Išrinkti trys nauji Seimo nariai: Paulė Kuzmickienė, Liudas Jonaitis, Rasa Petrauskienė

propatria.lt nuotr. alkas.lt Rugsėjo 22 d., sekmadienį, Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos vienmandatėse apygardose vyko pakartotinių Se...

propatria.lt nuotr.

Rugsėjo 22 d., sekmadienį, Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos vienmandatėse apygardose vyko pakartotinių Seimo narių rinkimų antrasis ratas. Išankstiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, Seimo nariais išrinkti:

Žirmūnų vienmandatėje apygardoje Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) iškelta Paulė Kuzmickienė  – 51,94 % balsų. Jos varžovas Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas surinko 47,08 % balsų;

Žiemgalos apygardoje – Socialdemokratų partijos iškeltas Liudas Jonaitis – 56,16 % balsų. Jo varžovė Lietuvos centro partijos (LCP) bei Valstiečių ir žaliųjų sąjungos iškelta žurnalistė Rūta Janutienė – 42,25%. balsų;

Gargždų vienmandatėje apygardoje  TS-LKD atstovė Rasa Petrauskienė – 50,53 % balsų. Jos varžovas LCP  iškeltas žurnalistas ir prodiuseris Kristupas Krivickas – 47,31 % balsų.

Primename, kad Vilniaus Žirmūnų apygardoje Seimo nario vieta atsilaisvino Aušrą Maldeikienę išrinkus į Europos Parlamentą. O Gargždų ir Žiemgalos apygardose rinkimai rengiami, nes čia LVŽS atstovas Seime Bronius Markauskas bei Seimo narys liberalas Vitalijus Gailius atsisakė Seimo nario pareigų dėl to, kad buvo išrinkti merais.

Antrame rinkimų rate į tris laisvas vietas Seime iš viso tebalsavo tik 18,82 proc. rinkėjų. Per pirmąjį rinkimų ratą balsavo kiek daugiau – 19,95 proc. rinkėjų. Daugiausia žmonių balsavo Žiemgalos apygardoje – 25,02 proc. visų rinkėjų. Gargžduose balsavo – 16,43 proc. rinkėjų.  Vangiausiai rinkimuose dalyvavo Vilniaus Žirmūnų apygardos rinkėjai – 15,22 proc. rinkėjų. Balsavimo teisę šiose trijose apygardose turėjo 110 420 rinkėjų.

Susiję

Demokratija ir valdymas 6265722169607318950

Rašyti komentarą

17 komentarų

Anonimiškas rašė...

Na, kad Paluckichas nepraėjo, visai smagu.

x rašė...

Sveikinimai visiems "patriotams", kurie garina actą, neskiepyja vaikų ir gimdo namuose būrėjos priežiūroje. Abu viduramžių tamsumų kandidatai, mulkinę kaimiečius pralaimėjo. Atskira padėka Joniškio kandidatui, kuris nurungė velnią. Galės dabar kurti naujas sąmokslo teorijas apie dvaro sąmokslą, blogą žiniasklaidą ir t.t. Sakė jau knygą pradėjo rašyt.

Anonimiškas rašė...

Koks ten naujas įstatymo projektas dėl ,,neteisėto asmenų persekiojimo''?

- Tėte, va, pagrasinau duoti į snukį, tai žiūrėk, ką jie rašo beeeeeeeeeeeeee!....
- Tuojau uladim, sūnau.
- - - - - - - - - - - - - - - -
- Alio, Viktar?
- Čmil slušaet.
- Klausyk, tu per savo .... na, žodžiu, pramušk zakoną mol neteisėtas persekiojimas, nes ir man jau gorit blyn.
- Klausau, budet.

Kodėl toks įstatymo projektas pasirodė ne daug anksčiau, o tik dabar? O delfi netgi parašė, kas tą įstatymo projektą inicijavo - V.Čmilytė.

Anonimiškas rašė...

CJJunckeris vienu metu nei iš šio, nei iš to (likus iekdaugia ni savaitei iki Brexit referendumo) staiga nulėkė į Sankt-Peterburgą, o paskui pas jį atlėkė Sorošas - susitiko, kalbėjosi.
Išeitų, kremlynas saviems pinigus perduoda per Sorošą?

Išsiblaivyk rašė...

bambalinis patriote. Matosi, kad duoti savo bobai į snukį ir likti nenubaustam tau labai aktualu.

x rašė...

Čia kaip nors susiję su rinkimais?
Ar jau baltus arklius pasikinkei?

Anonimiškas rašė...

