Vytautas Sinica. Iniciatoriaus padėka pakabinus J. Noreikos atminimo lentą

Džiaugiuosi matydamas, kad vakar į savo teisėtą garbingą vietą grįžo už Lietuvos laisvę nacių kalinto ir sovietų nužudyto Jono Noreikos a...

Džiaugiuosi matydamas, kad vakar į savo teisėtą garbingą vietą grįžo už Lietuvos laisvę nacių kalinto ir sovietų nužudyto Jono Noreikos atminimo lenta. Pro Patria sambūrio vardu labai dėkoju visiems viešai ir neviešai prisidėjusiems, kad tai įvyktų. Žiūrint tik teisingumo turbūt nieko nereikėtų išskirti, bet visgi norisi išskirti meistrus, sutikusius kabinti lentą nepaisant galimo pritempinėjimo, kad veiksmai esą neteisėti. Tie vyrai sakė, kad jeigu bus skirtos baudos, tegu ir nepagrįstos, jiems bus didžiulė garbė jas susimokėti. Man savo ruožtu didžiulė garbė pažinti tokius žmones.

Vienintelis dalykas liūdina - tai žiniasklaidos karksėjimas, neva lenta pakabinta nelegaliai, be leidimų. Tai netiesa. Ypač nesmagu, kad ta netiesa buvo įvykio vietoje sakoma lentą šventinusiam vyskupui Jonui Kauneckui. Laimei, rezistentų taip lengvai nesuklaidinsi.

Naujajai lentai nėra Šimašiaus leidimo, bet jo leidimas ir nėra reikalingas, kad ir kiek jis vaizduotųsi kitaip. Pats meras visiškai teisus, kad iš neteisės teisė negimsta. Nežinia, kodėl jis tą prisiminė tik dabar, o ne tada, kai savavališkai, vienasmeniškai, telefonine teise pats įsakė lentą nuimti (plačiau apie tai teisininko komentaras). Kadangi lenta kabėjo ir buvo vėl kabinama ant paveldinio pastato, nepriklausančio savivaldybei, ją kabinti leisti turi pirmiausiai Kultūros paveldo departamentas. Jo leidimas gautas. 

Antras subjektas - pastato savininkas, visais lygiais (bibliotekos ir akademijos) pasakęs, kad nenori veltis į situaciją ir net nenori gauti formalios užklausos. Status quo meras pakeitė be jokio atsiklausimo ir dabar versti atsakomybę bibliotekai būtų nei šis, nei tas. Mes tą norą gerbėme, formaliai ir neklausėme, pasitenkinome neutralitetu. Iš esmės sprendimo teisė tuo būdu palikta vienam KPD. Nežinau, kiek toks sprendimas formaliai ką tenkina, bet faktiškai padaryta tai, ko mokslų akademija ir norėjo. 

Bibliotekos direktorius jau viešai pasakė, kad tolesnius veiksmus dėl lentos (kaip reaguoti) derins ne su Šimašium, o su KPD, kuris išdavė leidimą. Dar svarbiau tai, ko jis nepasakė. O nepasakė, kad prieštarauja lentos pakabinimui. Tikiu, kad sprendimą ras protingą.

Jau pasipylė grasinimai, tiek iš Arkadijaus Vinokuro, tiek iš Vaido Baumilos, tiek turbūt ir kiti, man dar nematyti, kad lenta bus nukabinta - jei ne valdžios, tai savavališkai. Tikėkimės vandalizmas nesitęs. Visą šią naktį iki pat dabar lentą saugojo jaunimo organizacijos Kryptis savanoriai. Visiškai rimtai manau, kad fizinė apsauga lentai reikalinga. Ačiū jiems. Jeigu yra daugiau patriotinių organizacijų, ar tiesiog žmonių, nesvarbu, jaunų ar senų, kurie turi galimybę dieną ar naktį (ypač naktį) ateiti į tokią talką ir lentą pasaugoti, bent šią savaitę iš tiesų verta ir teisinga būtų tai padaryti. Nepasididžiuokite, parašykite facebooke į Pro Patria paskyrą (arba [email protected]) ir suderinsime, kuo galite padėti.

P.S. Pirmąkart per savo kuklią veiklos istoriją negirdžiu bent kiek gausesnio niurnėjimo, kad lenta negraži, kad reikėjo kitaip. Manau, solidesnės lentos nėra visame Vilniuje ir tai akivaizdu nepriklausomai nuo skirtingų estetinių skonių.


