Kvietimas partijai kurti

propatria.lt nuotrauka  Visi, kuriems rūpi mūsų Tautos ir Valstybės ateitis! Mes tikime, kad Lietuva gali būti Valstybe:  - ku...

propatria.lt nuotrauka 
Visi, kuriems rūpi mūsų Tautos ir Valstybės ateitis!

Mes tikime, kad Lietuva gali būti Valstybe: 

- kuri brangina ir ateities kartoms išsaugo istorinę atmintį, tautinę tapatybę ir krikščioniškosios Vakarų civilizacijos vertybes;
- kurioje gerbiamos prigimtinės žmogaus teisės ir laisvės;
- kurioje valdžia tarnauja ne atskiroms interesų grupėms, bet visuomenės bendrajam gėriui;
- kurioje prigimtinė šeima iš tiesų yra laikoma visuomenės bei valstybės pagrindu ir yra apsaugota nuo nepagrįsto valstybės kišimosi;
- kuri kliaujasi piliečių dorybėmis ir jas puoselėja;
- kurioje nesuniokota gamta išsaugoma ir perduodama ateitiems kartoms;
- kuri yra atvira ir palanki visoms socialinėms, kultūrinėms, ekonominėms iniciatyvoms, tarnaujančioms visų visuomenės narių bendrajam gėriui;
- kurioje iš ekonomikos augimo ir įdiegtų bei sukurtų inovacijų naudą gauna visa visuomenė;
- kurios teisė yra grindžiama teisingumu, sąžiningumu ir protingumu;
- kurioje gera gyventi, kurti šeimą ir sulaukti senatvės.

Visuotine tautos valia priimta Konstitucija skelbia, kad šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas. Lietuva privalo vadovautis šiuo principu. Tik puoselėdami Lietuvą kaip savo šeimą galime padėti jai tapti šalimi, kurioje jos piliečiai trokšta gyventi ir kurti.

Tokia Lietuva padėtų žmonėms išsilaisvinti iš nusivylimo, savanaudiškumo, pilietinio pasyvumo, vartotojiškumo, skurdo, prastos dvasinės ir fizinės sveikatos.

Matome šias problemas ir nesutinkame prieš jas nuleisti rankų. Esame įsitikinę, kad Lietuva gali tapti šalimi, palankia gyventi visiems piliečiams. Tikime, kad tvari ir sparti Lietuvos raida galima tik vadovaujantis mūsų civilizaciją sukūrusiais krikščioniškos moralės ir prigimtinės teisės principais. Šiandien Lietuvoje nėra nė vienos politinės jėgos, kuri jais nuosekliai vadovautųsi. Ji privalo atsirasti ir mes pradedame ją telkti. 

Mūsų vizija – vieninga, dorybe ir tikėjimu tvirta, laisva ir veržli Gerovės Lietuva. Svarbiausiuoju tikslu laikome visų piliečių bendrąjį gėrį, grindžiamą ekonominio ir socialinio teisingumo įgyvendinimu.

Kviečiame ir Jus prisijungti prie besiformuojančios politinės jėgos ir būsimos jos veiklos: tapti politinės partijos arba ją remsiančios ir kontroliuosiančios pilietinės santalkos nariu. Kviečiame kartu kurti šeimai, bendruomenėms ir visai tautai palankią aplinką ir siekti pokyčių politikoje. Dėkosime už bet kokią paramą, kurią suteiksite savo skirtu laiku, ištekliais, patarimais ar konstruktyvia kritika.

Jeigu turite pasiūlymų arba pageidavimų, susijusių su mūsų tolesne veikla, arba norėtumėte įsitraukti į konkrečią veiklą (partijos ar pilietinės santalkos), prašome užpildyti šią registracijos formą, arba kreiptis į Šarūną Legatą el. paštu [email protected] ar telefonu 869806192. 

Pasirašo: 

Gediminas Akelaitis, gydytojas
Arvydas Akstinavičius, gydytojas, buvęs Seimo narys
Dr. Dalius Barkauskas, Lietuvos olimpinės rinktinės vyriausiasis gydytojas
Vilius Bernotas, politologas
Dr. Petras Bingelis, dirigentas, profesorius
Tadas Bruzgulis, verslininkas 
Dovydas Caturianas, politologas
prof. Rasa Čepaitienė, istorikė
Dr. Agnė Čeponaitė-Juškevičienė, edukologė
prof. Narimantas Čėnas, biochemikas 
Dr. Rimantas Dagys, Seimo narys
Dr. Kęstutis Dubnikas, filosofas,  buvęs VU prorektorius 
Dr. Eligijus Dzežulskis-Duonys, visuomeninis ir politinis veikėjas
Salomėja Fernandez Montojo, teisės doktorantė, visuomenininkė
Dr. Algimantas Jankauskas, politologas, VU TSPMI docentas
Daiva Jakubonienė, gydytoja
akad. Arvydas Janulaitis, biotechnologas
Šarūnas Jasiukevičius, keliautojas, publicistas
Justina Juodišiūtė, politologė
Dr. Ramunė Jurkuvienė, gydytoja, LSMU docentė
Martynas Katelynas, Varėnos savivaldybės tarybos narys, politologas
Šarūnas Legatas, politologas
Audrius Makauskas, politologas
Dr. Vygantas Malinauskas, teisininkas
Marius Markuckas, politologas, filosofijos doktorantas
Tomas Matulevičius, politologas
Monika Morkūnaitė, politologė
prof. Romas Pakalnis, aplinkosaugininkas, Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys
Agnė Paulėkienė, dizainerė 
Audrius Penkauskas, politologas
Dovilas Petkus, politologas
prof. Vytautas Radžvilas, filosofas, Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys
Arnas Simutis, verslininkas
Vytautas Sinica, politologas, filosofijos doktorantas
Almantas Stankūnas, vadybininkas
Gediminas Storpirštis, aktorius
Dr. Laisvūnas Šopauskas, filosofas
Martynas Vaitys, tarptautinės politinės ekonomijos studentas
Dr. Gintautas Vaitoška, psichoterapeutas 
Algimantas Valaitis, Lietuvos atsargos karys
Lilija Vanagienė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto viceprezidentė, Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė
Prof. Violeta Vasiliauskienė, teisininkė
Tomas Viluckas, rašytojas
prof. Algis Vyšniūnas, architektas
Kristina Zamarytė-Sakavičienė, teisininkė

