Lenkijos Seimo rinkimus vėl užtikrinančiai laimėjo valdančioji partija „Teisė ir teisingumas“

Spalio 13 d. Lenkijoje vykusius Seimo rinkimus laimėjo iki šiol valdžiusi partija „Teisė ir teisingumas“ (Prawo i Sprawiedliwość – PiS). ...

Spalio 13 d. Lenkijoje vykusius Seimo rinkimus laimėjo iki šiol valdžiusi partija „Teisė ir teisingumas“ (Prawo i Sprawiedliwość – PiS). Sprendžiant pagal balsavusiųjų rinkėjų apklausą, ji surinko 43,6% balsų ir užsitikrino visišką daugumą Seime, gaudama 239 mandatus iš 460.
Opozicinė partija „Pilietinė koalicija“ gavo 27,4% balsų ir 130 mandatus. Trečioje vietoje liko Demokratinės kairės sąjunga (SLD) su 11,9% ir 43 mandatais.
Buvusio Lenkijos premjero Jaroslavo Kačinskio (Jaroslaw Kaczynski) vadovaujama partija „Įstatymas ir teisingumas“ valdžioje yra nuo 2015 metų. Ji atstovauja konservatyvių, tradicinių, tautinių pažiūrų rinkėjus ir yra palaikoma Lenkijos Katalikų bažnyčios. J. Kačinskis visada aiškiai ir nedviprasmiškai pasisako prieš Europos Sąjungos federalizaciją ir didesnį nacionalinį šalių suverenitetą.
Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pirmas pasveikino Lenkijos Seimo rinkimuose nugalėjusią „Teisę ir teisingumą“. Jis tai padarė televizijos eteryje po tą pačią dieną vykusių Vengrijos vietos rinkimų.
„Vengrijos požiūriu, šiandien Lenkijoje įvyko labai svarbūs rinkimai, kuriuose Lenkijos valdančioji partija laimėjo daugumą parlamentinių mandatų ir gali savarankiškai sudaryti vyriausybę. Sveikinimai Lenkijos draugams“, – sakė V. Orbanas.

Susiję

Politika 8061590075996221254
item