))) Išsidavė. Tik viena fauna taip rašo. Jie nepakaltinami, nekreipkit dėmesio.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Ultrakrikscionis rašė...

:)

Anonimiškas rašė...

,,...galbūt lenkų elgesys būtų kitoks..." - čiagi savaime aišku, kad taip, nes dabar lenkai niekaip negali suprasti, kuo galima pasitikėti ir kuo ne. Aišku, lenkai supranta, kad mažesnei Lietuvai reikia daugiau lankstumo, bet iš kitos pusės - kuriems galams reikėjo imti tą nelemtą bevertį eurą? - ir lenkai puikiai supranta šio faktoriaus svarbą. Vienas iš pirmų darbų, ką dabar padaryčiau lenkų vietoje - pastatyčiau atominę elelktrinę ties Lietuvos-Lenkijos-Baltarusijos siena ir pasiūlyčiau visiems -Lietuvai, Latvijai, Eatijai,tai pačiai Gudijai - pigios elektros: kieno rankose energetika (o ypač elektra), to rankose - faktinė valdžia.

Anonimiškas rašė...

Šiaip ProPatriai reikėtų įsteigti nedidelę internetinę TV studiją - delfynas ir minutės tokias jau turi.
Tokia TV studija brangiai nekainuotų, o joje sisteminiu tvarkaraščiu gakėtų būti svaratomi visi Lietuvai aktualūs klausimai - tai, kas dabar svarstoma rašytine straipsnių forma, įgautų žodinį pavidalą - o tai išakrt sudomintų žmones, nes tai, apie ką rašo ProPatria, delfyne ir minutėse su žiburiu nerasi.
Ir tokią internetinę TV studiją reikia steigti kuo greičiau, nes darbo yra labai daug.

x rašė...

Labas Bezdonių kaimo naciai, grynakraujai patvorio arijai! Kaip sekasi, ar vis dar "pola" liberastai ir marksistai? Papasakokite, koks jūsų palaikymas tautoje, kiek surenkate balsų per rinkimus, ar turite bent vieną atstovą Seime? Rozova su Narkievicium is labai krikscionisku seimu? Na ką, kokie "patriotai" tokie ir jų atstovai jų Seime.

Nesvaik tik rašė...

Plikašiknio bajoro bezdėjimas. Elektrinę pastatytum? Tavo pašalpos manai jai pakaktų? О statytų kas, Maksimos krautuvininkai kurie Rygoje nė stogo nepajėgia įrengti? O uranas iš kur? Putinas už gražias akis kaip batkai duos? Dėl euro jis neparankus tinginiams nes pašalpos taip nekilo kaip kainos. Bet tie kas sukas ir dirba - laimėjo - už visas paslaugas tenka mokėti daugiau.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Dėl TV gera mintis.
O tam "iksui su naciais ir arijais" noru pasakyti: Matai, prieteliau, žmonės vis nori būti geresniais, negu yra, kas naciais, kas arijais, kiti išrinktaisiais - kaip kas išmano.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Gera mintis. Ir kalbėti mokančių Pro Patria turi - o ir iš kitur protingų pašnekovų galima pasikviesti.

Anonimiškas rašė...

Čia jau visai ne pilnatis. Vos tik užsimenama apie kokį nors eenergetikos gamybos vienetą - vatiniai iškart kelia riksmą, nes kaip tik energetikos tema jiems yra pati svarbiausia - tomia jų ,,zadanija".
Juk kas daugiau vertė Lietuvą uždaryti Ignalinos AE ir suspenduoti Hitachi projektą, jeigu ne Gazpromo ant Lietuvos užsiundyti eurokomunistai?
Jeigu nebus parduodama nafta ir dujos, už ką Vatynas štampuis raketukes? Dabar plečia diapazoną - jau lenda ir į elektrą. Aišku, kai čia pasirodė japonai, vatynui plaukai ant galvos pasišiaušė, užtat karabasui seikėjo pinigus neskaičiuodami, kad tik sužlugdyti HITACHI projektą. Visi žinome, kaip tai buvo padaryta. Įsivaizduoju, kojs riksmas kiltų vatyne - pradėtų rėkti ir eurokomunistai - jeigu lenkai iš tikrųjų pradėtu statyti AE šalua mūsų - tada Astravą galima nUrašyti, nes lenkai tikrai naudotų amerikietiškus arba japoniškus reaktorius, o vatynas Lenkijai nieko negalėtų padaryti.

Anonimiškas rašė...

Kaip jau esu sakęs anksčiau, neturėdamis savo stambių energetikos gamyboa vienetų, Lietuva, Latvija ir Estija yra tiek vatynui, tiek eurokomunistams patogios pusiaukolonijos, na, ir Vokietijai su Prancūzija kiek ramiau. O kai valstybė pati apsirūpina enervrtika, ji jau ne kolonija, i tikra valstybė de facto, su kuria reikia skaitytis ir kuriis nepastumdysi kaup nori. Šiandienėmis sąlygomis valstybės suverenumui yra du baziniai faktoriai: savi pinigai ir sava energetika.
Neįtikėtina ir neįsivaizduojama, kad Lietuvos, ES ir NATO narės, parlamentinės daugumos lyderis yra sukurtas moskovijos pimigais - tiek mūsų sąjungininkų, tiek kaimynų anitikai tikria turi savo nuomonę apie šitokią situaciją.

