Vėlinės paskelbtos nedarbo diena

propatria.lt nuotr. Seimas priėmė Darbo kodekso pataisas (projektas Nr. XIIP-4833 (2), kuriomis nutarta nuo 2020 m. lapkričio 2-ąją – M...

propatria.lt nuotr.
Seimas priėmė Darbo kodekso pataisas (projektas Nr. XIIP-4833(2), kuriomis nutarta nuo 2020 m. lapkričio 2-ąją – Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dieną, įtraukti į švenčių sąrašą ir ją paskelbti nedarbo diena. Už naujas teisės akto nuostatas balsavo 57 Seimo nariai, prieš buvo 10, susilaikė 24 parlamentarai.

 „2006 m. Lietuva ratifikavo UNESCO Nematerialaus kultūros paveldo konvenciją, pagal kurią būtent Vėlinės turėtų susilaukti išskirtinio statuso – kaip ypatingu savitumu ir gyvybingumu pasižyminti mirusiųjų pagerbimo tradicinė šventė. Mūsų valstybė yra atsakinga už jos išsaugojimą, todėl turėtų sudaryti sąlygas žmonėms puoselėti senąsias šventės tradicijas. Vėlines į nedarbo dienų sąrašą siūlė įtraukti ir Etninės kultūros globos taryba“, – pažymi pasiūlymo iniciatoriai.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso yra paskelbta 13 valstybės švenčių, dalis jų švenčiamos sekmadieniais.

Susiję

Demokratija ir valdymas 7515857133759815745

Rašyti komentarą

14 komentarų

Anonimiškas rašė...

Šiai valdžiai tik tas ir lieka kalbėtis su mirusiais.

Anonimiškas rašė...

Dar vienas absurdas lapkričio 2 ?, Velinės prasideda lapkričio 1 saulei nusileidus iki vidurnakčio, lapkričio 2 ne prie ko.

Anonimiškas rašė...

Labai teisingas sprendimas. Nenervinkit, sugižę burbekliai.

Anonimiškas rašė...

Tas nesugižęs suka biznį tai jam tie numirėliai neša pelną, dega stiklinės žvakės, žiedai ir visokie priborai, kurie paskui teršia viską aplinkui, o žaliapročiai kovoja su taršiais automobiliais, keistas tu žalių protas.

x rašė...

Kokie seimūnai tokie ir jų "genialūs" sprendimai. Turtingiausios pasaulio valstybės negali sau leisti daryti isgertuvių dienų per jonines, žolines, vėlines ir pan. nes kiekviena diena - tai didžiulė skylė biudžete.
Bet plikašikniai ubagai gali sau tai leisti. Jei pritrūks pinigų - ims naujus kreditus kaip italai.

Unknown rašė...

Na ir materialistai tie katalikai. Ne tik kad nežino, kada Vėlinės, bet ir maldų mirusiems šykšti. Visi mirsim ir trokšim, kad kas nors mums pagelbėtų iš žemiškojo pasaulio, nes patys sau niekuo nebegalėsim padėti. Sulauksim maldų tiek, kiek patys padėjom mirusiems.

Anonimiškas rašė...

Ten teisingai pastebėta. Sąskaitų maldomis neapmokėsi. Be to, dauguma tikinčiųjų apsimestiniai ir per šventes ne meldžiasi, o girtauja.

Unknown rašė...

Sąskaitos aukščiau maldų? Jei kas nors svarbiau už maldas, tai kam jos reikalingos?
O kas nori, tas girtauja per visas šventes. Naikinkit visas šventes, kad žmonės negirtautų. Ir jei nebus religinių švenčių, tikėjimas taps dar apsimestinesnis. Jo apskritai gali nelikti. Prisiminkit sovietų metodus.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Unknown rašė...

Šiaip parašiau, dėl bendro fono:).

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Unknown rašė...

Jie įsipaišo į propatria foną.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Unknown rašė...

Tai gal pats katalikiškam fonui priklausai?

item