D. Trumpas: Ateitis priklauso patriotams, ne globalistams

UN/Cia Pak nuotr. Sakydamas kalbą Niujorke esančioje Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje , JAV prezidentas Donaldas Trumpas pabrėž...

UN/Cia Pak nuotr.
Sakydamas kalbą Niujorke esančioje Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, JAV prezidentas Donaldas Trumpas pabrėžė valstybių suverenumo svarbą ir kritikuodamas globalizmą teigė, kad „ateitis priklauso patriotams“.

„Tiesa yra paprasta: jei norite laisvės, didžiuokitės savo šalimi. Jei norite demokratijos, išlaikykite savo suverenumą. Ir jei norite taikos, mylėkite savo tautą. Išmintingiems lyderiams jų žmonių ir tautos gėris visuomet yra svarbiausias. Ateitis nepriklauso globalistams, ateitis priklauso patriotams. Ateitis priklauso suverenioms ir nepriklausomoms valstybėms, kurios gina savo piliečius, gerbia savo kaimynus ir gerbia skirtumus, kurie kiekvieną šalį daro ypatinga ir unikalia“, – teigė JAV prezidentas.

Remdamasis kalboje pabrėžta suverenumo svarba, D. Trumpas teigė, kad jo pirminis uždavinys yra dirbti JAV piliečiams. 

Be to, JAV prezidentas kritikavo ir vadinamąją atvirų sienų politiką, teigdamas, kad ši yra naudinga „nusikalstamoms organizacijoms“. 

„Šiandien aš turiu žinutę tiems atvirų sienų aktyvistams, kurie prisidengia socialinio teisingumo retorika: jūsų veiklos kryptys (angl. policies) yra neteisingos“, – sakė D. Trumpas, pridurdamas, kad atvirų sienų politika nusikaltėlių aukomis paverčia nekaltus vyrus, moteris ir vaikus.

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.


Susiję

Pasaulis 6343483760503052916

Rašyti komentarą

18 komentarų

Hm rašė...

Na štai, šaunuolis Trump'as. Visada apie jį buvau geros nuomonės.

Anonimiškas rašė...

Trumpai drūtai. Fantastiškai. Todėl visa pasaulio kairuolių raudonųjų klika taip aršiai jį puola. Įdomu, kada mūsų prezidentas susitiks su JAV prezidentu ir ką jam pasakys.

Hm rašė...

Jau yra naujas straipsnis. Nausėda jį pakvietė apsilankyti Lietuvoje. Na štai, puiku.

Hilarienė (Delfi ,Ėlėrtė...) : rašė...

Ne taa išrinkoo!!!

Anonimiškas rašė...

Visiškai nesutinku su išreikšta pozicija. Manau, jog būtent toks požiūris ir kursto karus bei nesantaiką. Vadinamieji patriotai savo dėmesį, laiką bei lėšas skiria kovai su savo pačių išgalvotomis problemomis taip užsivelkdami didvyrių kaukes. O žmonės, siekiantys išsaugoti tai, kas ir yra žmonijos egzistencijos pagrindas, vadinami utopais, o jų idėjos-idealistinės. Gyvename savo pačių susikūrtoje iliuzijoje.

Anonimiškas rašė...

Taip, nesutinkantys su patriotiškumo koncepcija išties dyvena savo pačių susikurtoje iliuzijoje, nes atmeta konceptualų egzistencinį pagrindą.

Anonimiškas rašė...

Patriotas - siauro suvokimo globalistas ��

Gabrielė rašė...

Jeigu rėžtum tokią kalbą per Lietuvos TV, užsipultų visa žiniasklaida rėkdama: marginalai, fašistai, rusų statytiniai. Dabar teks tylėti. Tai vienos iš svarbiausių NATO šalių lyderis, NATO, kuri saugo mus nuo Rusijos.

Rimas rašė...

Pagarba ponui Trumpui. Dagyvenom iki to, kad reikia džiaugtis ir dėkoti už elementarius tiesos žodžius. Niekada nesupratau ir nesuprantu, kodėl meilė savo tautai kelia pavojų kitoms tautoms. Iš kur tokios idiotiškos mintys ? Sakysit, kad praeities siaubingi karai tai rodo. Nieko panašaus. Karų kurstytojai ir sukėlėjai nemyli ir savo tautos. Mylėdamas nesiūsi savo žmonių į karo pragarą. Taip norisi tikėti, kad žmogus yra ne tik protinga, bet ir išmintinga būtybė. Protas be išminties, tikėjimo Dievu veda į beprotybę. Geriau tada visai neturėti proto. Gyvūnai tokių nesąmonių nepridaro, kaip žmonės.

Anonimiškas rašė...

Neaukštinkite o galvokite savo galvą kaip tą ...globalizmą išginti iš Lietuvos, kuris baigia jau mus visai sunaikinti.

Kiemsargis rašė...

Jeigu rėžtum tokią kalbą per Lietuvos TV-viskas būtu tvarkoje. O štai jei rėžtum tokią kalbą per Ėlėrtė...Tada klyksmas "marginalai, fašistai, rusų statytiniai" garantuotas.

x rašė...

Tą mes jau praėjom. Apie 1936m. vos ne kiekvienoj šaly (gal tik išskyrus Čekoslovakiją) valdžią turėjo didelis patriotas. Baigėsi viskas logiškai: beprecedentinėmis skerdynėmis. Bet istorija mėgsta apsukti ratą, dabar tik tereikia dar daugiau panuolaidžiauti Kremliaus fiureriui ir turėsim naują karą.

Anonimiškas rašė...

Prašom be perdėjimų. Nereikia painioti nacionalinio tobulėjimo koncepcijos su valdžios siekimu - o tai ir buvo pagrindinė dvejų pasaulinių karų priežastis. Kaip tik valdžios siekimas, įgavęs absoliutiškumo formuluotę ir galiausiai praktinės veiklos formą, sukūrė vertikaliąją nacionalinės idėjos interpretaciją, o šioje vertikalėje jėgų proporcijos tapo neišvengiama būtinybe. Galiausia ši būtinybė lygiai taip suponavo disproporcinę antijusticiją, ir viso šio proceso pasekmės - pražūtingi išorės karai.

Anonimiškas rašė...

Gerai pastebeta, patriotas geresnis skambesys, girdisi kaip ir protas, o globalistas,girdisi kaip anonistas, tai va.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

LABAI taikliai!

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item