atnaujinama


Susiję

Skaitiniai 670893648769101540

Rašyti komentarą

57 komentarai

Anonimiškas rašė...

Leiskite jus pakritikuoti kaip galimam balsuotojui ir rėmėjui.

A) Svarbiausias tikslas turi apimti gyvenimo prasmę. "Visų piliečių bendrasis gėris, ..." nepasako lygiai nieko. Ne tik, kad neaišku, kas tai yra, bet dargi liguistai primena rūpinimąsi visais kitais, vietoj išlikimo užtikrinimo valstybę sukūrusiems žmonėms, t.y. lietuvių tautai. Ir arba aš nepastebėjau, arba niekur nepaminėti nei lietuviai, nei tautos/ų teisės. Yra tik "žmonės", o žmonių pasaulyje daug...

B) Vizija - Gerovės Lietuva? Neaišku, kas yra gerovė. Prisirykim visi narkotikų ir bus gera gera - gerovė...

C) Šeima kaip pagrindas. Jei iš žmogaus atimsi jo tautą ir/ar rasę, kaip svarbią tapatybės dalį, šeima tampa niekam nereikalinga. Tai galioja ir lietuviams ar Lietuvos žmonėms.

D) "krikščioniška moralė ir prigimtinės žmogaus teisės". Aš ne krikščionis, tai moralės nekomentuosiu. "Prigimtinės žmogaus teisės" - kas tai yra, ir kas jas nustato? Kažkodėl man tai primena dabartinę privalomos tolerastijos bangą, kai visi svetimi žmogystos ar iškrypėliai turi teisę kažko reikalauti ir elgtis įžūliai, keisti mano gyvenamą aplinką, o man lieka "teisė" prisitaikyti. Po velnių, o mano noras gyventi tarp tos pačios tautos ar bent rasės žmonių, stabilioj aplinkoj, be jokių iškrypimų brukimo, yra mano prigimtinė žmogaus teisė, ar čia gal jau nusikaltimas? Reiktų tas teises aiškiau apibrėžti.

E) "krikščioniškosios Vakarų civilizacijos vertybės". Be baltosios europiečių rasės pagrindo, tai yra niekam nereikalingi, beverčiai dalykai. Kadangi baltoji rasė žlunga, tai netrukus po velnių nueis ir visa kristoniška Vakarų civilizacija. Europiečiai patys pasirinko susinaikinimą, tai tokios ten buvo ir vertybės... Aš nuo to skęstančio Vakarų titaniko ir jų vertybių verčiau palaikyčiau saugų atstumą. Nes su kuo sutapsi, toks ir pats tapsi. Vakaruose pasidairius, man su jais dalintis likimo nesinori. Esminis klausimas, ar yra valia išgyventi, išlikti, kovoti už būvį šioje žemėje. Tiek atskiram individui, tiek jo rasinei, tautinei grupei, kiekvienam iš jų pratęsti save kovoje be pabaigos, per kartas. Tai yra noras prasmingai gyventi, o visoje baltųjų rasėje ("Vakaruose") šis noras dingo. Todėl jie vietoje to renkasi "gerovę", nesidaugina, gyvena "savo malonumui". Civilizacijos taip žlunga. Aš nelabai suprantu, kaip jūs tą norą gyventi ruošiatės uždegti, naudodami ten jau nesuveikusias "krikščioniškas Vakarų vertybes"?

Daug prirašiau, bet dar pabaigai praktinį klausimą kokį nors sugalvosiu.

Anonimiškas rašė...