Susiję

Vytautas Sinica 8134530593304204928

Rašyti komentarą

54 komentarai

nemo rašė...

Gal tik man, bet nuoroda į teisininko komentarą neveikia.

Kastytis rašė...

Kai grįš Bibliotekos direktorius, reikia su juo sutarti dėl signalizacijos ir stebėjimo kameros.

Anonimiškas rašė...

Štai taip. Tie, kurie neturi galimybių išeiti iš namų, dėkingi ProPatria už filmuotą reportažą. O jums padedant - išmoksime skaityti netgi ,,žirniasklaidą" su nuosavu vertimu į tikrąsias prasmes. Kas nepraradęs suvokimo, labai gerai supranta kas vyksta ir dėl ko.

Anonimiškas rašė...

Veikia, bet ji yra feisbuke. O kai ten nesu, tai irgi negaliu perskaityti.

Anonimiškas rašė...

Dieve, tas Sinica toks jaunas ir toks protingas, išsilavinęs. Ir drąsus. Kokia garbė tėvams, užauginusiems tokį sūnų!

Anonimiškas rašė...

Kas yra kas? LRT prošimašiškai ir pats Šimašius aiškina apie lentos nukabinimą-pakabinimą.
Baimė - Biblioteka pareiškė, kad leidimo nedavė, bet lenta gali kaboti. Ko bijo?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tekstas:
"“Telefoninė” teisė galioja iki šiol.
Lyg tai jau aprimo nuomonių “audros” dėl UAB Grindos darbuotojų š. m. liepos 27 naktį nuimtos atminimo lentos Jonui Noreikai (1910 -1947) nuo Mokslų akademijos bibliotekos lauko sienos, kuri žymėjo, kad šiame pastate 1945-1946 metais dirbo Jonas Noreika, todėl noriu pratęsti savo pradėtą tyrimą. Aš nesiruošiu paremti nei vienos ginčo šalies pozicijos, tačiau mane domina, kaip Vilniaus miesto bendruomenės narį, kokiais teisiniais pagrindais tai atlikta.
Priminsiu, kad atmintinė lenta atidengta 1997 metais, kai iniciatoriai rezistentinių kovų įamžinimui 50 metų Jono Noreikos žūčiai atminti organizavo kreipimąsi į Lietuvos Prezidentą dėl apdovanojimo Jono Noreikos po mirties Vyčio Kryžiaus 1-ojo laipsnio ordinu, kas ir buvo padaryta. Beje, valstybinis apdovanojimas buvo įteiktas jo dukrai prezidentūroje, o kartu dalyvavo ir jo vaikaičiai, tame tarme ir Silvija Foti, kuri vėliau 2018 liepą viešai savo senelį įvardins "brutaliu kolaborantu", matyt reikia suprasti, kad su nacistais kolaboravo. Na, tai, tegul tai lieka jos asmeninės sąžinės reikalas. Taigi, šios žūties metinių proga buvo ir atminimo lenta atidengta ant pastato fasado.
Grįžkime prie pačios atmintinės lentos nuėmimo peripetijos. Manau, kad mieste turėtų galioti, nors kokia elementari teisinė aplinka, kad man, kaip gyventojui būtų ramu, kad niekas naktį nesavivaliaus, o tuo labiau miestą tvarkanti viešoji valdžia. Priminsiu, kad atminimo lenta buvo sumontuota ant valstybei priklausančio nuosavybės teise pastato, kurį naudoja valstybės biudžetinė įstaiga Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių biblioteka. Ir štai vieną naktį nežinant pastato naudotojui ir neprašant jo leidimo vienos privačios bendrovės darbuotojai UAB Grinda išmontuoją atminimo lentą. Kilus dalies visuomenės pasipiktinimui meras Remigijus Šimašius pareiškė, kad atminimo lentą nuimti nurodymą davė jis.
Viską, ką mes girdime viešoje erdvėje negalime tikėti tiesiogiai, būtina patikrinti prieinamomis priemonėmis. Taigi, aš parašiau paklausimus bendrovės UAB Grinda direktoriui, paklausdamas dviejų klausimų: 1) ar jo įmonės darbuotojai demontavo atmintinę lentą Jonui Noreikai?, 2) Kokiu teisiniu pagrindu tai padaryta ir kokiu pagrindu savivaldybės turtas valdomas bendrovės?. Vilniaus miesto savivaldybės tarybos užklausiau ar yra priimtas, koks Tarybos sprendimas dėl minimos lentos demontavimo?
Po mėnesio gavau atsakymus. UAB Grinda teigia, kad tarp jų ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos 2018-12-31 yra pasirašyta paslaugų teikimo sutartis ir gavus savivaldybės administracijos direktoriaus žodinį pavedimą 2019-07-27 nukabino minimą lentą bei saugo bendrovės patalpose. Nors viešai giriasi meras, kad tai jo nurodymu nuimta lenta. Kažkas sako netiesą."

