Kinijoje bažnyčioms įsakyta 10 Dievo įsakymų pakeisti prezidento citatomis

Kinijoje, Henano provincijoje, milijoninio Luoyango miesto dalyje, esančioms krikščionių bažnyčioms įsakyta nuimti lenteles su 10 Dievo į...

Kinijoje, Henano provincijoje, milijoninio Luoyango miesto dalyje, esančioms krikščionių bažnyčioms įsakyta nuimti lenteles su 10 Dievo įsakymų ir pakeisti jas lentelėmis su Kinijos prezidento Xi Jinpingo citatomis. Kaip praneša tarptautinė krikščionių pagalbos agentūra „Barnabas Aid“, komunistinė Kinijos valdžia tokią direktyvą pateikė šalies pripažįstamai protestantiškai bažnyčiai.

Prieš išleidžiant naująją direktyvą, minimoms protestantų bažnyčioms buvo įsakyta pašalinti lenteles su pirmuoju Dievo įsakymu – Neturėk kitų dievų, tik mane vieną.

Tie, kurie atsisako paklusti ankstesnei ar vėlesnei direktyvai ir pašalinti į pirmąjį ar į visus Dievo įsakymus nurodančias lenteles, įkalinami. Tokios priemonės neturėtų stebinti. Šių metų birželį Komunistų partijos Centro komiteto Jungtinio fronto departamento atstovas pareiškė: „Partijai privalu paklusti visais atžvilgiais. Turite daryti viską, ką partiją jums įsako daryti. Jei jūs prieštaraujate, jūsų bažnyčia tuoj pat bus uždaryta.“

Vietoj 10-ies Dievo įsakymų šios bažnyčios dabar skelbia citatas, kurios skatina socializmą ir perspėja saugotis Vakarų įtakos Kinijai.

Nuo pat 2013 m., kuomet tapo Kinijos prezidentu, Xi Jinpingas reikalauja, kad visos Kinijoje egzistuojančios religijos būtų „kinizuotos“, pritaikytos pagal komunistinės Kinijos valdžios poreikius. Jis teigia, kad „bažnyčios yra didelė grėsmė nacionaliniam saugumui“.

O krikščionių persekiojimas Kinijoje vis stiprėja. Šalyje masiškai griaunamos bažnyčios, vaikams iki 18 metų uždrausta dalyvauti bažnyčių religinėse pamaldose, uždrausta internetu pardavinėti Bibliją.

Katalikų vyskupai ir kunigai, nepaklustantys komunistinei valdžiai gali būti suimami, tardomi ir ideologiškai „perauklėjami“.

Kinijos valdžia bando „kinizuoti“ ir musulmonus: bent 800 tūkstančių uigurų yra „perauklėjimo“ stovyklose.


Vatikano-Kinijos sutarimo sąlygos yra įslaptintos ir lieka viešai nepaskelbtos.

Parengta remiantis catholicnewsagency.com ir lifesitenews.com informacija.

Susiję

Religija 4996261184850073859
item