28% danų mano, kad musulmonai turėtų palikti šalį

Nauja Danijoje atlikta studija parodė, kad vienas iš keturių danų mano, kad imigrantai musulmonai turėtų palikti šalį. Studija, atlik...

Nauja Danijoje atlikta studija parodė, kad vienas iš keturių danų mano, kad imigrantai musulmonai turėtų palikti šalį.

Studija, atlikta kassavaitinio žurnalo Mandag Morgen (Pirmadienio rytas), padedant profesoriaus Jørgen Goul Andersen, atskleidė, kad danų įsitikinimas, jog masinė imigracija kelia egzistencinį pavojų jų nacionaliniam identitetui ir kultūrai, yra aukščiausias per 30 metų.

28% apklaustųjų danų sutiko su teiginiu imigrantai musulmonai turėtų palikti Daniją. Kiek mažiau nei pusė (45%) manė, kad musulmonams turėtų būti leidžiama likti šalyje. 39% pasisakė už neįsidarbinusių imigrantų deportaciją, kai tuo tarpu tik 32% šiam teiginiui nepritarė. 

Nieko stebėtino, kad jaunesni žmonės buvo atviresni ir pozityvesni imigracijos atžvilgiu nei vyresni. Tik 16% jaunesnių nei 25 metų apklaustųjų sutiko su teiginiu, kad musulmonai paliktų šalį, o tarp vyresnių nei 40 metų danų šis procentas pakilo iki 30.

Komentuodamas rezultatus, profesorius Andersen paminėjo naująją Danijos dešiniųjų partiją Stram Kurs, kuri pasisako už visišką islamo pašalinimą iš šalies, nesuteikimą pilietybės ne europiečiams bei pabėgėlių deportaciją.


Susiję

Europa 7115796899417345223
item