Page

2019-08-20

Vilniaus universitetas skelbia konkursą rektoriaus pareigoms eiti

Vilniaus universiteto (VU) Taryba paskelbė viešą tarptautinį konkursą VU rektoriaus pareigoms eiti. Pretendentai dokumentus gali teikti nuo rugpjūčio 19 d. iki 2019 m. spalio 31 d.

Konkurse gali dalyvauti ir VU rektoriumi penkerių metų kadencijai išrinktas būti nepriekaištingos reputacijos asmuo, turintis mokslo (meno) daktaro laipsnį, arba pripažintas menininkas, turintis pedagoginės ir vadybinės patirties. Kandidato į rektoriaus pareigas veikla turi rodyti, kad jis suvokia universiteto misiją, puoselėja universiteto vertybes, yra motyvuotas rūpintis universiteto veiklos kokybe ir turi žinių, patirties bei gebėjimų, reikalingų rektoriaus pareigoms vykdyti. Kandidatu į rektoriaus pareigas gali būti ir kandidatūros iškėlimo metu universitete nedirbantis asmuo. Savo kandidatūrą asmuo išsikelia pats.

Pasibaigus kandidatų registracijai, VU Senatas svarstys visų asmenų, registruotų kandidatais į rektoriaus pareigas, kandidatūras ir teiks VU Tarybai išvadas dėl jų tinkamumo eiti rektoriaus pareigas. Patvirtinti kandidatai viešų debatų metu prisistatys VU bendruomenei. VU rektorių penkerių metų kadencijai slaptu balsavimu rinks VU Taryba.

Nors rinkimams startą davė dabartinė Taryba, būsimą rektorių rinks ir su juo artimiausius penkerius metus dirbs naujoji Taryba. Būsimas rektorius pareigas turi pradėti eiti 2020 m. balandžio 1 d.

Atnaujinant rektoriaus rinkimų tvarką, naujai apibrėžtos ir mokėjimo už darbą sąlygos. Numatomas rektoriaus tarnybinis atlyginimas yra 9000 eurų. Jis nustatomas pagal Tarybos patvirtintus darbo užmokesčio skyrimo ir keitimo principus, proporcingai susiejant su vidutiniu profesoriaus atlygiu. Kadencijos laikotarpiu rektoriui prie gaunamo tarnybinio atlyginimo nėra mokami priedai, priemokos ar premijos. Rektorius kadencijos laikotarpiu negali dirbti jokio kito apmokamo darbo ar eiti kitų apmokamų pareigų.

Visa informacija apie viešą tarptautinį konkursą skelbiama ir su atnaujinta rektoriaus rinkimų tvarka bei kitais dokumentais galima susipažinti specialioje VU interneto svetainės skiltyje „Rektoriaus rinkimai“. Atnaujintoje konkurso rengimo tvarkoje numatyta galimybė dokumentus teikti elektroniniu būdu.