Kun. Robertas Urbonavičius. Teikiantis gyvenimą

Ps 85, 1. 2–3.   Palenk į mane, Viešpatie, savo ausį ir išklausyk mane. Gelbėk, mano Dieve, savo tarną, kuris pasitiki tavimi. Pasigail...

Ps 85, 1. 2–3.   Palenk į mane, Viešpatie, savo ausį ir išklausyk mane. Gelbėk, mano Dieve, savo
tarną, kuris pasitiki tavimi. Pasigailėk manęs, Viešpatie, nes aš per visą dieną šaukiuosi tavęs.
Ps 85, 4.   Palinksmink savo tarno sielą, nes aš keliu savo sielą į tave, Viešpatie.
(Introitas)

Mūsų Motinos Bažnyčios vaikų klaidos ir nuodėmės sutepa Josios tyrąjį drabužį bei subjauroja skaisčiausios Kristaus Sužadėtinės veidą, todėl ir reikalinga nuolatinė Viešpaties Globa ir Gailestingumas, kuris Bažnyčią atnaujina ir gydo.

Epistolėje Pagonių Apaštalas mus ragina augti tarpusavio meile ir kantrumu. Patys būdami silpni ir lengvai suklumpantys turime atjausti savo klystančius brolius ir parodyti jiems švelnumą bei užuojautą: „Broliai, jei kurį žmogų ištiktų nelaimė nusidėti, jūs, dvasios žmonės, pamokykite tokį romiai. Bet žiūrėk, kad ir pats neįpultum į pagundą! Nešiokite vieni kitų naštas, ir taip įvykdysite Kristaus įstatymą“.

Šventoji Evangelija mums atskleidžia Viešpaties Jėzaus Širdies jautrumą ir maloningumą: išvydęs vargšę našlę, lydinčią savo vienturtį sūnų į kapus, jis grąžina mylimą vaiką į gyvenimą. Apaštalas Paulius ragino tikinčiuosius: būkite tokio nusistatymo kaip Kristus Jėzus. Esame kviečiami lengvinti kitų fizines bei dvasines kančias ir Išganytojo pavyzdžiu savo maldomis grąžinti dvasia mirusius į gyvenimą, pas Motiną Bažnyčią.

Aš laukte laukiau Viešpaties,
ir jis pažvelgė į mane
ir išklausė mano maldavimą,
jis įdėjo man į lūpas naują giesmę,
giesmę mūsų Dievui šlovinti.
(Ofertorijus)

Susiję

Robertas Urbonavičius 4664883723940332034

Rašyti komentarą

7 komentarai

Unknown rašė...

Kad ir kaip gaila ir nesinorėtų įskaudinti kun. R. Urbonavičiaus, bet toji jo minima "motina Bažnyčia" tėra administracinė struktūra, bebaigianti ištrinti savo ortodoksinį pagrindą. Tikroji Bažnyčia visada buvo ir yra Ortodoksų Bažnyčia, dar II visuotiniame susirinkime priėmusi įstatymą nekeisti Tikėjimo išpažinimo ir jį išlaikiusi. Ji išlaikė visą krikščionišką Tradiciją, tuo tarpu atskilusi nuo jos katalikų bažnyčia naujuose susirinkimuose prikūrė naujų dogmų ir iš esmės sukūrė naują mokymą. Ir iš patirties žinau, koks didžiulis skirtumas tarp katalikiško išpažinimo ir ortodoksiškojo.
Tai ką dayti? Negaliu tylėti matydama rašant netiesą. Jūsų Katalikų bažnyčia ne tik kad ne motina, bet net ir ne pamotė.

Anonimiškas rašė...

Kas čia, nauja vatnikų taktika? Išbandomas analogų neturintis psichotroninis ginklas Duchovnost™? :)

linalk rašė...

kliedi? Mes , katalikai, dabar net du Tikėjimo išpažinimus kalbame, bet jie viens prie vieno su jūsų ortodoksiškuoju..Ir Tikėjimo dogmos tos pačios. Juokinga buvo (jau senokai) būnant katechetų kursuose liudyti ortodoksų kunigui, kad "ir pas mus taip pat"

unknown rašė...

to 16:40 uzstrigusiam taktikose ir vatniku paieskose. O jug UNKNOWN teisi ir turi daug argumentu savo zodziams,tik ju nepateikia sia akimirka,o tu?isikinkes akla cinizma ,budamas patriotiskai nusiteikes,turbut vidury nakties isvardintum visus zuvusius sausio 13a?mintinai..abejoju-nes visus uzmirso,uzmirs ir svieziai pakabintus ant Vrublevskio sienos,tai tik laiko klausimas-straipsnis sis buvo visiskai ne politinej skilty-vatniku paieskos turetu but kitur..-kas iesko,tas randa.Jei nebutu zydu,juos reiketu isgalvoti. A.Hitleris.

Unknown rašė...

Miela Lina, jei tikėjimo išpažinimai tokie pat, tuomet kodėl Bažnyčios dvi? Galbūt pati rasi atsakymą. O dogmos vienos tokios pat, kitos skiriasi, trečių ortodoksija išvis neturi.

Hitlerbolė rašė...

Išgalvojau žydus,
Išgalvojau getus,
Krištolinę naktį
Ir kai ką daugiau :)

Unknown rašė...

Juk ev. liuteronų tikėjimo išpažinimas irgi (beveik) toks pat:

"Tikiu (į) Dievą Tėvą visagalį, dangaus ir žemės Sutvėrėją.
Ir (į) Jėzų Kristų, vienatinį jo Sūnų, mūsų Viešpatį, kuris prasidėjo iš Šventosios Dvasios, gimė iš Mergelės Marijos, kentėjo prie Poncijaus Piloto, buvo nukryžiuotas, numiręs ir palaidotas, nužengė į pragarą, trečiąją dieną kėlėsi iš numirusių, įžengė į dangų, sėdi visagalio Dievo Tėvo dešinėje, iš ten ateis gyvųjų ir mirusiųjų teisti.
Tikiu (į) Šventąją Dvasią, šventąją krikščionišką Bažnyčią, šventųjų bendravimą, nuodėmių atleidimą, kūno iš numirusių prisikėlimą ir amžinąjį gyvenimą. Amen."

Tačiau jie net nepriklauso Bažnyčiai (ortodoksų manymu), katalikai (tradicionalistai) juos laiko religine bendruomene, o jie patys, išpažindami eretiškus dalykus, laiko save Bažnyčios nariais.

Tikrai būtų įdomu palyginti konfesinius tikėjimo skirtumus.

item