Jonas Vaiškūnas. Ar saugotojai nuo Rusijos grėsmių imsis veiksmų dėl Šimašiaus veiklos?

„Первый Балтийский канал“: Jis tikras vyras | Alkas.lt ekrano nuotr. alkas.lt Lietuvos laisvės kovotojams Kaziui Škirpai ir Rusijos...

„Первый Балтийский канал“: Jis tikras vyras |
Alkas.lt ekrano nuotr.

Lietuvos laisvės kovotojams Kaziui Škirpai ir Rusijos okupantų nužudytam Jonui Noreikai-Generolui Vėtrai lentas Vilniuje nuplėšęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius Rusijoje paskelbtas tikru didvyriu. Rusijos propagandinė mašina tiesiog su pasimėgavimu puolė skelbti, kad pagaliau ir Lietuva pradeda pripažinti „tikrus istorinius faktus“, kad Rusija yra teisi, jog Lietuvos laisvės kovotojai yra nusikaltėliai.

Štai rugpjūčio 6 d. per „Pirmą Baltijos kanalą“ („Первый Балтийский канал“) rodytoje laidoje „Laikas parodys“ R. Šimašius buvo išaukštintas kaip tikras vyras, kaip pavyzdys, kad ir šioje antirusiškumu garsėjančioje šalyje pagaliau atsiranda tikri europietiški politikai artinantys Lietuvą prie kultūringų Europos valstybių.

Laidos „Laikas parodys“ vedėjas tokiais žodžiais šlovino R. Šimašių: Ar Jūs žinote koks yra skirtumas tarp tikro vyro ir tiesiog vyriškos lyties žmogaus? Atrodo aš žinau, tikras vyras – jis moka priimti sprendimus, jis moka atsakyti už savo žodžius, kaip dabar sakoma, ir jis yra savo žodžio šeimininkas. Man atrodo, kad Vilniaus meras, aš noriu jus patikint,  jis yra tikras vyras. Kodėl aš tai sakau, todėl, kad mano požiūriu, šitas žmogus nusprendė atlikti poelgį iš didžiosios raidės – jis nusprendė nuimti atminimo lentas, kurios skirtos, vadinkime daiktus tikrais vardais, nusikaltėliams, tiems žmonėms, kurie yra kalti dėl žmonių žudymo, dėl masinio žmonių žudymo. Bet, žinoma, yra ir kiti vyriškosios lyties žmonės, kurie kiša jam pagalius į ratus.

Laidos dalyvis, Rusijos tarptautinis apžvalgininkas Sergejus Strokanjas (Сергей Строкань) aiškiai pasakė, kad R. Šimašiaus poelgis – tai pavėluotas, skausmingas Lietuvos žengimas į europietiškumą… Suprask, tik persiėmusi prorusiška ideologija, dabar Europos užkaboriuoe buksuojanti Lietuva, taps tikra pažangia ES valstybe. 

S. Strokanjas: Žinote, aš laikau, kad Vilniaus meras be jokių abejonių pasielgė vyriškai, man tai atradimas, aš tiesą sakant nelaukiau, kad toks dalykas gali įvykti. Aš pagaliau pamačiau, kad formuojasi europietiški politikai, tikri europietiški politikai, kurie supranta, kad Europa, kuri didelių pastangų dėka išstūmė iš savęs va šitą fašizmą, o Lietuva be abejo yra tos pačios Europos dalis ir jei ji pretenduoja būti ne šiaip kokiais nors Europos užkaboriais, atsiprašau už grubų žodį, o būti pirmojo ešelono Europa, tai ji taip pat turi elgtis kaip tikra Europa. O tai, kad tai sukėlė štai tokį skandalą, yra savaime suprantama, nes kažkuriuo laipsniu meras aplenkė savo laiką, tikriausiai. /…/ Jis aplenkė Lietuvos laiką, nes ten teka visai kitas laikas, ten žmonės buksuoja antirusiškos propagandos vėžėse… ir tai, kad šiuo klausimu nėra vienybės (Lietuvoje- J.V.) tai yra geras ženklas, nes kažkas keičiasi…

Įdomu ar Lietuvos Valstybės saugumo departamento (VSD) darbuotojai – jau surengė R. Šimašiaus apklausą dėl šių Lietuvos valstybės saugumui kenkiančių ir neabejotiną grėsmę mūsų valstybei keliančių išpuolių. Ar jau išsiaiškinta, kaip šis įtakingas Lietuvos politikos senbūvis buvo užverbuotas Rusijos ar kitų prieš Lietuvą veikiančių spec. tarnybų. Tikėkimės VSD savo darbą atliks. 

Taip pat belieka viltis, kad sulauksime ir karščiausių Lietuvos gynėjų nuo Rusijos ginkluotojo ir informacinio karo grėsmių – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ne tik pavienių vertinimų, bet ir ryžtingų politinių sprendimų dėl savo liberalaus politinio bendražygio Kremliui naudingos veiklos. 

Galgi TS-LKD vadovybė nepraleis negirdomis partijos „Jaunoji Lietuva“ pirmininko Stanislovo Buškevičiaus rugsėjo 8 d. Feisbuke išplatino viešo kreipimąsi į TS-LKD pirmininką Gabrielių Landsbergį:

Siunčiu Jums Rusijos TV kanalo, kurį asmeniškai kontroliuoja V. Putinas ir Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FST), reportažą, kuriame šlovinamas Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Noriu pabrėžti, kad R. Šimašius Maskvoje yra garbinamas labiau nei A. Paleckis ir I. Rozova kartu sudėjus. Jūs ir R. Šimašius esate politiniai partneriai. Jūsų vadovaujama organizacija visada pasisako prieš Rusijos įtaką Lietuvoje. Tikriausiai gerai suprantate, kad R. Šimašius savo antivalstybiniais veiksmais, išniekinęs laisvės kovotojų Kazio Škirpos ir Jono Noreikos-Generolo Vėtros atminimą, ne tik įžeidė lietuvių tautą ir supriešino lietuvius su žydais, bet ir gerokai pasitarnavo Rusijos žvalgybai. Tikiuosi, kad Jūsų žodžiai nesiskirs nuo darbų. Pagarbiai Stanislovas Buškevičius

2019-08-06 d. „Pervyj Baltijskij Kanal“ laida „Laikas parodys“: ČIA.

Jei Vilniaus mero ir Laisvės partijos pirmininkės pavaduotojo R. Šimašiaus veikla nebus deramai įvertinta politiniu lygmeniu, ne tik žodžiais, bet ir juos patvirtinančiais veiksmais, tai Lietuvos gynybinę imuninę sistemą maitinantis Rusijos grėsmių naratyvas sprogs kaip Jūsų politinės reklamos burbulas, pone G. Landsbergi.

Susiję

Jonas Vaiškūnas 4557687648452208793
item