Pabaigai praktinis klausimas nuo ne krikščionio: Ar jūsų partija pripažins senovės Baltų tikėjimą valstybės mastu? Aš suprantu vieningumą ir visa kita, bet man krikščionybė yra svetimas tikėjimas, kurio organizacijų vadai (tas Romos popiežius, kaip ten jį) ir šiaip nemažai bendruomenių skatina svetimšalių invaziją ir užsiima kitais kenksmingais dalykais. Man tai šlykštu asmeniškai, ir kels grėsmę mano vaikams. Mane papiktino pastarasis Romuvos atmetimas Seime, tai giliai įžeidžia (nors Romuvai nepriklausau). Aš noriu pripažinimo, būtent iš krikščionių. Jeigu krikščionybės pagrindinis tikslas yra kovoti su pagonybe ir ją sunaikinti, tai eikit po velnių su tokiu žydišku tikėjimu ir savo veidmainiškumu! Norėčiau tiesaus atsakymo. Šiaip tai ruošiuosi savo vaikus užrašyti kaip baltiško tikėjimo, nes jie yra krikštyti pagal senovės papročius. Kadangi "pagonys" partijos steigti šiuo metu nėra pajėgūs, o to turbūt ir išvis nereiktų, tai žinoma svarstysiu galimybę jus paremti. Balsuoti yra nesunku, bet kitokia parama įmanoma tik tada, jei tavo tikėjimą gerbia. Aš jau radau sau atsakymus į klausimus dėl gyvenimo prasmės, tam užteko mūsų protėvių tikėjimo (be jokios krikščionybės). Norisi sužinoti, kiek mes vieningi, turint omenyje ir nesutampančius dalykus. O šiaip tai vertinu Jūsų pažiūras, skaitau straipsnius ir pritariu. Stengsiuosi ateiti ir į mitingą palaikyti. Ir šiaip viską suprantu, kodėl vienaip ar kitaip parašyta šiame tekste apie naujos partijos kūrimą. Kritikuoju linkėdamas tik gero. ;) Gal kokią mintį sužadins. Jūs politologai, mokėsite pateikti kaip reikia, ir kiek reikia.

Pagarbiai,

Daugiavaikis tėvas

Gluosnis rašė...

O man patinka, kad neperspaudzia su tauta ar tuo labiau su rase.
Atimk is zmogaus seima ir vaikus, tauta praras bet kokia prasme. O, kad jau rasai apie rase, kaip tapatybes dali - buvimas zinduoliu tau irgi sudaro tapatybes dali:))? Tavo ziniai Adomas ir Ieva turejo but negridai, o Jezus zydas...

Kiemsargis rašė...

Pasigedau čia paprastu žodžių

Lietuviai. Lietuvis.Lietuvė.Lietuviams.Lietuviškumas...Vėl "Lietuva visiems"?

nemo rašė...

Klausimas - kodėl ne ekonomikos nobelio premijos laureatai yra turtingiausi ir versliausi pasaulio žmonės, o visokie uspaschikai ir romanovai?

Klausimas - ar politologams iš tiesų pavyks tapti politikais, sugebančiais ne vien analizuoti, bet ir politikuoti bei tiesti kelius ir kasti griovius? Pamatysim. Norėčiau pamatyt, kaip tvarkosi kokioje savivaldybėje - tiek patriotiškai, tiek ūkiškai.

SmikiZ rašė...

Panašu, kad kvietimas išties pataikė į dešimtuką, nes jau ir pirmieji komentarai yra puolamojo pobūdžio. :) Tad belieka eiti pirmyn.

tanas rašė...

keisti komentatorių pasisakymai "aš ne krikščionis, krikščioniškos moralės nekomentuosiu". Kolkas ant taip vadinamos krikščioniškos moralės pagrindų laikosi visas vakarų pasaulis(su tam tikrais pakeitimais arba nuolaidomis), nepaisant kuo besiskelbtų jo gyventojai - koncervatoriais, liberalais, socialistais, katalikais ar ateistais. Nesvarbu kaip deklaruoja valstybės ryšį su bažnyčia(ar jo nebuvimą), bet visa tvarka paremta būtent krikščioniška morale. Neabejoju, kad ir komentatoriai "nekrikščionys" laikosi tos moralės normų. Daugiau ar mažiau.

Anonimiškas rašė...

Komentatoriai blusinėjasi ir nemato visumos. O esmė yra sukurti/atkurti(?) normalią krikdemų partiją a la Adenaueris, Erhardtas, Štrausas.

Anonimiškas rašė...

oj, galvojau kada gi į Lietuvą vėl grįš fašistai ir pagaliau jie čia. O po partijos įregistravimo kiek laiko turės praeiti kai deginsime kitataučių knygas ir juos garažų kiemuose atlupsime? Sveikinu Sinicą, panašu bus geras jaunasis Hitlet jugen vedlys. toks gražus vaikinas, panašus į Staliną, tik ūsus paauginti.

Anonimiškas rašė...

Įdomūs Katalikai, garbina Žydą - Jėzų, ir tuo pačiu niekina tautą. Kai pamatai tokius katalikus imi suprasti radikalus.

1 rašė...

>2019-08-30 12:55
Parašėt "A", ar užteks savigarbos bei intelekto parašyti ir "B"?
Kas iš kuriamos partijos iniciatorių niekina tautą?

Anonimiškas rašė...

Parašėt daug teisybės, Anonimiškas Daugiavaikis Tėve :) bet gyvename tokiais laikais, kai daug teisybės = daug nemalonumų.

Aitvaras, ponui Gluosniui rašė...

Juk jis ir rašo, kad yra pagonis, taigi Adomo, Ievos, Jėzaus, Zebediejaus, Abelio ir t.t. tautybė ir rasė jam neturi reikšmės.

O jeigu pasirodytų imigrantai ropliai, keliantys sumaištį, reikalaujantys pašalpų, mėginantys įvesti savo įstatymus ir kartas paslapčia mėgstantys paskanauti žmogienos, tada buvimas žinduoliu iš karto įgytų prasmę, vargšas doras liberaste :)

Hm rašė...

