Dauguma britų atmeta politinį korektiškumą

Plačiai atliktoje apklausoje net trys ketvirtadaliai apklaustų britų pritarė teiginiui, kad „politinis korektiškumas peržengė visas ribas...

Plačiai atliktoje apklausoje net trys ketvirtadaliai apklaustų britų pritarė teiginiui, kad „politinis korektiškumas peržengė visas ribas ir prieštarauja sveikam protui“. 

Taip pat daugiau nei pusė apklaustųjų pritarė, kad „politinis korektiškumas naikina britų vertybes ir tradicijas“, teigiama Londono ekonomikos ir politikos mokslų mokyklos pranešime, parengtame pagal rinkos tyrimų ir apklausų bendrovės Opinium duomenis.

Pranešime, kurį Londono ekonomikos mokykla oficialiai publikuos kitą savaitę, 76% visų apklaustųjų pritarė teiginiui, kad „politinis korektiškumas peržengia visas ribas ir prieštarauja sveikam protui“. Tik 17% teigė norintys, kad politikai spręstų, kas yra politiškai korektiška, o kas ne. 

Pasak apklaustųjų, prievaizdai, sprendžiantys, kokia kalba ir elgesys yra socialiai priimtinas, o koks ne, turi būti paprasti žmonės, pati visuomenė, o ne politikai.

Jaunesni žmonės pasirodė esą labiau linkę pateisinti politinį korektiškumą. Beveik 40% vyrų, jaunesnių nei 35 metų amžiaus, sutiko kad „politinis korektiškumas gina tokius žmones kaip aš“.

40% apklaustųjų sutiko, kad politinis korektiškumas „padeda kurti sąžiningesnę visuomenę, kurioje piliečiai gali jaustis patogiai“. Trečdalis teigė, kad politinis korektiškumas yra „maža kaina už lygesnę visuomenę“. 

Apklausos dalyviai taip pat buvo paprašyti įvertinti pateiktus teiginius. 13% apklaustųjų teiginį „Britų imperijoje buvo ne tik blogio, bet ir gėrio“ įvertino kaip neigiamą. 

Beveik pusė apklaustųjų nurodė, kad teiginys „Sparti imigracija naikina britų kultūrą, vertybes ir tradicijas“ yra vertintinas teigiamai.

Sophia Gaston, Londono ekonomikos mokyklos mokslinė bendradarbė, kuri vykdė tyrimą, teigė, kad  „socialinės medijos išpopuliarėjimas ženkliai pakurstė kultūrinį karą tarp konservatyvių ir liberalių pažiūrų žmonių. Nors šiais laikais paplitusi nuomonių poliarizacija ir nuomonę, suvienijančią visuomenę, rasti sunku, pasirodė, kad visuomenė turi vieningą nuomonę apie fenomeną, kuris, atrodė, ją skaldo“.

Mokslininkė pridėjo, kad „didžioji šalies dalis kaltina politinį korektiškumą kenkiant britų tradicijų ir vertybių išraiškai ir mano, kad tai padeda politikams slėptis nuo atsakomybės. Politinis korektiškumas tapo politinio žlugimo sinonimu“.

Susiję

Pažangos ideologija 8581056460995066683

Rašyti komentarą

9 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Kiemsargis rašė...

Gavau į epaštą va tokį pagalbos prašymą iš Anglijos :There is an important new petition that has been launched, set up by Britain First supporter Nigel Maloney, calling for a halt to any further mosques being built in our beautiful country. The petition reads: 'There are nearly 2,000 mosques in the UK. Some are huge, dominating neighbourhoods and promoting formation of enclaves that hinder integration with the wider community.' 'There are enough already. We, the undersigned, call for an end to the creation of new mosques, because many more would unacceptably change the face of our Christian country.' Can you spare just thirty seconds to sign this petition and help Nigel reach his target? Please sign the petition below: Yours sincerely, Britain First HQ

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Anglija-krikscioniska salis?:)) jus tikriausiai pajuokavot.Anglijos krikscionybes namas seniai apleistas-isdauzytais langais,kiauru stogu ir apgriuvusiom sienom.Aisku ta nama galima nupirkt,atrestauruoti ir iskelti menuliuka ant stogo
https://youtu.be/vcqxfu1Tt4I

Kiemsargis rašė...

https://www.britainfirst.org/campaigns

"Mėnuliukas ant stogo" ir Šimašius: rašė...

Svarstymai Vilniuje statyti mečetę: Šimašiaus vizijoje – maldos namai prie Lukiškių aikštės

Anonimiškas rašė...

Tegu stato tik uz savo pinigus, bet ne uz mokesciu moketoju. Simasius pristatys mececiu ir sinagogu ir geju klubu, jej jo neneutralizuos uz isvaistymus. Gal jis kreipsis i Kalifata?

Anonimiškas rašė...

tai jie ir pastatys ir neprašys nieko, duok jiems tik koją įkišt į tarpdurį. citata "skaičiuojama, kad mečetės Naujininkų rajone statybos gali atsieiti apie 7–8 mln. eurų. Iš mūsų valstybės institucijų vietos musulmonai finansinės paramos nesitiki, svarstoma, kad padėti galėtų Turkija, galbūt – Saudo Arabija, Kataras ar kitos šalys". keista, kad bent jau dvi paskutinės paminėtos šalys nerodo didelio noro priglobti savo tikėjimo brolius, bėgančius į netikėlių kontinentą. finansinių galimybių tai jos turi daugiau nei reikia.

Anonimiškas rašė...

O gal būtų taupiau, jei ta pati įstaiga dieną veiktų kaip mečetė, o vakare kaip gėjų klubas?

item