Andrius Švarplys. Kas atsitiko Vakarų žmogui?

propatria.lt nuotr. „Mano tėvai pykosi, tai mane priėmė globėjai, pas juos patyriau šilumą ir meilę, esu dėkinga už tai, bet labai pasi...

propatria.lt nuotr.
„Mano tėvai pykosi, tai mane priėmė globėjai, pas juos patyriau šilumą ir meilę, esu dėkinga už tai, bet labai pasiilgau savo šeimos. … Tapk laikinu globėju“.

Tokia reklama rodoma per televiziją. Reklamą ir, reikia suprasti, pačią politiką remia Europos Sąjunga.

Tėvai pykdavosi, tai dėl to galima juos palikti, pasibūti kitoje šeimoje, kaip atostogose, paskui grįžti pas tėvus. Ir ten šeimos šiluma, ir čia lyg tėvai… O gal tiesiog galima išsirinkti globėjus iš katalogo, juk tėvams pyktis negalima (tai kenkia vaiko interesams), tai gal galima vaikams pakeliauti per globėjų šeimas ir ten patirtį šeimos džiaugsmą?

Taip tyliai, tarsi savaime suprantama, įteisinamas iškrypėliškas požiūris į prigimtinius santykius… Čia yra tokia šeimos politika, kurioje šeimos jau senai nėra.

***

Šiandien tarptautinėje auditorijoje studentai visiškai rimtai priėmė Prancūzijos „gender lygybės ministrės“ praeitais metais pasakytus žodžius, kad 8 iš 10 moterų Prancūzijoje bijo vienos išeiti iš namų dėl seksualinio priekabiavimo. Svarstė, kad tikriausiai moterys viduje jaučiasi nesaugios. 80 proc. Prancūzijos moterų. Nesaugios.

Aš tesugebėjau pralementi, kad Sovietų Sąjungoje moterys turbūt nesijautė taip prastai. Totalitarinėje valstybėje. Versus demokratinė, laisvoji Prancūzija.

Kažkas giliai, žiauriai giliai atsitiko Vakarų žmogaus galvoje. Kažkoks kažkelinto laipsnio susvetimėjimas. Kažkoks šiltnamio efektas, ištrinantis realybės parametrus. Žmogus taip apsuptas gerove, kad kviečiasi valstybę pasirūpinti jo subjektyviais išgyvenimais (diskriminacija).

Politinis korektiškumas sureguliavo kalbą. Antidiskriminacija sureguliuos vidinius išgyvenimus. Kapitalizmo pabaigoje stovi socializmas. Bet ne kaip revoliucijos pasekmė, o kaip vidinio proceso rezultatas. Gerovė sukuria šiltnamį, o šiltnamyje viskas taip sterilu, kad net mintis, jausmas, žvilgsnis gali būti diskriminaciniais.

Šiltnamio Prižiūrėtojas to jau tikrai negali praleisti pro akis. Teisinė valstybė, konstitucinės teisės, prigimtiniai ryšiai, šeima yra atgyvena. Viskas priklauso nuo subjektyvaus išgyvenimo. Po to objektyvus skirtumas tarp totalitarizmo ir demokratijos išgaruoja.

80 proc. moterų yra nesaugios. Keisk šeimą į globėjus. Sulčių skonio sultys. Pinigų skonio Bitcoinas, Libra. Šeimos skonio globėjai. Remia Europos Sąjunga. Naujojo pasaulio nešėja.

Jeigu tai tiesa, tai Borka (Johnsonas) yra teisus. Reikia specialiai pastatyti klizmą šitai Sąjungai. Didelę klizmą, nes dvokas jau dabar eina didelis. Tik bėda, pati ši Sąjunga yra kapitalistinio šiltnamio produktas.

Susiję

Įžvalgos 11923317057079632

Rašyti komentarą

8 komentarai

Anonimiškas rašė...

Paprastas atsakymas, iš gero gyvenimo pradėjo eit iš proto, tada jau iškrypimai neišvengiami.

Henrikas Miuleris rašė...

Dar įdomios yra ''diversity officer'' ir ''lesbian dance theory'' disciplinos.

O dėl Borkos... Ar tikrai klizmos statymas šitam mechanizmui yra jo tikslas? Kažkaip neprisiverčiu tikėti, jog šalyje, kurioje kaltinimas rasizmu yra baisesnis už kaltinimą žmogžudžiu ar pedofilu, šast ir atsistatys visa politinė filosofija į vietą po Brexito.

Unknown rašė...

Brexitu suinteresuoti aukštai sėdintys žmonės turi savas ambicijas, jų tikslai neturi nieko bendro su paprastų žmonių interesais. Lyderių aktoriniai sugebėjimai valdo žmonių jausmus ir nuotaikas. Tai avių banda, kuri įtikėjo, kad Brexitas atneš gėrį į jų namus. Jiems nesvarbu, ką galvoja protingi žmonės, jie neklauso jų patarimų, nes juos užbūrė 'aktoriai'.Jie išsižioję laukia stebuklo.

Egodraconis rašė...

Tradicinis šeimos suvokimas nebetinka šiuolaikiniai visuomenei ir tada prasideda naujumo paieškos, kurios nuveda prie biurokratinių sprendimų, kurie dažnai diktuoja absurdiškus sprendimus nes tai kyla ne iš visuomenės.

Anonimiškas rašė...

O ką galvoja protingi žmonės? Išvardinkite bent keletą protingų.

Anonimiškas rašė...


Nieko tam vakarų žmogui neatsitiko. Gyvendami už geležinės sienos neturėjome informacijos, kas iš tikrųjų vyksta tuose vakaruose. Maža to, gyvendami visapusiškame nepritekliuje, idealizavome vakarus. Kai atsivėrė internetas ir Gūglas bei patys pakeliavome po pasaulį, žinome ir suprantame daugiau.

šiaurės Lietuva rašė...

Atsitiko, nutolo nuo Dievo štai kas atsitiko.

Vidmantas rašė...

Butent , Dievo nebeliko. Kur 10 Dievo ysakymu , kur .Matyt kazkuriose skylese.

item