Ir ji iš principo skiriasi, pavyzdžiui, nuo senovės baltų moralės?

Gerai, gerai, iš anksto žinau Tamstos atsakymą: kad baltai yra kalbų grupė ir apie juos nieko nežinoma, nieko neišliko etc. :)

O jei paklausčiau: o ji iš principo skiriasi nuo budistinės moralės? :)

Hm rašė...

Ei, toleratoriai, jei norit ką nors pažeminti, tai bent sugalvokit ką nors išradingesnio, dabar tik sau patiem sarmatą darot.

Anonimiškas rašė...

Panaši santalka jau yra telkiama. Todėl šioje srityje nesate kažkuo ypatingi. Siekiant giminingų tikslų būtina vienytis, ir ne žodžiais, bet darbais. Antraip gali ištikti krikščionybės, apie kurios vertybes kalbate, likimas, kada giliausioji tiesa „skilo“ į tūkstančius viena kitos nepripažįstančių „tiesų“, viena už kitą „teisingesnių“, netgi tarpusavyje kovojančių. Todėl labai nepageidautina, kad kovoje už tikrą pažangą išsipildytų gerai žinoma biblijinė tiesa apie skilusios karalystės neišvengiamą pragaištį. Jeigu jėgos, siekiančios artimų tikslų ir tikrai trokštančios Lietuvai šviesesnės ateities, nesusivienys bendrai veiklai, tai labiausiai tikėtina, kad kitų metų Seimo rinkimuose gali pasikartoti šių metų rinkimų į Europos Parlamentą baigtis, kada panašiai mąstantys ir siekiantys nesugebėjo susivienyti ir liko nieko nepešę.

supratingas rašė...

Ar galėčiau sužinoti kokia ta panaši santalka? Ar tik neturite omeny užarvidasus su puteikininkais?

unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Neabejoju, kad dauguma pasirašiusių yra dori, sąžiningi, geros valios žmonės. Būtų puikūs TS-LKD nariai. Bet leidosi suvedžiojami demagogų. Pamąstykite, kam naudingas provakarietiškų dešiniųjų skaldymas ir dirbtinė konfrontacija su TS-LKD? Pacituosiu sputniknews, o išvadas pasidaykit patys: "Pastarųjų mėnesių įvykiai rodo, kad konservatorių, kuriems vadovauja Vytautas Landsbergis, valdžia užkulisiuose slysta iš rankų. Pralaimėjimas Seimo ir prezidento rinkimuose, nukabinta nusikaltėlio Jono Noreikos lenta ir Škirpos alėjos pervadinimas [...]
Tiesa, konservatorių priešininkams irgi dar anksti atsipalaiduoti ir švęsti pergalę. Žiurkės, užspęstos į kampą, tampa du-tris kartus pavojingesnės. Reikia dar įkalti paskutinį vinį į konservatorių karsto dangtį kitų metų rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose".
Ar jums neatrodo keista, kad sputnik ir propatria retorika sutampa ten, kur kalbama apie konservatorius ir Landsbergius? Nesinori čia nieko vadinti naudingais idiotais, bet pažiūrėkit į reiškinius objektyviai.

Skaitytojas rašė...

Faktas, kad Gabriukas sugadino iš senelio paveldėtą visai neblogą partiją. Balsuodavau už ją metų metais, bet daugiau už ją balsuoti nebegaliu, nes esu konservatyvių, o ne liberalpolitkorektinių pažiūrų ir federacijai nepritariu. Kas tie sputnikai, nežinau, rusų kalbą praktiškai pamiršau.

Anonimiškas rašė...

Esu vienas iš pasirašiusiųjų. Suprantu autoriaus nerimą, tačiau manau, kad partijos ne savitikslės, o reikalingos tam tikroms problemoms spręsti tam tikrais būdais. TS-LKD visada traktavau kaip vienintelę normalią partiją, atleisdavau už daugelį, mano požiūriu, įvykdytų klaidų. Tačiau nuo 1997 m. jų prisikaupė perdaug, jos neįvertintos, nėra atsakymų į daugelį visuomenę dominančių klausimų. Bendravimas su visuomene stokoja aiškumo, išplaukusios ideologinės nuostatos, nėra pakankamos kvalifikacijos ir intelekto. O prisiminkime kad ir Adomėno nuotykius. Gaila, bet manau, kad dabartinė partijos vadovybė nesugebėjo susidoroti su iššūkiais partijos viduje. O aplamai situacijos nedramatizuočiau.

Sėlis rašė...

🤣 🤣 🤣

Sėlis rašė...

Guogą dar pamiršote.

Anonimiškas rašė...

Būtent. Vatinai ir liberastai visada neturi kantrybės, kai tik prasideda rimti dalykai.

Ultrakrikscionis rašė...

Skaitytojau, mudvieju situacija 1:1

Daugiavaikis - Gluosniui ir Aitvarui rašė...

Aš ir nesakau, kad partijos tekstuose turi būti persistengta su tauta ir rase. Tačiau, žmogaus kilmės (etninės) grupės būklė yra pagrindinis viso ko variklis visuomenėje, be jo nieko nebus. Todėl, tai turi būti apgalvota ir kažkokiu būdu įtaigiai atspindėta (ko nėra, bet ir neprivalo būti šiame pradiniame tekste).