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tęsinys:
"Į paklausimą Tarybai atsakė Vilniaus miesto savivaldybės administracija, kad sprendimo Taryba dėl atminimo lentos Jonui Noreikai jokio nepriiminėjo, o savivaldybės turtą pagal įstatymą tvarko savivaldybės administracija ir supras, kad tai savivaldybės administracijos direktoriaus savarankiška teisė, kaip naudoti turtą, tame tarpe ir atmintiną lentą J. Noreikai, kurios savininkas yra Vilniaus miesto savivaldybė.
Dabar jau galime rekonstruoti įvykius. Matyt, Vilniaus miesto savivaldybės meras Remigijus Šimašius žodiniu pavedimu Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriui nurodė demontuoti ant valstybei priklausančio pastato esančią atminimo lentą Jonui Noreikai. Šis žodiniu pavedimu nurodė privačios bedrovės UAB Grinda direktoriui demontuoti atminimo lentą, o šis žodiniu pavedimu nurodė darbuotojams nakties metu atlikti statybos darbus nežinant pastato valdytojui ir demontuoti savivaldybei priklausantį turtą ir atsivežti jį į bendrovės patalpas. Svarbiausia, kad viso to pagrindas, tai „sovietinis“ palikimas - „telefoninė“ teisė. Manau, kad tokiu pačiu būdu buvo ir atmintinė lenta Žvėryne (Vytauto g. 3) poetei Valerijai Valsiūnienei nuimta.
Dabar belieka, kad koks nors Vilniaus miesto savivaldybės gyventojas, kaip suinteresuotas asmuo paduotu UAB Grinda bei savivaldybės administracijos direktorių į teismą už savavaldžiavimą."

Anonimiškas rašė...

Melagiai ir parsidavėliai visada turi ko bijoti, nes tokius niekina net ir jų šeimininkai

Anonimiškas rašė...

Davė, nedavė žodinį pavedimą tas Šimašius - nieko tai nereiškia. Faktas yra tas, kad šita žmogysta elgiasi ne adekvačiai. Todėl neįmanomas dalykas, kad neadekvatūs individai ir toliau galėtų užimti atsakingas valstybines pareigas. Tokiems ne vieta valstybinės valdžios struktūroje. Jei šį kartą bus pasitenkinta vien atminimo lentos gražinimu, atsiras precendentas, jog valstybinės valdžios pareigas gali užimti ir protiškai neįgalūs asmenys.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Kol Šimašius sėdės Vilniaus mero kėdėje ir visokie valkatos, kaip Markas Adamas Haroldas iš užusienių jam patarinės, situacija tik komplikuosis ne tik sostinėje, bet ir visoje Lietuvoje.
Gana pliauškėti per muses, lopyti skyles, kovoti su pasekmėmis. Reikia dezinfekuoti pati parazitų nešiotoją ir infekcijos sukėlėją. Paprieštarausiu Anonimiškam 16:03, Šimašius elgiasi labai logiškai ir adekvačiai: turi užnugarį, dalyvauja "rinkimuose" ir užima ataskingus postus, kuria politinę partiją, žingsnis po žingsnio jis performatuoja Vilniaus fizinę-vizualinę aplinką ir infrastruktūrą, tuo pačiu naikina dvasinį paveldą ir įtakoja gyventojų psichologinę atmosferą, demoralizuoja jaunimą, kiršiną vidurinę kartą, tyčiojasi iš dar gyvų laisvės kovotojų, organizuoja centre sodomitų manifestacijas, o LR karių paradą nukelia į pakraščius. Galima vardinti daugiau. Visa tai jam tik tramplinas tolesnei veiklai platesniuose vandenyse. Kur čia neadekvatumas? Negi niekas nemato, kad tai labai kryptinga ir suplanuota iš anksto veikla. 99% šitos antivalstybinės veiklos suplanuota ne Lietuvoje. Tai politinų gangsterių veikla. Šimašius yra tipiškas pokarinio stribo pavizdys. Pasikeitus politinei situacijai, jis sudarinėtų sąrašus, kuriuos lietuvius reikėtų sušaudyti, o kuriuos deportuoti. Pažangoims jėgoms reikia susitelkti į "šimašoidinio" ir Ko "judėjimo" išgyvendinimą, skleisti informacija visoje valstybėja tarp visų gyventojų sluoksnių ir neišbarstyti savo jėgų gaudant muses.

