Sigitas Tamkevičius SJ paskirtas kardinolu

vaticannews.va Popiežius Pranciškus sekmadienį po vidudienio maldos pranešė, kad spalio 5 dieną sušauktoje konsistorijoje į Kardinolų...


Popiežius Pranciškus sekmadienį po vidudienio maldos pranešė, kad spalio 5 dieną sušauktoje konsistorijoje į Kardinolų kolegiją priims trylika naujų kardinolų. Tarp jų – Kauno arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius SJ.

„Melskime už naujuosius kardinolus, kad patvirtindami savo priklausymą Kristui padėtų man vykdyti Romos vyskupo tarnystę dėl visos ištikimos Dievo tautos gerovės“ – pasakė popiežius Pranciškus sekmadienį po Vidudienio maldos Šv. Petro aikštėje.


Susiję

Sigitas Tamkevičius 6518792763882033065

Rašyti komentarą

10 komentarų

Hm rašė...

Manau, tai iš esmės Romuvos pagonių nuopelnas. Kai Vatikano administracija sužinojo apie pagonis Lietuvoje, tai iš karto ėmėsi žingsnių klientų lojalumo programai stiprinti.

Jei ne pagonys, tai, spėju, kardinolo iš Lietuvos paskyrimo nebūtų. Juk anksčiau, kol buvom geri vaikai, nesulaukdavom šimtmečiais.

Anonimiškas rašė...

Sveikiname, sveikiname, sveikiname ir džiaugiamės šia ilgai lauktąja žinia. Dievo palaimos, geros sveikatos ir ilgų gyvenimo metų gerb. Jo Eminencijai Sigitui Tamkevičiui

linalk rašė...

manau,rimtas įspėjimas LKB hierarchijai :'kam tarnaujate?'

Unknown rašė...

Nemanau. Visi tarnauja tam pačiam;).

Andrius Martinkus rašė...

Šlovė mūsų Viešpačiui ir Karaliui Jėzui Kristui!

Anonimiškas rašė...

Naujas kardinolas Sigitas pagal užsienio spaudą tarsi yra "daiktinis" kardinolas. Ne bažnytiniai nuopelnai, bet jis prijungtas kaip lagerininkas prie kardinolų kitų kurie rūpinasi emigrantais. Tai tarsi "buities" kardinolai, kai kuriems tarp jų ir Sigitui nesuteikta balsavimo teisė sprendžiant bažnyčios reikalą, renkant Šventą Tėvą. Lietuvai reikia tikinčio vyskupo.

Anonimiškas rašė...

Pagonys išreikalavo Vėlinių šventės, pagonys laisvai jaučiasi prie šių vyskupų, tad už nuopelnus ( manau į ateitį ) pagonims, "pasaulietiškai" - emeritas paskirtas kardinolu. Tokioje bažnyčioje kuri dabar yra Lietuvoje ir "grįžta" į pagonybę, manau tikro kaip ganytojo kardinolo "nemato"

Anonimiškas rašė...

Jo Bažnyčia: Pranciškus paskelbė trylikos ekstremistų kardinolų paskyrimą - kas jie tokie? Pagal "GLIORIA.tv".

Anonimiškas rašė...

Jeigu jau Lietuva iš Kristaus Evangelinės bažnyčios tapatinasi į pagonybę, tai neduok Dieve kad su meile laukiniams emigrantams, netaptume šamanų religija.

Unknown rašė...

Paskaičius komentarus, susidaro įspūdis, kad Lietuvoje dėl tikėjimo tvirtumo dar neišarti arimai, taigi kunigams ir hierarchams reikia dirbti atsiraitojus rankoves, negalimas paviršutiniškumas, populiarumo siekimas,o visas dėmesys skiriamas pamokslams, kurie pasiektų žmogaus širdį ne gąsdinimais,ne lyginimais, o tiesiog alsuotų gerumu, širdingumu, kvietimu, susitikimo džiaugsmu ir nuoširdžia šypsena. Šiuolaikiniam žmogui trūksta dėmesio ir gerumo,kurių jau labai trūksta ir šių dienų bažnyčioje, kur pasireiškia konkurencija ir politiškumo apraiškos. Manau bažnyčia turėtų būti nešąliška nežiūrint valdžių kaitos. Skaudu konstatuoti tai, bet taip yra, suskaldyta visuomenė, suskaldyta bažnyčia.

item