Dėl šeimos ir vaikų nesutinku. Be jų, žmogui Tauta prasmės nepraras, čia ir yra visas grožis. Yra daugybė pavyzdžių, kai bevaikiai ar praradę vaikus dėl savo Tautos aukojasi net žymiai daugiau, negu turintys šeimą/palikuonių. Nes tauta kaip tik vaikus ir šeimą atstoja ir yra jų sąlyga. Nes tauta t.p. yra žmogaus giminaičiai, kaip šeima, ta pati sava grupė, tik platesnė.

Mano tapatybės svarbiausios dalys yra buvimas lietuviu/baltu ir baltųjų europiečių grupės/rasės nariu, nes tai yra viso ko pradžia. Buvimas žinduoliu, taip, irgi iš dalies sudaro, tikrai ne mažiau, negu buvimas žmogumi. :) Apskritai, buvimas tuo žmogumi yra niekinis reikalas. Kodėl buvimas tos pačios rūšies (t.y. paprasčiausiai sugebėjimas kryžmintis ir turėti palikuonių) turi būti svarbus? Taigi neseniai jau žmogaus-kiaulės gyvybingi embrionai buvo padaryti, čia nėra problemos... Kadangi aš ne krikščionis, tai man religiniai teiginiai ir tos visos žydiškos pasakos apie Adomą, Ievą ir Jėzų pažiūroms netrukdo. ;) O savo teiginius, kodėl baltoji rasė ir tuo pačiu lietuviai mums yra visko pradžia, aš galiu pagrįsti mokslo įrodymais. Galėsiu įmesti nuorodą ir pagrįsti logiką, tik dabar tingiu ieškot.

Aitvarui - na ropliai, tai žiūrint kurie... :) O šiaip, man žinduoliai neatrodo kažkuo blogesni ir tolimesni nuo mūsų, tarkim, už negroidus. Netgi, pavyzdžiui, gorilos Koko atveju, beždžionė buvo mielesnė, artimesnė, negu didesnė dalis afrikiečių žmonių. Ir intelektas beždžionės buvo žymiai didesnis, negu vidutinio afrikiečio. Galėsiu t.p. nuorodą įmesti.

Daugiavaikis - Anonimiškam rašė...

Tai todėl anonimiškai ir rašau... :) Nelendu į viešajį gyvenimą ir politiką, nes nepritariu valdančiai ideologijai. Šiaip tai būtų galima pasiginčyti, ar dabar daugiau laisvės yra Vakarų visuomenėj, ar pvz Kinijoj. Nes artėjam prie totalitarizmo labai sparčiai.

O čia įdomu sužinot, ar galima politiškai sutarti su visiškai kitokių religinių įsitikinimų žmonėm. Dėl krikščionybės mes, tarkim, visiškai priešingi su šita partija, apskritai, neturim nieko bendro. Bet kas sieja, tai tauta ir rasė, bendra gimininga grupė. Mes sėdime vienoje valtyje, ir jeigu matau, kad jų siūlomi veiksmai mūsų bendrai grupei bus naudingi, tai aš juos remiu. Klausimas tik, ar bus pakankamai pagarbos tokiam požiūriui šitoje partijoje. Nes kaip "pagonis", žeminimo nepakęsiu. Čia mūsų žemė. ;)

Dugiavaikis rašė...

Bet čia tik pradinis kvietimas. O šitų žodžių, matyt, vengia todėl, kad jau yra tautininkų partija, tai nenori jų "dubliuoti". Kita vertus, tautininkams sunkiai sekėsi kažką laimėti rinkimuose, gal tarp balsuojančių ir visuomenėje tai nėra svarbu? Be to, iškart juos užsipultų už "nacionalizmą", ir pan. Ir, trečia vertus, gal jie kaip tik vertina, kad neužsimena? Jie juk krikščionys, o pas juos yra toks posakis "neminėk Dievo vardo be reikalo". Gal jiem Tauta, kaip Dievas, ką mes žinom? :) Aš čia tik spėlioju, matysim, kaip ten bus.

Daugiavaikis rašė...

Ir aš norėčiau pamatyt, nes man nusišvilpt ant tos ekonomikos. Labiau patinka, kai "nesuniokota gamta išsaugoma ir perduodama ateitiems kartoms". Velniop medienos ūkio ūkiškumą! :)

Daugiavaikis rašė...

Aš nieko ten nepuoliau. Šiaip, tik draugiška kritika. Susidomėjimui padidinti. Galėjau ir liaupsių prirašyti, būtų nuobodu. :) O šiaip tuos sunkius klausimus jiems vis tiek teks svarstyti ir kažkaip rasti atsakymus, sprendimus.

Aš Vatinams turbūt pats neparankiausias tipas. O dėl liberastų, jei būtų mano valia, tai tokios "liberalios demokratijos" apskritai nebūtų. Liberastai sėdėtų kalėjime už Tėvynės išdavystę.

Daugiavaikis rašė...

