Liudvikas Jakimavičius. Lietuvos informacinio lauko nuodai ir priešnuodžiai: kas ryšis?

Šios dienos politinė žinia Nr. 1, kurios, deja, neištransliuoja didžioji žiniasklaida, yra grupės žinomų žmonių iniciatyva kurti krikščio...

Šios dienos politinė žinia Nr. 1, kurios, deja, neištransliuoja didžioji žiniasklaida, yra grupės žinomų žmonių iniciatyva kurti krikščioniškos pakraipos partiją. Toks mūsų žiniasklaidos elgesys rodo tik didelę dvaro sumaištį ir baimę atspindėti nesumeluotą politinę tikrovę. Kuo gi tada žodžio ir informacijos sklaidos laisvės baruose skiriamės nuo Lukošenkos ar Putino režimų, kuriuos nepaliaudami keikiame dėl demokratijos būklės. Veidrodėli, veidrodėli, kas pasaulyje gražiausias?

Šiek tiek mąstantiems žmonėms visiškai aišku, kad politiniame Lietuvos žemėlapyje atsivėrė niša krikščioniškai partijai. Ten dabar žiojėja politinis vakuumas, kurio nei LYČ, nei Forumas, tokie, kokie dabar yra (amorfiški), užpildyti negali. Istorinis procesas neišvengiamai katalizuoja, kad toje nišoje atsirastų veiksni partija, kuri perkeistų politinį peizažą. Estijoje, Latvijoje, o ir vakariau tai jau yra įvykę.

Kadangi mūsų politinė sistema yra apsimestinė ir simuliakrinė, tokios partijos atsiradimas labiausiai gąsdina suliberalėjusius konservatorius. Virgis Valentinavičius, jų pilkasis ideologas, su B. Gailiumi, analogišku šūdmaliu, gąsdina Lietuvą fašistiniu baubu, atgimstančiu šios būsimos partijos pavidalu. O kas jiems belieka?

Prieš kuriant partiją reikalingas pirmasis žingsnis – įtikinti Lietuvos Prezidentą pakeisti keturis LRT Tarybos narius, deleguotus Grybauskaitės prieš pat kadencijos pabaigą penkeriems metams. Be galo gudrus lenininis ėjimas, net pasitraukus iš politikos, valdyti informacijos lauką. Dabartės gal ne visi suvokia, kas jį valdo.

Metaforiškai kalbant tai keliagalvis slibinas, kurio galvos unisonu leidžia tuos pačius dvokiančius „konservinius“ dūmus. Pagrindinės – LRT ir Delfis yra tiesiog galvos dvynės, kurios unisonu baubia tuo pačiu diskursu, nes ir vienoje ir kitoje malasi tie patys propagandistai ruporai, kad net negali suprasti, kuris kur dirba: ar Delfyje, ar LRT. Komercinę žiniasklaidą susipirkusi kita galva – MG Baltic, irgi maitinama to paties parazitiško kūno kraujagyslėm.

Tad šio slibino nepasitenkinimas naujuoju Prezidentu yra tiesiog atsikartojantis laiko ženklas „Vėl ne tą išrinko“, ir bet kuriomis priemonėmis jį reikia arba pajungti, arba taip susilpninti, kad nepriklausomas Daukantynės galios centras būtų eliminuotas iš politikos lauko. Taigi, pakeisti keturis LRT Tarybos narius yra ir jo paties išlikimo galimybė bei sąlyga politinę Lietuvos tikrovę keisti.

Susiję

Liudvikas Jakimavičius 8054396863727472541

Rašyti komentarą

9 komentarai

Anonimiškas rašė...

Ar L. Jakimavičius ką nors viešai skelbė, kai prezidentų rinkimo metu visos medios užblokavo visus kandidatus, išskyrus tris: N+š+S? Ypatingai blokuotas Juozaitis. Vieną kart leidot, bus ir antras. Dabar tai paliečia jums rūpimą asmenį Radžvilą...Jūs patys, pažangi inteligentija gyvenate dviejų standartų pasaulyje. Tai valdžiažmogiams labai naudinga. Nes pas mus NĖRA apsišvietusios jėgos, kuri sąžiningai elgtusi visada.

Hm rašė...

Taigi. Bet labiausiai pribloškianti naujiena yra kitame straipsnyje – kad kažkokia suknista reklamos firmelė ėmėsi teisti ir cenzūruoti Lietuvos istoriją.

Anonimiškas rašė...

Apie Valentinavičių ir Gailių taikliau nepasakysi...

nemo rašė...

Šiaip tai kiti žmonės turi teisę galvoti, kad ProPatria judėjimas yra klaidingas ir neperspektyvus ir pavojingas.

Ta teisė nėra nei mažesnė, nei didesnė nei propatriečių teisė galvoti, kad liberalėjantys konservatoriai yra pavojingi Lietuvai, nes ilgo laiko periode praras lietuvišką tapatybę ar dar kažką panašaus. Ir todėl, štai, konservatorius reikia pakeisti savimi.

Bet oj oj oj, kaip nepatogu pripažinti kito teises. Ir kaip patogu pačiam baubti.

Tu manęs baubi, kad aš fašistas, o o aš tavęs baubsiu, jog tu parazitinis korupcinis komercinis slibinas.

O juk realiai nei vienas, nei antras į tas kategorijas netelpa. Ir realiai taip - kiekviena nacionalistinė partija gali nuslysti į nacionalistinį suprematizmą ir užsidarymą, o kiekviena verslo bendrovė į politikos korumpavimą. Gali nuslysti, ir pavyzdžiu, Jakimavičiau, yra ir Estijoje, ir Vakarų Europoje. Mūsų lietuviška tikrovė nuo šių pagundų neapsaugota, neapsimesk.

Didžiąja savo "diskurso" dalimi Jakimavičius neiškilo aukščiau savo oponentų diskurso, kurį niekina, o jį pratęsė ir papildė, tik iš kitos pusės.

Ir vaizduoja, kad tokia apsimestinė ir sumuliakrinė moralė ir yra tai, ko mums reikia, kas mus pastatys ant kojų...Jei naujoji partija bus tik tai, mano balso negaus.


Anonimiškas rašė...

Paziuresim, kai dugna desim. O mano balsa ji gaus. Gaus del tu asmenybiu, kurios ta partija kuria, nes jomis pasitikiu, jos man ne naujos.

Anonimiškas rašė...

Fašistiniu baubu gąsdina visi kairieji. Tai jų pagrindinis arkliukas. Nes jie neturi už ko daugiau laikytis, jų sugebėjimas valdyti valstybę lygus nuliui. Pažiūrėkit, kiek "nacių" Vokietijoje. Rasistų, fašistų - visa tauta, išskyrus pūkuotus kairiuosius, žinoma. Šitas užkratas sėkmingai platinamas visoje ES.

Anonimiškas rašė...

Pagarba autoriui, ypač dėl klinikiškai tikslios BG kaip reiškinio diagnozės

Anonimiškas rašė...

Taip visi turi teisę laisvai pasirinkti, net ir Dievas taip liepia tikriausia ir Visatoje vyrauja demokratija, yra Dievas, yra ir Velnias, Dievas kūrėjas Šviesa, velnias griovėjas, tamsa, tai matyt amžina, ir pasirinkimas amžinas, vieni renkasi Dievą, kaip šviesą ir kuria, kiti renkasi velnią, ir naudoja sukurtą, tamsos visada daugiau, nes kurti visada sunkiau, nei naudoti sukurta.

Hm rašė...

Pritariu.

item