Paulius rašė...

na tikrai netikiu, kad liberalmarksizmas (nesuprantu kodėl „neo“, nes dabartinis „politinis elitas“ yra pats banaliausias marksistų sparnas kurį bolševikai kaltino „oportunizmu“. tai visokie jų vadinami menševikai eserai, et cetera, et cetera) turi kažką bendro su šimašiaus nevykėlių sukeltu šiukšlių jovalu „NT vystytojų“ siautėjimu Vilniuje. nebent pati šimašių su jo mikrokombinatoriais

Paulius rašė...

taigi, kad tik tipiškas stribas ir nieko daugiau. gauna šautuvą, gauna prikazą ir eina plėšikaudamas bei kaimiečius gąsdindamas. prikazo negauna, sėdi ausis suglaudęs nkvd būstinėje ir geria neišsiblaivydamas. iš baimės. metafora. norėjau pasakyti, kad jų vardas legionas. ne su vienu nevykėliu reikia kovoti. su reiškiniu. o tai jau daug sudėtingiau. t.y. sutinku su Jumis, tik manau kad gerokai pervertinate šimašių ir jo gaują

Anonimiškas rašė...

Labai teisinga diagnozė. Šimašius labai noriai vykdo savo Šeimininko valią, nes jų nuomonės/tikslai sutampa. Ir, deja, tokia tendencija visoje Europoje. Štai kodėl šitie iš LKK - Lietuvos Kolaborantų Klubas - tokie aktyvūs ir drąsūs.

Anonimiškas rašė...

Reik budėti, nes žydofašistai ir kitas raudonas gaivalas gali nuplėšti vėl.

Anonimiškas rašė...

čia tas Baumila, kurio tėvas KGB majoras?
"(...)1991 m. pradžioje, jau laisvės laikais, bet dar veikiant KGB Lietuvos skyriui, valstybės laikraštyje Lietuvos aidas paskelbiau seriją interviu su Nijole Sadūnaite, be kita ko, papasakojusia ir apie saugumo represijas prieš 1987 m. mitingo Vilniuje, prie A. Mickevičiaus paminklo, dalyvius. Viename interviu paminėtas ją tardęs KGB majoras Vidmantas Baumila, nūnai populiaraus dainininko tėvas, padavė mudu į teismą. Nors bylą vargais negalais laimėjome, bet saugumietis nepriklausomos Lietuvos teisme Sadūnaitę ir mane puolė su putiniška agresija. Jis tikrai neatrodė nei nusiminęs, nei išsigandęs, veikiau aš buvau suglumęs, juk pirmąkart atsikliuvau teisiamųjų suole." (V.Vasiliausko str.

ale, rašė...

Pikc ... 2019-09-06 16:22 : „Liberal-neomarksizmo pseudoreligija yra iš principo nesuderinama su adekvatumu, tad naivu būtų tikėtis, kad jos sektantai elgtųsi adekvačiai“

Paulius2019-09-06 17:42 : „na tikrai netikiu, kad liberalmarksizmas (nesuprantu kodėl „neo“, nes dabartinis „politinis elitas“ yra pats banaliausias marksistų sparnas kurį bolševikai kaltino „oportunizmu“. tai visokie jų vadinami menševikai eserai,..“

