Portugalijos vyskupai pasisakė prieš prievartinį genderizmo diegimą mokyklose

Portugalų vyskupai pasisakė prieš š. m. rugpjūčio 16 dieną paskelbtą potvarkį, kuriuo Portugalijos mokyklose siekiama priverstinai diegti...

Portugalų vyskupai pasisakė prieš š. m. rugpjūčio 16 dieną paskelbtą potvarkį, kuriuo Portugalijos mokyklose siekiama priverstinai diegti gender ideologiją.

Situacija Portugalijoje gerai iliustruoja, kaip radikaliai pakeisti visuomeninius santykius, netgi tarp vaikų ir tėvų, siekia gender filosofija. 

Dar 2018 rugpjūčio 7-ąją priimtame įstatyme laisvas apsisprendimas (autodeterminacija) dėl lytinės tapatybės ir išraiškos yra pavadintas teise

Šių metų rugpjūtį priimtame įstatymo potvarkyje gender ideologiją jau siūloma diegti daug plačiau, nurodant ir konkrečius būdus: išvardijamos „administracinės“, „prevencijos“ ir „atskleidimo ir intervencijos“ priemonės, kad ši teisė būtų užtikrinta mokyklose, kad vaikų ir jaunuolių apsisprendimas iš vienos seksualinės tapatybės ir raiškos pereiti į kitą būtų ne tik laisvas nuo spaudimo, bet ir palengvintas. 

Nurodoma, jog mokyklos administracija turi pakeisti savo dokumentus – registracijos, egzaminų – pagal vaiko pasirinktą ar sau prisiskirtą seksualinę tapatybę bei vardą; kad tai galioja ir užklasinėje veikloje; kad turi būti gerbiama teisė rengtis pagal sau prisiskirtą lytį ir naudotis atitinkamais tualetais bei persirengimo kambariais. Mokytojai ir kitas mokyklos personalas turėtų gauti formaciją, kaip „įveikti diskriminacinį elgesį ir neprimesti stereotipų“. Dar kitu potvarkiu vardo ir lyties keitimo amžiaus slenkstis asmeniniuose dokumentuose buvo pamažintas iki 16 metų. Tam pakanka tik paauglio deklaracijos, nereikia nei tėvų pritarimo, nei psichologo įvertinimo, nes kitaip nebūtų galima kalbėti apie laisvą apsisprendimą.

Žingsnis link vienintelio leidžiamo mąstymo? 

Šie potvarkiai sulaukė kritikos ir pasipriešinimo pilietinėje visuomenėje, nes turi daug neigiamų pasekmių nuomonės, įsitikinimų ir tėvų ugdymo laisvei. Nurodoma, kad koordinacija su tėvais būtina, tačiau žinant gender filosofijos prielaidą, jog patys tėvai dažnai yra diskriminacinius stereotipus primetančios visuomenės veidas, galimai kliudantis vaikui apsispręsti, vargu, ar į jų nuomonę bus atsižvelgta, jei ji nesutaps. Bet kokia kritika ar abejonė, nors būtų pagarbi ar remtųsi mokslo duomenimis, mokykloje ir už jos sienų dėl tokio pedagogikos ir vaikų raidos supratimo rizikuoja tapti diskriminaciniu elgesiu.

Parengta pagal vaticannews.va informaciją.

Susiję

Ugdymo politika 1125842270143692795
item