Algimantas Rusteika. Amžinai nutildyti jie negali

propatria.lt Mintys po mitingo, vykusio 2019 m. rugsėjo 5 d. Simono Daukanto aikštėje. Jei prieš tris dešimtmečius kas būtų pasakęs...

propatria.lt
Mintys po mitingo, vykusio 2019 m. rugsėjo 5 d. Simono Daukanto aikštėje.

Jei prieš tris dešimtmečius kas būtų pasakęs, jog savųjų valdžia, norėdama įtikti svetimiesiems, nugriaus savo pačios pastatytus valstybės gynėjų ženklus - niekas nebūtų patikėjęs.

Jei kas būtų pasakęs, kad atgavę laisvę pradėsim susinaikinimą ir džiaugsimės prarasdami savastį, imsim niekinti savus ir save, kad išsilakstysim patys - tokį būtų vežę patikrinti.

Karas susideda iš daugelio mažų mūšių ir susirėmimų, kurių vienas gali ir nieko nereikšti. Tačiau būna momentų, kai laiku įkaltas tritaškis mobilizuoja, sutelkia, suteikia naujų jėgų. Tokie momentai būna lemiami.

Visos išsigimę valdžios pradeda žlugti po pirmosios silpnumo akimirkos, kada paaiškėja, jog nebesugeba kontroliuoti padėties. Kiekvienas karininkas žino, ką reiškia prarasti iniciatyvą - tada esi tik reaguojantis į kito kuriamą situaciją pralaimėtojas.

Laimėjimai ateina po to, kai laimima savo širdyje, tada tikėjimą papildo pasitikėjimas, sutvirtėja viltis ir žmonės atsitiesia. Maža pergalė arba maža nesėkmė gali įjungti ar išjungti ryžtą nepasiduoti, kuris nulemia viską.

Buvom nebe vien tik seniai. Mačiau daugelį jaunų vyrų, tvirtų kūnų ir merginų šviesiais veidais. To, kas svarbiausia, nepamatysi akimis ir neperskaitysi gudriose knygose, gali tik pajusti ir išgyventi.

Vidų visada išduoda balsas. Jie dainavo partizanų dainas, kurių žodžių beveik nežinau, ir pajutau tikrumą ir tvirtybę. Ir jau tris dešimtmečius negirdėjau giedamame himne tiek pasitikėjimo, jėgos ir tiesos.

Galima ilgai tyčiotis iš vieno ar kelių žmonių, galima trumpai tyčiotis ir nutildyti visus, bet amžinai tyčiotis iš visų neįmanoma. Šitie žmonės nebeleis jiems iš mūsų tyčiotis.

Susiję

Įžvalgos 2781117436148540974

Rašyti komentarą

20 komentarų

Anonimiškas rašė...

Neuždarykit savo patriotiškumo. Matykit, kas vyksta kitose ES šalyse. Priverskit savo politikus ne vien linkčioti galva, nuvažiavus į Centrą. Vakaruose įsibėgėję negeri procesai. Patriotiškos jėgos žlugdomos visomis įmanomomis priemonėmis. Pas mus šito dar nėra. Bet žinokit, Lietuva negalės būti salelė nutautintoje Europoje. Arba laimės visos tautos, arba nei viena.

Anonimiškas rašė...

Teisingai, puikiai pastebėta, amžinai tyčiotis jie negalės, todėl kad patys neamžini,,Ateina genijai ir vėl išnyksta,atėjo leninas visiems laikams'',kaip matome ne taip, todėl ir tiems bus taip, amžina būna tik amžina tiesa.

Anonimiškas rašė...

Zlunga tos valdzios, kurios zudiku parankinius skelbia didvyriais. Aciu Dievui Lietuvoje tokie dar ne valdzioje, o opozicijoje. Ir tikekimes niekada nebus.

Sėlis rašė...

O, vata padvelkė. 😀

Anonimiškas rašė...

Vienas geriausių komentarų per pastaruosius keletą metų. Mes įveiksime Europos tautų naikintojus, tik apsijungę kartu su kitomis tautomis. Jei naikinama Ispanija, tai yra ir Lietuvos, Čekijos, Prancūzijos ir kt. problema. Jei naikinama Lietuva, tai turi būti ir Danijos, Graikijos, Vokietijos ir kt. problema. Daugiau gyvų ir veiksmingų kontaktų. Visų šalių patriotai, vienikytės!

Anonimiškas rašė...

Raudonoji ideologija dabar turi labai parankią terpę - demokratija, žodžio laisvė, "nacizmas". Pastarasis jiems ypač padeda stiprinti pozicijas. Su šita korta jie stumia savo diktatūrą. Ne prievarta, per propagandą. Vilkas avies kailyje stengiasi visomis išgalėmis įsitvirtinti galutinai. Kuo ilgiau dūsausim, tuo sunkiau bus nuvyti šitą priplėkusią praeities pamėklę nuo politinės arenos. Pažiūrėkit, kaip jie dergia JAV prezidentą. Įmanytų, fiziškai susidorotų.

Anonimiškas rašė...

Amžinai negali, bet vėl keliems dešimtmečiams tikriausiai uždraus. Dabar toks momentas, kai reikia skubiai įkišti koją į tarpdurį, nes durys greitai užsitrenks. Ir tikrai ilgam. Ir nesiguoskit, kad lietuviai visada atlaikė ir išliko. Anos kartos sugebėjo, šita nauja karta nesugebės.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

"Anos kartos sugebėjo, šita nauja karta nesugebės." - deja, taip, nes kokybė ŽIAURIAI skiriasi.