Nė velnio nesutinku. Vakarų pasaulio pagrindas laikosi ant europiečių kilmės žmonių savitų biologinių savybių, įgytų rasės vystymosi metu. Pradedant nuo empatijos gyvūnams ir baigiant sugebėjimu palaikyti savitus visuomeninius ryšius (tingiu čia plėstis). Aišku, kad religija žmonių visuomenėje visada buvo svarbi, gal net ir būtina, kaip telkiantis-tramdantis veiksnys. Tai tokia ir yra krikščionybės įtaka. Ji paviršiuje, bet ne "Vakarų" moralės pagrindas.

Daugiavaikis rašė...

Kai negali prikibti prie visumos, tada tenka blusinėtis. ;)

Daugiavaikis - Aitvarui rašė...

Nuoroda:

https://nypost.com/2018/06/21/koko-gorilla-famed-for-using-sign-language-and-crying-over-pet-kitten-dead-at-46/

Gorilos Koko IK: 75-95. Vidutinis žmonių IK valstybėse tame pačiame gorilų žemyne: P. Gvinėja 59, Etiopija 63, Siera Leone 64, Kongas 65, Zimbabve 66. Dar palyginkim empatiją gyvūnams ir nebūtino žiaurumo protrūkius. Klausimas - kas mums artimiau, ir kodėl mes turim žmogų vertinti kaip visa ko matą, atskaitos tašką ir suteikti išskirtines teises? O tai gyvūnai nenusipelnė gyventi, išlikti kaip rūšis, turėti savo aplinką? Aš dievaži apribočiau tų žmonių dauginimąsi Afrikoj (kaip Kinija padarė) ir jų teises, diskriminuočiau juos beždžionių gorilų naudai. Šiuo atveju beždžionės teisės būtų didesnės, negu žmogaus teisės. Ir dauguma europiečių kilmės/rasės žmonių man pritartų. Žinduolių valdžia! :)

Daugiavaikis - Gluosniui rašė...

Nuoroda apie mūsų rasinės tapatybės tyrimus:

http://m.technologijos.lt/text/cat/400/article/S-56056

Na, ten vaizdas nebeveikia, tuoj įmesiu iš kitur, verta paklausyt:

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3698184/Listen-mother-language-Researchers-recreate-words-spoken-8-000-years-ago.html

Taip skambėjo anglų kalbos žodžiai prieš 8000 metų, proto-indo-europiečių prokalbė, kuria kalbėjo visi atsiradusios europiečių rasės pirmosios grupės žmonės. Kur yra mūsų pradžia, čia logiškai paaiškinti paprasta. Pradžia yra ne žmogaus atsiradimas, ir ne žinduolių atsiradimas, ar kažkas tai dar. Pati pradžių pradžia buvo kai atsirado tokie žmonės kaip mes - mąstančios būtybės, kurios pradėjo jungti žodžius ir kalbėti rišliau, sukūrė prokalbę. Tada prasideda mastymas žodžiais, nes kitaip jis neįmanomas. Tik tada galimas egzistencinis savęs supratimas ir apmąstymas, o ne vien instinktai. Todėl, tai pirmieji tikri mūsų protėviai. Ne H. erectus, H. sapiens, ar kažkokie ten urviniai veblenantys padarai, susiję tik chromosomų genetiniu suderinamumu. Lietuvių protėviai atsirado prieš 6000-8000 metų, ir tai yra pradžia. Tačiau, tuo pačiu tai buvo ir visos europiečių rasės kalba, kurios pagrindiniai žodžiai pas mus beveik nesikeitė (žr. video). Taigi, mes esame išlaikę seniausią visų baltųjų žmonių protėvių kalbą, ir lygiai taip pat savo pradžią galime laikyti baltosios rasės pradžia. Baltai - baltieji žmonės, net pavadinimas sutampa. Jei buvo bendra kalba, buvo ir mūsų bendri giminingi paveldimi bruožai susidarę. Mes stovėjome prie savo sąmonės ištakų su visa europiečių rase, ne su žmogaus rūšimi. Ir man tai atrodo didesnis ryšys su "Vakarais", negu religija. Nes tai tikra, įgimta, ir nepriklauso nuo tikėjimo/netikėjimo, pasaulėžiūros, ar kas ką įsivaikins. Kaip jums tokia moksliškai pagrindžiama mūsų tapatybės dalis? :)

supratingam rašė...

Supratingo 15:26 komentaras lyg iš Delfio. Atėjau, sodrai užbezdėjau - štai toks jums mano žodis. Minties nerasta,tuo labiau logikos. Ir propatria turi savo žemąjį lygmenį.

Anonimiškas rašė...

O partijos logotipe bus svastika?

supratingas rašė...

> supratingam 2019-08-31 09:43

pirma, anonimiškam 9:49 minties galiūnui derėtų išmokti skirti klausimą nuo komentaro. Antra, pripažįstu, kad klausimas nebuvo mandagus, tačiau pusmetį tebesitęsiančios pseudopatriotų vienijimosi diarėjos fone toks akimirkos silpnumas kažkiek pateisinamas.

Anonimiškas rašė...

O Jūsų logotipe yra ⚣ ženklas?

Unknown rašė...

Nulis visoms teorijoms, jeigu negalime įgyvendinti praktikoje, o tam reikalingas visuotinis tautos garbės ir moralės kodeksas kaip įstatymas

Anonimiškas rašė...