- Ir ką gi čia reiškia šitoks Pikčiaus reveransas Šimašiaus neadekvatumą ištirbdant Liberal-neomarksizmo pseudoreligijoje? Šimtą kartų jau esu pastebėjęs ir parodęs visiems, kad šitas fruktas Pikc žaidžia dvigubą žaidimą. Vaidina patriotą, o lenkia vis ten, kad tik diskrimionuotų patriotizmą, kad tik užblokuotų patriotų veiksmus galinčius atvesti prie rezultato. Juk atskirai paėmus, Šimašius tik eilinis pacukas performs tasks - nesuprantantis, ką daro. Ir už tai įmanoma, o ir būtina, jį mėžti lauk. Dabar pažiūrėkime, kas gi gautųsi, jei mes sutiktume Šimašiuko cirką laikyti Liberal-neomarksizmo pseudoreligija. Juk tokių (atskirai parsiduodančių transnacionalams) masė yra didžiulio masto jėga. Ir keliems Radžvilo studenčiokams tai jau ne pagal jėgas.
Darosi suprantama, kad šitas Pikc yra oportunistas pagal . lietuviuzodynas.lt apibrėžimą, jis tik vaidina neprincipingą proletarą. Iš tiesų, jis yra nei patriotas, nei proletaras, nei marksistas, o tik tokiu apsimetanta, kad galėtų blokuoti tikrąjį patriotinį judėjimą, kompromituotų jį, ir taip tarnautų stambiajam kapitalui, t,y. - transnacionalams-banksteriams. Globaliu mastu, šitų transnacionalų pakalikų uždavinys neapsiriboja vien nacionaliniuose rėmuose dezorganizuoti patriotizmą. Globaliu mastu šitie Pikc-Šimašiukai veika ranka rankon, kad diskredituotų ir taip gesintų darbo masių pagrįstą kovą už oraus žmogiško gyvenimo sąlygas.


.lietuviuzodynas.lt :
Oportunizmas - (lot. opportunus - patogus): 1. nuostata, paremta ne moralės normomis, o tuo, kas kam nors šiuo metu naudinga; prisitaikėliškumas; 2.polit. taktika ir politika, kuria siekiama didžiausios naudos iš aplinkybių, nepaisant savo principų.

- Teisingai Paulius parodo čia, kad net bolševikai, patys stipriai nukrypę nuo marksizmo įdėjos, nelaikė oportunistų jokiais marksistais, nes tie ne tai kad ne kovojo prieš buržujus, o atkakliai-nuolankiai jiems tarnavo.
.zodis.eu :
Kas yra oportunizmas? pagal marksizmo ideologiją prisitaikėliškumo, beprincipiško bendradarbiavimo su buržuazija politika, atsisakymas nuo revoliucinės kovos priemonių.

Anonimiškas rašė...

....sukonstruoti mechanizmą, kad tas, kas mėgins judinti lentą, būtų automatiškai apipiltas keliais litrais ryškiai raudonų dažų, o kamera viską įrašytų.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"neomarksizmas" todėl, kad Frankfurte susirinkusi marksistų šutvė nusprendė "naujai pasižiūrėti" į marksizmą po to, kai nepasiteisino jų kliedesingi lūkesčiai dėl 1PK.
O liberal-neomarksizmas todėl, kad yra dvi "dubens kaulais suaugusios" dedamosios - ir szymaszius su savo šutve atstovauja jas abi, todėl ir reiškiasi "keliais frontais".

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Tai paaiškina, kaip tokie veikėjai visokio plauko "elitu" patampa. ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Dar rimtu veidu mėginau skaityti ,,ale" komentarą, tik staiga švyst apie ,,DARBO MASES"... Ir sakykite, kad patarlė ,,pripratimas - tai kaip antras prigimimas" neteisinga?.. Matyt, ne tik pilnatis, bet ir jau nebe jaunystė. Ir užsimiršk tu man šitaip!..

ale, rašė...

A tu matai, žmogus ėmė ir pasijuto išsiterliojęs masėm... Ir kaip aš čia tokį š... ištraukti išdrįsau? Nu, voobšče gi tie trudiagas neverti gyventi ant šitą svietą, nebent tik tam, kad "patrijotam" pampersus keistų.

Anonimiškas rašė...

Būtų gerai, jei būtų skelbiamas Kasparo Genzbigelio (ir iniciatorių?) kvietimas ANTRADIENĮ 10 val. susirinkti Lukiškių a. Vyčio paminklo klausimu.
Skelbkite tai, kas kur tik galite - kaip komentarą įv. portaluose, feisbukuose, Vilnijos rajonų e-spaudoje ir pan. Pridėkime ir savo iniciatyvos, kad būtų surinkta kuo daugiau žmonių!

ale, rašė...

Piktas karaliau, juk nuogas esi. Jokių argumentų, vien tik mėnuliu ir danstai savo gėdą.

Anonimiškas rašė...

