Sąjunga „Vardan šeimos“: Alina Jakavoniene ir Linai Kukuraiti, prisiimkite atsakomybę – atsistatydinkite!

propatria.lt nuotr. Priimant griežtą, intervencinę į šeimą vaiko teisių TV pagrindų įstatymo korekciją, buvo žadama skaidri ir valstybė...

propatria.lt nuotr.
Priimant griežtą, intervencinę į šeimą vaiko teisių TV pagrindų įstatymo korekciją, buvo žadama skaidri ir valstybės labui naudinga sistema. Įvykdžius reformą prieš visuomenės valią, ji pradėjo kompromituotis vos tik prasidėjusi.

T. Ismailovas, vaiko teisių apsaugos specialistas su kriminaline praeitimi ir nesibaigusiu teistumu, plėšė vaikus iš tėvų rankų. Bet už tokių „specialistų“ buvimą Valstybinėje vaiko teisių apsaugos sistemoje atsakomybės niekas neskubėjo prisiimti. Šiandienė situacija nė kiek ne geresnė. Kupiškyje globėjos kankintas mažas vaikas uždaromas namo rūsyje. Atsakomybės už tai vėl niekas neprisiima.

Sąjunga „Vardan šeimos“, matydama apgailėtiną situaciją vaiko teisių srityje po Vaiko teisių pagrindų įstatymo įsigaliojimo ir visiško atskaitingumo nebuvimą, ragina prisiimti atsakomybę ir atsistatydinti Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorę Aliną Jakavonienę ir Socialinės apsaugos ir darbo ministrą Liną Kukuraitį.

Šie pareigūnai yra atsakingi už sklandų ir nepriekaištingą Vaiko teisų apsaugos sistemos darbą bei buvo vieni pagrindinių iniciatorių reformuojant sistemą, kuri sudarė galimybes globėjui kankinti vaiką. Taip pat prašome inicijuoti neplaninį patikrinimą, apklausiant globojamus vaikus, ar nėra panašių situacijų kitur, ir apie tai informuoti visuomenę.

Mūsų manymu, valstybės vaiko teisių apsaugos vadovai turėtų atitikti aukščiausius politinius bei skaidrumo standartus, nebijoti prisiimti atsakomybę ir rodyti pavyzdį visiems valstybės tarnautojams.

Susiję

Šeimos politika 4345395032350513723

Rašyti komentarą

10 komentarų

Anonimiškas rašė...

Labiausiai, atsistatydins, jų neišvilksi su buldozerių, gavo tokį laimės žiburį, tokių pinigų gyvenime gal nematė, todėl laikysis iki galo.

Anonimiškas rašė...

Vis šitie vaikmušiai nerimsta.

Anonimiškas rašė...

O dar labiau nerimsta pedofilai.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 06;44, teisingi pastebėjimai.

nemo rašė...

Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymas nurodo, kad vaiko teisių apsaugos srityje negali dirbti asmenys, teisti už seksualinius nusikaltimus ar už kitas nusikalstamas veikas, susijusias su vaiko seksualiniu išnaudojimu, vaikų pornografija ar prostitucija, taip pat kitus tyčinius sunkius ar labai sunkius nusikaltimus prieš vaikus ar už analogiškas veikas, numatytas kitų valstybių baudžiamuosiuose įstatymuose.


Ismailovas nebuvo teistas už šiuos nusikaltimus.

Įsivaizduokite, kad ProPatria atstovas tapma ministru, o tada vienas ar keli iš tūkstančių socialinių darbuotojų pasirodo esą mulkiai, teisti už kalėdinės eglutės nukirtimą, neturintys pakankamai paruošimo, dirbantys sistemoje dar prieš jūsų atėjimą.

Bėgsite atsistatyti ir skaidrumo įrodinėti, kai vakar gimęs mažas judėjimas tuo baisiai pasipiktins ir pareikalaus? Nebėgsite. Nes tokiu atveju apskritai joks ministras ir mėnesio neišdirbtu, nes tarp tūkstančių tarnautojų vis tiek kas nors nesąmonę padarys. Tiek čia jūsų populistinio pakukavimo ir politikavimo.

Anonimiškas rašė...

Iš tų vaikų "mylėtojų" komentarų matyti, kad ten nei proto, nei širdies, nei elementaraus intelekto. Tai kas juos taip verčia "rūpintis" svetimais vaikučiais? Kiek kainuoja svetur įvaikintas vaikas? Kas paskui kontroliuoja įtėvius taip, kaip čia kontroliuoja tėvus? Kai gyvena parduoti vaikai N. Z.? Nei vieno atsakymo į šituos senus klausimus šitie vaikučių "mylėtojai" nepateikė viešai.
Ar ne laikas saugumo tarnyboms susidomėti šituo įvaikinimo tinklu?

Anonimiškas rašė...

Ar tiesa, kad į Lietuvą bus atvežami sunkūs vaikai iš Vokietijos? Perauklėjimui.

Anonimiškas rašė...

Tie, kurie turėtų atsistatydinti, pro Patria nesilanko ir neskaito.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Egodraconis rašė...

Ministras kontroliuoja ministeriją o ne žemiausio lygio specialistus. dėl Jakavonienės galima sutikti kad būtų neblogai atlikti vidinius patikrinimus.

item