60 proc. prancūzų imigrantus suvokia kaip grėsmę

Naujai paskelbtame   IPSOS tyrime  nagrinėjama, kaip Prancūzijos gyventojai vertina šalies situaciją įvairiais ekonominiais, socialiniai...

Naujai paskelbtame IPSOS tyrime nagrinėjama, kaip Prancūzijos gyventojai vertina šalies situaciją įvairiais ekonominiais, socialiniais ir politiniais klausimais.

Vieni pagrindinių klausimų – apie imigraciją. Tyrimas atskleidė, kad 60 procentų apklaustųjų mano, jog papildomas imigrantų priėmimas būtų grėsmingas Prancūzijai. 

45 proc. apklaustųjų mano, kad imigrantai iš Prancūzijos žmonių atima prieigą prie socialinių paslaugų. 54 proc. respondentų teigė, kad Prancūzijos piliečiai turėtų turėti pirmenybę, siekdami įsidarbinti.

73 proc. apklaustųjų sutiko, kad dabartinė ekonominė sistema yra teikianti pirmenybę turtingiesiems ir elitui, o 46 proc. mano, jog „sistema jau nebeveikia“.

Tyrimas taip pat atskleidė itin žemą prancūzų pasitikėjimą tradicinėmis partijomis. 3 iš 4 respondentų teigė pritariantys, kad „tradicinėms partijoms ir politikams tokie žmonės kaip jie nerūpi arba jie jų nesupranta“.

Galiausiai, beveik 8 iš 10 apklaustųjų teigė, kad teigiamai vertintų stipraus lyderio, kuris „galėtų sulaužyti taisykles“ tam, kad būtų rastas sprendimas situacijai šalyje pagerinti, atsiradimą. 65 proc. apklaustųjų buvo įsitikinę, kad stiprus lyderis galėtų „pakeisti tendenciją ir perimti šalį iš turtingųjų ir galingųjų rankų“.

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.

Susiję

Pasaulis 6876524394449004849
item