Zurofas :shit: skuba į Latviją pagalbon FSB. Pakeliui tikrai nepraleis progos užsukti į Vilnių, kad aploti naująją atminimo lentą gen. Vėtrai. :smile:
Atsiprašau už "kvadratines" raides, bet kažkaip va ir vėl "didžioji" Lietuvos "žiniasklaida" tyli.

"Охотник за нацистами" готов сотрудничать с Россией в их поиске
17:53 04.09.2019 (обновлено: 18:28 04.09.2019)

Глава иерусалимского отделения Центра Симона Визенталя Эфраим Зурофф

ТЕЛЬ-АВИВ, 4 сен — РИА Новости. "Охотник за нацистами", глава иерусалимского отделения центра Симона Визенталя Эфраим Зурофф выразил готовность в случае обращения российской стороны сотрудничать в поиске нацистских преступников.
Управление ФСБ по Новгородской области в августе обнародовало список карателей, которые в годы Великой Отечественной войны уничтожали мирное население в деревне Жестяная Горка и селе Черное. По архивным данным, в окрестностях этих селений захоронены около четырех тысяч мирных граждан, которые были убиты в 1941-1943 годах. Предоставленный РИА Новости УФСБ список карателей — это четыре пожелтевших от времени страницы с рукописным текстом. Из данных списка следует, что все они — уроженцы или жители Латвийской ССР.
"Да, конечно", — сказал Зурофф РИА Новости, отвечая на вопрос, готов ли он сотрудничать с Российской Федерацией в случае обращения к нему российских властей.
"Если они захотят помощи, я буду более чем рад (помочь. — Прим. ред.), но я не могу помочь, не имея информации", — добавил он.
Зурофф также отметил, что никто не знает, сколько еще в мире остается нацистских преступников. "Есть страны, которые не ищут этих людей. В некоторых странах могли бы быть эти люди, но никто их не ищет", — сказал он.
Поискам военных преступников — немцев, литовцев, украинцев, хорватов, которые скрываются от правосудия по всему миру — от Аргентины до Исландии, Зурофф посвятил больше половины своих почти 70 лет и не собирается останавливаться.

:link: https://ria.ru/20190904/1558311058.html (atidarant šią nuorodą patariu naudoti VPN ar proxy!)

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Idėja tikrai gera - bet ANTRADIENĮ 10 val.??? Dabar pagalvokite, KAS, be pensininkų ir bedarbių, galėtų tokiu laiku susirinkti? Ir čia tik apie Vilnių kalba - gi iš kitų miestų dar ir atvažiuoti reikia. Žmonės, NEDARYKITE taip.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

ale 22.01, čia iš tavo dirvono: ,,...Šimašius tik eilinis pacukas performs tasks...'' - jo, žinok, net nustebau, kad tik tokį pasirinkote. Ką, rimtesni nepasirašo?
Turbūt net ir stasiukui ampaudu, kad jūsiškis taip kvailai prasilošė. O šitiek pinigo sukišta, kaip ir Paksą, ane?
Aišku, iš Karaliaučiaus srities iki Tauragės - apie 30 km tiesąja, patogu kam nors atvažiuoti... ir t.t., anksčiau taip sukurtas Švinius, na žodžiu, tu mane supratai. Laikykis.

Anonimiškas rašė...

ale, a tu jauna ir graži?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Beje, apie ,,trudiagas", kaip mėgina verkšlenti ,,ale". Spėjom visko pamatyti, bet neteko niekur girdėti, kad rimti darbininkai sapaliotų apie ,,mases" ir pan. Tokie ,,terminai" kaip tik būdingi tam tikrų kabinetų trintukams, dėliojusiems gautas instrukcijas. O į sunkiai dirbančius žmones jiems tik nusispjauti, ką pamatėm ir pastaraisiais metais, kai buvo derinamos visokios sutartys bei vadinami ,,įstatymai", ginantys jokiu būdu ne sunkiai dirbančiuosius ir ne jų šeimas. Taigi- klaidinimo ,,meno" jums dar reikia mokytis, nes senosios instrukcijos juokingai permatomos

ale, rašė...

Ponas nesupratai, ta tokia bolševikinė terminija čia naudota tam, kad ir Pikc'iui "patiktų". Juk jis specialistas savo kumirų išsireiškimų.