Anonimiškas rašė...

O kaip, Jūsų manymu, Hitleris valdžią paėmė? Sovietų remiamas, išnaudodamas demokratines procedūras. Taip kairieji hitleriai ir pasisavina valdžią.

Anonimiškas rašė...

O aš sakau - pavyks ir šįkart. Viena - jaunimui įvairios konceptualiai pagrįstos saviraiškos formos visada įdomu. Antras šių laikų pranašumas - informacijos sklidimo greitis. Naujienos sklaidos greičiu baigia pavyti gandus, kurie, kaip visi puikiausiai žinom, sklinda greičiausiai, su jais net internetas negali susilyginti.
Trečia - daugelis jaunų žmonių ieško savęs, ypač sostinėje, nes provincijoje, kur aplinka yra žymiai ortodoksalesnė, jaunimas nuo mažens.lenkiamas prie darbo - taigi nepakartojama, tiesiog Dievo duota proga jaunimui suteikti galimybes dirbti Lietuvai.
Grįžtant prie technologijų - tai irgi lazda su dviem galais, ir reikia saugotis, ksd ji nesuduotų kaip tik tuo antruoju galu.
Būtų puiku, kad gerb. A. Švarplys dar parašytų apie technokratijos įtaką žmogaia vaizduotei ir intelektui. O kol kas, anot P. Vileišio - ,,Ponuliai, dirbkime."

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 10.28, aukso žodžiai, jau seniai aišku, kad būtini platūs ryšiai tiek su Latvijos ir Estijos patriotinėmis jėgomis, tiek ir visos Europos patriotais apskritai - Lenkija, Vengrija, Čekija, Slovakija, puiki situacija ir didelis patriotiškumo pakilimas šiuo metu yra Rumunijoje, gyvybiškai svarbu yra ryšiai su patriotinėmis Italijos jėgomis - žodžiu, visiškai aišku, ką reikia daryti, belieka tik daryti.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas, anot patarlės - ,,Gerai, kad Dievas kiaulei ragų nedavė" - todėl jie ir neįmano fiziškai susidoroti su JAV prezidentu. Ir neįmanys.
O tokios sąvokos kaip ,,demokratija", ,,žodžio laisvė",,,žmogaus teisės"ir pan. lygiai taip puikiai pasitarnaus ir mums.

Anonimiškas rašė...

...papildau: pavyks, bet viskq reikia daryti su galva, t.y. labai apgalvotai. Ir ypač rūpestingai ir atidžiai parinkti ūmones, kudie dirbs su nuoširdžiai tarnavimu Lietuvai susidomėjusiu jaunimu.

Anonimiškas rašė...

Viltis visada turi būti, neviltis yra tamsos atmaina, tamsoje ir viena deganti žvakė yra matoma, todėl melo kurėjai gesins nors menkiausią šviesulį.

Anonimiškas rašė...

Amžinai - ne, bet ilgam - jau beveik užtildė. Mūsų LKK (Lietuvos Kolaborantų Klubo)dėka. Nacizmas nacizmu, o komunistai Europoje vėl įsiveisė. Dabar turim juos ir Rytuose, ir Vakaruose. O kas ne komunistas, tas nacis, nes kitų argumentų prieš tautas jie ir neturi. Tai pliekia šita vienintele korta. Va su šita raudona šmėkla ir teks susigrumti. Ar atlaikysim?

x rašė...

Nematau čia jokio patriotiškumo. Tik viaaarslinykus ir vertiaalgas, kurie dangstydamiesi patriotiniais šūkiais, teikia paslaugas Kremliui. Patriotai kurie už rublį neparsiduos tyliai rūko kamputyje.

Anonimiškas rašė...

Atsakau Kazinkaviciui: Del jaunosios kartos kokybes zlugimo kalta visa vyresnioji karta - tevai, seneliai,dedes, tetos. Szeimose ugdoma kokybe, o ne valdiskose mokyklose. Vyresnioji karta apsamanojusi ir sovietinio infantilumo paveikta.

Anonimiškas rašė...

Nenuvertinkim propagandos. Kai tau į galvą kala mokykloje, žiniasklaida, internatas, ir dar pakiša žaisliuką "išmaniuosius", kur vien tik kairė propaganda, visiems ir susuka galvą. Geriausias pavyzdys klimato kaita, kurią pasišovė pažaboti visagaliai politikai. Kai karšta, rėkia, kad klimatas šyla, kai šalta - "klimatas keičiasi" :) Kiek žmonių tuo netiki? Mažai. Ir pabandyk išsižiot, kad klimatas ir taip periodiškai keičiasi.

Anonimiškas rašė...

Vyresnieji - tėvai, krikštatėviai, seneliai turi įtakoti ir auklėti vaikus, kol jie dar neuž-zombinti, kad jie mokėtų pamatyti vilkus avies kailyje, atpažintų savo priešus ir įgautų priešnuodį į tai ką kala mokykla, zombiadėžė, internetas ir kiti "gudručiai". Juk tai taip paprasta ir aišku. Svarbiausias ugdymo metodas yra asmeninis pavizdys. Svarbu - netingėti.

item