Anonimiškas rašė...

Iš tiesų jis siekia ko kito. Toks išsidirbinėjimas - gerai apgalvota provokacija, kad paskui galėtų begti į prokuratūrą ir skųstis: ,,Va, taip ir taip, imkitės priemonių." Geriausia - išvis nereaguoti į provokatorių pasisakymus - kai jų išlaikytojai pamatys, kad jų provokacijos neveikia, nustos jiems mokėti. Reika kantrybės, bet kantrybė kalnus verčia.

Anonimiškas rašė...

Jau seniaaaiii nežiūriu jokių TV- nei naujai atsidariusių, nei senųjų, bet PROPATRIA.LT tikrai žiūrėčiau, nors man ir skaityti patinka. Bet, turint TV, būtų galimybės pateikti TIKRĄSIAS žinias didesnei auditorijai,ne vien tam tikrų dabar veikiančių TV išplautus, perplautus ir pagal tam tikrus pageidavimus ir nurodymus ,,persiūtus" šnekėjimus

Anonimiškas rašė...

"Iš savo varpinės" dar galima kažkiek nuo "badaus" apsiginti :) patinka pokalbiai su Algiu Avižieniu.

Anonimiškas rašė...

Tamsta tikrai paistai niekus. Puikiai atsimenu ta meta ir ne gazpromas ir ne eurokomunistai buvo lemiamas faktorius. Elektrine atmete zmones referendume, nes visiems buvo zinoma kad tai bebru (premjero Kirkilo) ir Maksimos savininku bendras pasipelnymo projektas. Zmonems pakako LEO LT aferos, toliau testi megakorupcijos niekas nebenorejo.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 13.18, tu puikiai žinai, kad negali mums apdumti akių.
Kodėl tu vis tik mėgini tai daryti?

Anonimiškas rašė...

Jaunuoli, pasiklausk tų kuriems dabar virs 35. Jie tau papasakos kas vyko 2006-2008 metais ir kaip ten su ta elektrine buvo.

Anonimiškas rašė...

Tikrai, laikas ProPatrijai plėstis ir atsinaujinti. Tai būtų gera alternatyva Centro propagandos ruporui LRT, kuri seniai dirba prieš LR. Klausimas tik, kaip viską finansuoti.

x rašė...

Panašu kad patvorių arijai nė tų 2 neuronų neturi ir artimiausiose kartose neturės. Simptomatiška, kad į klausimą apie jų palaikymą tautoje ir pasiekimus rinkimuose, po gailestį keliančio inkštimo išstena kažką apie prostatos stimuliaciją :)))

x rašė...

Pakvieskit Juozaitį. Papasakos apie naują "karjeros" etapą pas nuteisto kontrabandininko tetušį. Gal išmokys ir mus kontrabandinėm cigaretėm šmugeliaut.

Anonimiškas rašė...

Aninonimiškas 13.59, o gal jau papasakojo?

Anonimiškas rašė...

Nepanasu. Turbut tik Prigozino medijose pasiskaite.

Anonimiškas rašė...

Kad ir kaip paradoksaliai beatrodytų, kaip tik dabar ProPatria turi unikalią, nepakartojamą progą ypač greitai laimėti auditorikoa susidomėjimą, nes žmonės aiškiai mato, kad Lietuvos infodmacinėje erdvėje yra niša - tai cenzūros LRT, delfyne, minutėse ir kituose mainstream'uose pasekmė.
Ir jeigu ProPatria skelbs tas obkektyvumu pagrįstas žinias, kurių dėl liberastų cenzūros negali skelbti LRT ir mainstream'ai, auditorijos dėmesys bus laimėtas iškart. Paprasta.

Rimas rašė...

Panašu, kad tas "x" nėra vyro ir moters meilės rezultatas ...

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Rimui rašė...

Pats tai ryškiai nekalto prasidėjimo kūdikis ... venckienės patvory ant šienos gimęs.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 15.54, nestumk ant savų!

Anonimiškas rašė...

---> x 14.21
O tu norėsi pasireikšti?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
x rašė...

Užleidau savo vietą Pikčiui. Man neleido, sako tu ne grynas runkel-arijas ir šiaip į prasigėrusį kolūkietį nepanašus.

Anonimiškas rašė...

> x 21.07
O tai ko taip staiga nusileidi?
Ir į ką tu panašus?

Anonimiškas rašė...

Į ką jie ir visi panašūs :)

https://youtu.be/0xfc0RDzruU

x rašė...

Nei čia yra kažkokia auditorija, nei čia ką nors sudomintų ta Propatrijos TV. Juk buvo panašių ir ne viena, 100 peržiūrų per mėn. nesurinkdavo. Pirma reik turėt ką pasakyt o tada apie TV galvot. O antra apie kokias čia objektyvias žinias kalba? Nereikia pretenduot į tai kas nesi ir niekada nebūsi - objektyvus. Čia net komentarus trina ir palieka tik "teisingus". Tokios pat bus ir žinios - tokios kokių reikės su Propatrios veliava kitamet prie lovio besiveržentiems fruktams. Tikrai į vienus vartus ir žiauriau nucenzūruotos, nei koks LRT kuris išsilaiko iš valstybės pinigų ir yra daug laisvesnis.

Anonimiškas rašė...

> x 03.05
Atšok iki pareikalavimo, atsibodai

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item