Sąjunga „Vardan šeimos“ kviečia pasipriešinti vaikų grobiams ir pardavėjams

Povilo Stanio nuotrauka Rugsėjo 7 d., šeštadienį, 12-14 val. sąjunga „Vardan šeimos“ kviečia prisijungti prie tarptautinės protesto akc...

Povilo Stanio nuotrauka
Rugsėjo 7 d., šeštadienį, 12-14 val. sąjunga „Vardan šeimos“ kviečia prisijungti prie tarptautinės protesto akcijos „STOP Barneverneto ideologijai“ nukreiptos prieš vaikų grobikus ir pardavinėtojus ir ketina surengti piketus prie Seimo, Prezidentūros, Vyriausybės ir Norvegijos ambasadų raginant stabdyti „Barnevernet“ ideologiją pasaulyje. Tuo pačiu metu piketai nukreipti prieš vaikų globa prisidengiančių institucijų smurtą  vyks 17 pasaulio šalių: Norvegijoje, Austrijoje, Danijoje, Bulgarijoje, Ispanijoje, Serbijoje, Italijoje, Kanadoje, JAV, Airijoje, Naujojoje Zelandijoje, Lenkijoje, Vokietijoje ir Rusijoje.

Prieš piketą sąjunga „Vardan šeimos“ paskelbė savo reikalavimus Lietuvos valdžiai:

„Mes esame neabejingi šeimoms, kurios susiduria su instituciniu smurtu!

Mums rūpi visi Lietuvos vaikai ir mes nepritariame Barnevernet principams, todėl REIKALAUJAME:

1. Skubos tvarka reikalingas vaikų teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos funkcijų atskyrimas. Šiuo metu tarnyba vykdo du vienas kitam prieštaraujančius veiksmus – ta pati institucija paima iš šeimų vaikus ir ta pati tarnyba perduoda vaikus įvaikinimui Lietuvos bei užsienio šalių įvaikintojoms.

2. Apsvarstyti R. Janutienės seimo peticijų komisijai įteiktą ir daugiau nei 40000 Lietuvos piliečių pasirašytą peticiją dėl seimo narės D. Šakalienės apkaltos, kuri savo veiksmais pažeidė Seimo nario priesaiką gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją. Lietuvos Respublikos Konstituciją šeimą įvardija kaip valstybės ir visuomenės pagrindą, tuo tarpu seimo narės D. Šakalienės veiksmai ir pasisakymai žiniasklaidoje sumenkina šeimos svarbą.

3. LR Prezidentui, inicijuoti LR ambasadoriaus Norvegijoje atleidimą, dėl neatlikimo vienų iš savo tiesioginių pareigų ginant Lietuvos respublikos mažamečius piliečius, bei jų tėvus nukentėjusius nuo Norvegijos tarnybos Barnevernet neteisėtų veiksmų.

4. Gen. Prokuratūrai inicijuoti finansavimo tyrimus šiose organizacijose:

-„Žiburio“ labdaros paramos fonde (įm. kodas 303263714);
-visuomeninėje organizacijoje „Gelbėkit vaikus“ (įm. kodas 190780953);
-SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugija , Labdaros paramos Fondas (įm. kodas 192014985);
-VŠĮ „Sotas“ (įm. kodas 195746022).

Ir išsiaiškinti, ar iš užsienio valstybių juridinių subjektų bei iš privačių asmenų gaunamos lėšos nėra įgytos nusikalstamos veikos modeliu.

5. Inicijuoti tyrimus VŠĮ „Sotas“ organizacijoje ir išsiaiškinti, ar ši organizacija nėra tiesiogiai susijusi su įvykiais Italijoje Bibbiano ir Forteto savivaldybėse, kuriose nustatyta nusikalstama veika įvaikinimo, socialinių paslaugų teikimo bei vaikų teisių apsaugos srityje. VŠĮ „Sotas“ organizacija yra tiesioginis Italijos įvaikinimo agentūrų atstovas. Italijos įvaikinimo agentūros VŠĮ „Sotas“ organizacijai nuolat teikia finansavimą.

6. Išsiaiškinti ar visuomenės įtarimai pagrįsti, kad 2008 – 2015 metais daugiausiai Alytaus bei Druskininkų savivaldybėse, Lietuvos Caritas galimai dalyvavo(tarpininkavo) įvaikinant Lietuvos vaikus užsienio valstybėse. Išsiaiškinti Caritas dalyvavimo(tarpininkavimo) mastus, funkcijas bei veiksmų teisėtumą.

7. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai teisės aktuose įvesti kriterijus, kurie būtų veiksmingi prieš galimus interesų konfliktus tarp socialinių tarnybų ir šeimos bendruomenių.

8. Ištirti ar nebuvo pažeisti teisės aktai įdarbinant NVO, VŠI organizacijose dirbusius ar joms vadovavusius asmenis Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija inicijuoja teisės aktų kūrimą tose srityse, kuriose anksčiau dirbo minėti asmenys ir kuriose vis dar dirba buvę šių asmenų kolegos. Ištirti, ar ministras nėra protegavęs jų įsidarbinimo, ar esami darbuotojai nesiekė finansinės naudos savo buvusioms darbovietėms.

Raginame nubusti žmones ne tik Lietuvoje bet ir visame pasaulyje ir netylėti, kai yra grobiami ir parduodami mūsų vaikai. Kad tai yra verslas jau įrodė skandalas Italijoje, Bibbiano. Daugiau info: https://vardanseimos.lt/skandalas-italijoje/

Informuojame, kad prie Tarptautinio protesto oficialiai jau prisijungė: Norvegija, Austrija, Danija, Bulgarija, Serbija, Italija, Ispanija, Naujoji Zelandija, Kanada, Lenkija, JAV, Airija, Vokietija!“.

Susiję

Šeimos politika 691615903458518240

Rašyti komentarą

8 komentarai

Anonimiškas rašė...

joo,tik nesupratau,kas ten su registracija per cūdai? Organizatoriai išsiima leidimus,žmonės ateina ir piketuoja.Dabar sklinda informaciją,esą ,kad galėtum dalyvauti,turi prisiregistruoti?

Anonimiškas rašė...

šaunuoliai, kad netylite, bet ar galės kas tik panorės dalyvauti pikete?

Anonimiškas rašė...

Jei nesveiki eina į paradus, tai sveiki turi eiti ginti savo teises, gal dar daugumos, kitaip vaivorykštinės mažumos ims galvoti, kad jos jau daugumos.

Anonimiškas rašė...

Gal prisijungs begiotojai po Vilniaus senamiestį su šliopkėmis ir nukankinto Jėzaus veido išraiškomis.

Anonimiškas rašė...

Ištaisykite pavadinimą - turi būti ne ,,grobiams'' o tikriausia ,,grobikams''.

Romas rašė...

Tas grobiams tikrai gana keistai skamba..

1 rašė...

LRT nuomonėse atsirado Ramūno Bogdano kritiška laida apie Barnevernet.
Netikėtai. Gal televizijoje koks slaptas perversmas įvyko, ar tiesiog neapsižiūrėjo.

supratingas rašė...

Gal tai labiau susiję su tuo, kad "Barnevarna" pralaimėjo bylą EŽTT? :)

item