Vienas vienos partijos narys - ir Seimo narys, taip pat šiai partijai pasisekė šių trijų Seimo narių rinkimuose - raštiškai pasisakė, kad yra Sorošo gerbėjas.

Sėlis rašė...

Išsiblaivyk 2019-09-23 13:18

Prieš pamokslaujant gal pirmiau pavyzdį reiktų parodyti. A? Kaip manai?

Anonimiškas rašė...

Rinkimai parodo demokratijos kokybę, jei balsavo tiek nedaug reiškia rinkėjų nesudomino, tiksliau daugumos, neprikėlė iš miego, bet gal ir nebuvo dėl ko, palauksim seimo rinkimų, jei atsiras daugiau proto pagerės ir kokybė, o jei ne tai kvailybė nugalės, kadangi dauguma, kaip ir dabar susirinko sugėrovai ir įkūrė ,,gerovės frakciją'', tikrai ,,protingas veiksmas'', susikurti sau ir savo chebrai gerovę.

Anonimiškas rašė...

Taip taip, ,,susikūrė gerovę'' - Lietuvos žmonių sąskaita, ir tuo pačiu būdu lobsta toliau. O ant valstybės jiems nusispjauti.

Anonimiškas rašė...

Straipsnis buvo šios dienos delfyje - dabar jau nugrūstas į archyvą, ,,eteryje'' prabuvo vos porą valandų. Straipsnio pavadinimas:

,,Seimas ėmėsi iniciatyvos kriminalizuoti neteisėtą asmens persekiojimą''

Autorius: Ramūnas Jakubauskas, BNS 2019 m. rugsėjo 22 d. 14:18


Anonimiškas rašė...

Ko toks peršikęs dėl to įstatymo? Bijai dėl savo veiklos Garliavos patvory kai pats kitus persekiojai? Net jei priims, atgaline data jis negalios.

Anonimiškas rašė...

Kodėl gi. ,,Žalstiečių'' priimtas PSD plėšikavimas iš Vakaruose dirbančių lietuvių galioja atgaline data, tai kodėl atgaline data negali ,,persekiojimas''?

x rašė...

Negalioja atgaline data ir PSD, tas įstatymas priimtas seniai. Raidė P reiškia privalomas, mokėti privalai. Važiuoji dirbti į Vakarus - deklaruok VMI kad išvykai. Nedeklaravai - surink popierius kad mokėjai sveikatos draudimą ten, kažkada atgausi jei dvigubai mokėjai ir LT nesinaudojai. Bet jei nemokėjai ir nieko nedarei, tai suprantama kad iš tavęs tų pinigų ieškos.

Anonimiškas rašė...

Kitaip sakant, privalu deklaruoti išvykimą pačiam, nes aerouostų, uostų ir pasienio kamerų sistemos - autonomonės ir tarpusavyje neturi nieko bendro?
Praprasčiau tariant - nežino kairė, ką daro dešinė?
T.y. - valstybinės migracijos tarnybos ir kitos struktūros, dirbačios piliečių judėjimo tema ir išlaikomos mokesčių mokėtojų pinigais, netgi nesistengia pasidomėti piliečių buvimo vieta (kas joms šiaipjau privalu daryti) - tarkime, užklausa į email arba į tel.?
Susirinkti popierius ten, kur viskas kompiuterizuota?
O Lietuvos tarnybų - Sodros ir SAM - duomenų bazės yra autonominės ir su Europos struktūromis nebendradarbiauja?
Turi būti kas mėnesiį siunčiamos automatinės užklausos į kitas sduomenų bazes ž ar atvyo LR piliečių, jei taip - kiek, kada ir iš kur, kokiu tikslu, jur jie yra dbar ir ką veikia. Ar rengti specialius kursus Lietuvos biudžetininkams?

Anonimiškas rašė...

Ar žinai bent viena šalį kur reikėtų ne pačiam? Kur pasieniuose stovėtų kameros, kurios nuskaitytų žmogaus veidą, atpažintų kas čia toks, paskui dar nuskaitytų mintis , kad jis ilgam išvyksta dirbt, o ne dviem dienom pas draugus. Šiaip jei ir būtų tokia sistema, kuri sektų piliečių buvimo vietą ir viską registruotų, tamsta pats pirmas rėktum kad gyvenam Šiaurės Korėjoj ir kad tave seka ir šnipinėja.

Anonimiškas rašė...

---> Anonimiškas 00.39
Tik tu pats nerėk, kad tave seka ir šnipinėja, o dėl manęs nesirūpink.
Tegul bijo ir rėkia tie, kurie prisidirbę.
O CCTV su veido apažinimo sistema - kasdienybė.

item