Juozaičio Santalka yra Lietuvos ateities forumo įpėdinė.
Lietuvõs ateitiẽs fòrumas, Sąjūdžiui politiškai oponavęs visuomeninis judėjimas, veikęs nuo 1990 rudens. LAF buvo vertinamas kaip KGB inspiruota antipatriotinė politinė opozicija, siekianti sutrukdyti nepriklausomos valstybės kūrimą, skatinanti Lietuvos grįžimo į SSRS nuotaikas. Žymesni veikėjai: J. Antanaitis, S. Arlauskas, A. Albertynas, A. Baskas, A. Bendinskas, L. Dambrauskas, M. Damidavičius, A. Daugaravičius, K. Jaskelevičius, A. Juozaitis, A. Lozuraitis, A. Ralys, K. Stoškus, J. Veselka, M. Visakavičius, P. S. Vitkevičius, A. Žilinskas. 1992 dalis narių (kartu su Lietuvos demokratine darbo partija) išrinkta į Lietuvos Respublikos Seimą. Lietuvos ateities forumui pagyrų negailėjo Mykolas Burokevičius, Vladislavas Švedas ir kiti liūdnai pagarsėję kolaborantai, siekę naujų rinkimų, grįžimo į SSRS ir koalicinės vyriausybės su šiuo A.Juozaičio kūdikiu.

Anonimiškas rašė...

Puikus straipsnis: Vygandas Trainys. "Arvydas Juozaitis jau pridarė pakankamai istorinių klaidų." "Arvydas Juozaitis bene labiausiai išgarsėjo 1990 metų kovo 15 dieną savo straipsniu „Istorinė klaida“, kuriame graudinosi, kad Aukščiausiosios Tarybos pirmininku netapo komunistų lyderis Algirdas Brazauskas. Vėlesni įvykiai parodė, kad istorinė klaida buvo ne kas kitas, o pats straipsnis – slogu net dabar pagalvoti, kas būtų, jei prie valstybės vairo lemtingu laikotarpiu būtų stojęs komunistų vadovas. [...] 1990 metų pabaigoje Ateities forumo veikėjai postringavo apie Lietuvos vietą iš Sovietų Sąjungos daiginamoje Nepriklausomų valstybių sandraugoje, 1991 metų balandį A.Juozaitis SSRS terminais kalbėjo apie „nekonfrontacinius“ santykius su Maskva, tarsi Lietuva, o ne XX amžiaus rytų barbarai būtų surengusi žudynes prie televizijos bokšto, užsiėmusi teroru ir skleidusi melo srautus."

Anonimiškas rašė...

Kai kas (ne aš) pastebėjo, kad minučių tinklalapyje prie straipsnių pasirodo užrašai kirilica ,,obnovleno xx.xx''
Įdomu, tiesa? Senokai įtariau.

Daugiavaikis rašė...

Šitas nuolatinis svastikos, fašizmo ir t.t. brukimas leidžia padaryti įdomią ir svarbią ižvalgą. Bet kokia tautos išsaugojimą palaikanti ar bent tam neprieštaraujanti idėja dabar yra prilyginama hitlerinės Vokietijos nacizmui. Tai vyksta išimtinai tik baltųjų europiečių rasės ("Vakarų") valstybėse ir yra gana masiškas reiškinys. Nors panašūs sugretinimai yra visiškai nepagrįsti, nes pagaliau Hitleris ir Vokietijos nacistai niekad nebuvo kaltinami ar smerkiami dėl to, kad "norėjo išsaugoti vokiečių tautą". :) Taigi, ką tokie sugretinimai reiškia? O reiškia, kad Hitlerio Vokietija padaryta baubu ir įrankiu naikinant baltųjų žmonių rasę, įskaitant kiekvieną jos tautą, visame pasaulyje. Tiksliau, ne Hitleris ir jo nacizmas, bet Vokietijos pralaimėjimas II pasauliniame kare. Kodėl tie nepagrįsti sugretinimai ir kaltinimai nacizmu, fašizmu, Hitleriu veikia? Nes visi žino, kaip su vokiečiais II PK metu buvo susidorota, jie patyrė didžiausią ir tikrą naikinimą, pažeminimą. Užtenka pažiūrėt, kas atsitiko Karaliaučiaus sričiai, jau nekalbant ką sąjungininkai su pralaimėjusiais vokiečiais išdarinėjo Vokietijoje... Todėl bet koks patriotų sugretinimas su "nacių Vokietija" iškart kelia šiurpą, nes tai yra grąsinimas. Būtent, kad "už jūsų idėjas susidorosime su jumis taip, kaip su vokiečiais per II PK". Niekas nenori atsidurti tų vokiečių vietoje. Todėl patriotai ir bet kokie tautos savisaugos šalininkai pavargsta ginti savo idėjas ir negauna pakankamai paramos, o visa žiniasklaida pirmai progai pasitaikius ima vienu balsu bliauti: "fašistai, naciai, rasistai, svastikos, Hitleris", ir pan. Ir kuo toliau II PK, kuo labiau silpsta ir nyksta baltoji rasė, kuo daugiau ne baltieji imigrantai turi teisių, tuo labiau šis riksmas garsėja. T.y. kuo mažiau pagrindo šitai isterijai, tuo ji labiau stiprėja. Akivaizdu, kad šitas metodas taikomas tyčia, norint pakeisti esamas europiečių visuomenes ir iš esmės sunaikinti baltąją rasę. Ir jis veikia, belieka tik aiškintis kokia dalimi jis nulemia dabartinius demografinius rodiklius ir Vakarų visuomenių etninės sudėties pokyčius. Kiekvienas gali galvoti pats, aš irgi pagalvosiu ir padarysiu savo išvadas.