Paulius rašė...

pasenusi informacija - frankfurtistai nepateisino lūkesčių - pasirodė pernelyg dešinieji. habermasą progresyvusis pasaulio avangardas, žmonijos protas, garbė ir sąžinė pasmerkė už neryžtingumą ir susitaikėliškumą. jei patinka - už tą patį oportunizmą :)

Unknown rašė...

Be kita ko, ši skiltis buvo skirta PAD4KAI. ProPatria dėkoja Asmenims, prisidėjusiems prie TIESOS atstatymo, o mes, skaitytojai ir komentatoriai, dėkojame ProPatria. Tad viešai suvedinėti sąskaitas, specialiai kyščiojant savo žargonizmus... Tikrai jau turi būti visiškai užgraužusi vienatvė ir dėl akivaizdžiai matomų priežasčių patologinė neapykanta viskam, kas yra kilnaus, šviesaus ir teisingo. Būna. Nuo užuojautų susilaikysiu. Jums rinktis, jeigu dar galite. Nors, atrodo, kad jau seniai - nebe

Unknown rašė...

Atsiprašau - PADĖKAI

Saliamonas rašė...

Sveikinu Pro Patria ir kitas prisidėjusias organizacijas prie puikiai pasisekusios akcijos pakabinant Lietuvos didvyrio atminimo lentą. Tikrai didelis laimėjimas - nuoširdus dėkingumas ir pagarba jums.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 21.23, bravo. ir toliau reikia viešinti visus kagėbistus. Baumila, atrodo, net yra laimėjęs kažkokį konkursą - labai įdomu, kas tie konkurso rengėjai, finansuotojai ir žiuri, kad jį laimėjo kagėbisto sūnelis?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Šiek tiek į KGBaumilos temą: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2627676053929309&id=206042722759333&comment_id=2628169073880007&notif_id=1567851451459636&notif_t=feed_comment&ref=notif&hc_location=ufi ir https://www.facebook.com/vytautas.sinica/posts/10218747790439867
Tėvukas: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2426611380756827&set=a.640882009329782&type=3&theater

supratingas rašė...

Gal turite nusikopijavęs tėvo, nes turinys jau nepasiekiamas? Mačiau minint, kad turėjo Mengelės slapyvardį, nes, neva žiaurus buvo.

Anonimiškas rašė...

ale, o kas dar gero? O gal tu nors žodelį apie meilę?

Bibliotekos direktorius rašė...

Ar jūs manote, kad bibliotekos direktorius sutiks saugoti atminimo lentą? Jis jau telefonu Tv pranešė, kad kai grįš iš atostogų kažkur kreipsis su paklausimu, ką daryti su lenta. Iš tono galima buvo suprasti, kad eilinis valdininkėlis, vykdys, kas pasakyta. Taip, kad viskas priklausys nuo to, koks sprendimas bus padarytas kažkur viršuje.

Šimašizmo vertybės rašė...

Labai pritariu: šimašizmas turi "stogą", šimaškinas yra bailys, bestuburis, garbėtroška. Padarys kaip lieps. Tuo labiau ir darbas gerai apmokamas...Tokie žmonės tiesiog kitaip nesielgia ir nėra pajėgūs mąstyti apie Tėvynę, jos didvyrius, garbę. Čia kaip eilinį turgaus prekiautoją išsiųsti į matematikų simpoziumą. Ir vieni ir kiti susiję su skaičiais. Šimaškinas žino kiek kainuoja jachta, žemės sklypas ir jam gerai. Kam jam tos aukštybės, kam jam ta matematika...jis tų verčių nesupranta...

Anonimiškas rašė...

Beje, Atminimo lenta, daug gražesnė nei buvusi /savivaldybės/.

Anonimiškas rašė...

Įsijunk kanalą vyrams ir nustok zirsti.

Dėl VYČIO rašė...

Mitingas dėl VYČIO rugsėjo 10 d. 18 val Lukiškìų a. /kažkas suklydo/. Alke yra info.

Anonimiškas rašė...

Apropos, bib-kos direktorius. Bet kokiu atveju, šitas pastatas - ne jo nuosavybė.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ačiū už patikslinimą - nors iš kitų miestų po darbo vis tiek nelabai yra šansų spėti. Bet bandysim. :)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Yra ir nepatenkintų - pvz. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2428523753928865&set=p.2428523753928865&type=3 ar
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2627676053929309&id=206042722759333&__tn__=K-R

Anonimiškas rašė...

Nemokyk, vatini.

item