Daugiavaikis rašė...

IŠVADOS iš teiginių "Tautos išsaugojimas = fašizmas ir svastikos":

Baltųjų europiečių rasė po II-o Pasaulinio Karo pradėjo nykti ne pati savaime. Ji yra tyčia naikinama įsitvirtinus naujai valdančiai ideologijai. Būtent II PK yra atskaitos taškas ir lūžio momentas visų Europos kilmės tautų nykime. Hitlerio pralaimėjimas padarytas pavyzdžiu, kaip bus susidorota su kiekvienu, kuris norės išsaugoti savo tautą ar etninę grupę, jei ji priklauso baltųjų europiečių rasei. Spalvotųjų žmonių perkėlimas į europiečių sukurtas valstybes yra tyčinis, tikslas - pakeisti vietinius gyventojus. Visos žmonių grupės turi savo kolektyvinius, etninius interesus, tik baltiesiems jų negalima turėti, nes tai prilyginama fašizmui, Hitleriui, nacizmui ir yra susidorojoma atitinkamu būdu. Tai Vakarų valstybėse yra norma. Maža to, baltųjų europiečių tautoms draudžiama jų etninė, rasinė tapatybė. Kadangi nieko panašaus prieš vietinius gyventojus nevyksta jokioje ne baltųjų gyventojų valstybėje (Afrikoj, Azijoj), tai aiškiai yra nukreipta tik prieš baltaodžius žmones, iš esmės rasiniu pagrindu. Europiečiai nenustojo daugintis patys savaime, prieš juos yra vykdomas genocidas. Iš dalies, "geras gyvenimas", "hedonizmas", malonumų vaikymasis, kulturiniai- techniniai pokyčiai turi įtakos populiacijų sumažėjimui, bet europiečiams taikoma dar ir speciali politika, kad jie išnyktų. Tai turi įtakos ir paskatina neigiamus pokyčius.

Daugiavaikis rašė...

Aišku, mes fašistai, hitlerininkai ir naciai. O tai kada jūs su mumis susidorosite, kaip su vokiečiais per II PK? Na,namus atimt, moteris išprievartaut, vyrus kankint ir nužudyt. Pamanyk, kažkokios knygos, ar kas ten buvo priežastis?... :) Pirmyn. Kuris pirmas?

Sėlis rašė...

Daugiavaiki. ��

Sėlis rašė...

T.y. 👍. 😀

Hm rašė...

Daugiavaikis pasakė daug protingų ir teisingų minčių.

Anonimiškas rašė...

Kuriate partiją, rengiatės rinkimams į Seimą. Tarkime, laimite daugiausiai balsų, bet daugumai formuoti jų nepakanka. Tarkime, į Seimą taip pat patenka TS-LKD, Juozaičio santalka, valstiečiai, Palucko socdemai, Uspaskicho darbiečiai, Armonaitės liberalai, lenkai. Kokią koaliciją įsivaizduojate, o kokios - ne?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
x rašė...

"Liberastai sėdėtų kalėjime už Tėvynės išdavystę." - kaip tik patriotas, taip neadekvatas.

Daugiavaikis -iksui rašė...

Kodėl gi? Dauguma jų tokiomis sąlygomis Tėvynės neišduotų, nes to daryti nebeapsimokėtų. Kam nuo to būtų blogiau, drauguži?

x rašė...

-> 13:05 Matau pretenzijas i Akščiausio teismo teisėjus, kurie nustatys kas išdavė Tėvynę o kas ne. Panašius dalykus jau matėme liūdnos atminties patvory, kur violetavos maikes nušviestieji nusprendė kad turi teisę mus mirtinguosius teisti ir sprendė ką nužudyt, o ką pedofilais išvadint.

Anonimiškas rašė...

Ištrauka iš knygos "Alternatyva sveikam protui": "Daugelis lietuvių dėl krizės, nedarbo, skurdo kaltino p*d*rastus. Lietuvoje atsirado naujos jėgos, asmenybės, vyriausybės, galinčios nugalėti sunkumus ir pakeisti susidariusią situaciją, pagerinti išties labai sunkų milijonų lietuvių gyvenimą, poreikis. Šiam vaidmeniui, daugelio manymu, puikiausiai tiko $!n!c@, žadantis išspręsti visas problemas, duoti darbo, duonos, net alaus ir dešrelių, sustiprinti ir išaukštinti Lietuvą."

x rašė...

Tai kada ten davatkų talibanas savo naują partiją įsteigs? Oi kiek moralinių grynuolių susirinks, vienas bus doresnis už kitą, saugos šeimas ir artimą savo. Griūk aukštielnikas. Šitie ypatos nieko nepasimokė iš Tautininkų Sąjungos, kuri išėjo iš po TS ir tapo niekuo, o vėliau mutavo į vatnykų ir marginalų sąjungą, kas beje balsų nelabai pridėjo. Netikiu kad naujasis davatkų talibanas pasieks daugiau.

item