Česlovas Iškauskas. Vergo sindromas: patys save okupuojame

alkas.lt nuotr. iskauskas.lt Artėdami prie rugpjūčio 23 – osios, kaip prieš 80 metų Lietuva tapo didžiųjų valstybių dalybų auka, o ...

alkas.lt nuotr.

Artėdami prie rugpjūčio 23 – osios, kaip prieš 80 metų Lietuva tapo didžiųjų valstybių dalybų auka, o jau rugsėjo 28 d. atsidūrė SSRS nasruose, verta prisiminti, kad Lietuva buvo daugelio grobuonių okupantų laimikiu. O kažkada, dar LDK laikais, ir patys lietuviai gviešdavosi svetimų teritorijų.

Bet šiandien, naujaisiais laikais, apie okupaciją kalbame kaip apie praeities slogutį. Kai kas, ypač jaunimas, okupantą įsivaizduoja kaip iš istorijos vadovėlių atėjusį efemerišką niekadėją, kuris, ko gero, mažą užsidariusią valstybę ar tautelę nori ištempti į civilizuotą pasaulį ir suteikti jai modernistinį pavidalą. Globalistinis valstybės modelis pateikiamas kaip neišvengiamas, nors ir okupanto primestas prievartinis būdas susilieti su pažangia žmonija…

Pakaks teorijų. Lietuvių tauta visais laikais juto okupanto rimbą, užtat ir šiandien joje dar gyvas savisaugos instinktas ir įtarumas. Nesistebėkime, kad daugelis kaimyninėse šalyse regi potencialų grėsmės židinį. Vieni Rytuose, kiti Vakaruose, o treti visai iš nelauktos pusės įžvelgia galimą pavojų. Jei ne klasikinės okupacijos, tai bent visapusiškos įtakos.

Juk niekas nesitikėjo, kad moderniaisiais laikais galingos šalies tankai, pabūklai ir naikintuvai įsiverš į suverenios valstybės teritoriją ir separatistų rankomis atplėš jos didžiulį gabalą. Niekas nemanė, kad akivaizdžiai aneksinėmis gudrybėmis bus užimtas ištisas pusiasalis, nes tai geras placdarmas mesti iššūkį Vakarams.

Bet paklauskime savęs: ar mes patys savęs neokupuojame ar bent netampame abejingais ir pasyviais, kai sąmonę, valdžią ir galų gale teritoriją užima priešiška jėga. Kembridžo dėstytojas Jerry Toneris savo knygoje „Kaip valdyti vergus“ romėnų „vadybininko“ patricijaus Marko Sidonijaus Falkso vardu pasakoja, kaip neprievartiniu būdu patraukti savo pusėn pavaldinius, kaip naudotis jų patiklumu ir duoti vergams galimybę lyg ir patiems tvarkyti savo ir savo bendruomenės gyvenimą.

Pavyzdžiui, patariama nepirkti  ypač daug vergų iš tos pačios aplinkos ar vienos tautybės. Arba: vergijai geriausiai tinka tokie, kurie nėra nei ypatingai užguiti, nei per daug drąsūs: ir su vienais ir su kitais vėliau teks kankintis. Arba toks patarimas: venkite vergų, nuolatos esančių liūdesio ir ilgesio būsenos. Dar: žiaurumas – tai lazda su dviem galais, ir skaudžiau ji muša ne vergą, o patį šeimininką.

O čia demokratijos pradžiamokslis: viršininkai neturėtų maitintis atskirai nuo pavaldinių, tegul valgo tą patį maistą kartu su darbininkais. Niekas taip neerzina pavargusio vergo, kaip stebėti darbų viršininką, valgantį skanų ir prabangų maistą, kuomet pats vergas gauna įprastą menką davinį.

J. Toneris daro tokias išvadas: šiandien niekas nesako, jog vergvaldystė yra pateisinama. Tačiau prieš pradedant save sveikinti su tuo, kaip toli pažengėte, verta pripažinti tragišką faktą: nors vergystė visose šalyse ir yra už įstatymo ribų, ji vis dar plačiai paplitusi. Nevyriausybinės organizacijos „Free the Slaves“ (angl. „Laisvę vergams“) duomenimis, mūsų dienomis 27 milijonai žmonių yra jėga priversti dirbti, negaunant atlyginimo ir neturint jokios vilties ištrūkti. Šiandieniniame pasaulyje yra daugiau vergų, nei bet kuriuo Romos imperijos egzistavimo metu.

Ar ši vergų valdymo metodika neveikia šiandien – tiek kolektyvuose, tiek valstybėje? Nors čia kalbama apie boso santykius su pavaldiniais (šiuolaikiniu supratimu), bet juk taip yra valdomos tautos, valstybės, okupuotos teritorijos. O iš vergo pusės – jam tokia būsena tinka, nes laisvės skonio jis niekada ir nejutęs…

Jeigu šią alegoriją pritaikytume šiandieninei Lietuvai, tai atsidavimas okupantui, kolaboravimas su juo ir saldus paklusnumo jausmas būdingas daugumai. Tas vergo sindromas nebūtinai turi būti primestas iš šalies. Jis gyvena mumyse, dauginasi mūsų giminėje, apima tvirčiausią tautos kamieną ir sukuria iliuziją, kad ta tauta dar gyvybinga, nors apraizgyta vergo pančiais.

Kai stebiu partines rietenas, draskymąsi dėl postų, vienadienius gariūniškus skandalus, tautinių grupuočių mėginimus užvaldyti svarbiausius politinius arealus, kyla baimė, kad tas tautinis lietuviškas medis nudžius savaime, ir dėl to patys būsime kalti.

Šiuomet laikome netinkama ir net nusikalstama neigti holokaustą, vengiame dalį piliečių vadinti žydais, nedrįstame priminti lenkų piktadarybių, užmiršome buvusią latvių agresiją, glebėsčiuojamės su gudais ir nutylime jų pretenzijas į mūsų kunigaikščius ir teritorijas, patikliai bičiuliaujamės su Briuseliu ir mėgaujamės globaliniais saldumynais.

Šliaužiančioji mūsų valdžios struktūrų okupacija, svarbiausių ekonominių ir socialinių institucijų užvaldymas, nuolaidžiavimas įžūliems sionistiniams radikalams ir jų teoretikams, siaučiantiems šalies viduje, politikų paklusnumas ir pasimetimas sukuria Penktąją (kai kas jau vadina Šeštąja) koloną, kurios branduolys – mes patys. Ir nesvarbu, iš kur ateis nauja okupacijos banga – iš Rusijos, Lenkijos ar JAV. Mes patys esame naujos okupacijos influenceriai, hibridiniai savęs okupantai. Savo pasyvumu, susitaikėliškumu ir vergo sindromu. Tad nesiskųskime ir nedejuokime.

Susiję

Įžvalgos 535038470058235711

Rašyti komentarą

35 komentarai

Anonimiškas rašė...

latvių agresija?????

Unknown rašė...

Tai begėdiškas latvių kariuomenės įvedimas į Palangą peršaunant prie sienos lietuvių pasienio policininką Dirvonskį.

ale, rašė...

Šiaip, blaivios mintys, logiškos išvados. Deja, ne visos...
Įdomu, iš kur žmonės semiasi žinias apie tai, kaip buvo? Ar tikrai iš skirtingų šaltinių? Galima taip pagalvoti, nes vieni vieniems vergauti geidžia ir toliau, kiti nebenori tiems patiems vergauti, bet čia pat reikalauja kitų vergvaldžių, kad jau kiti jais "rūpintųsi". Ir mažai kas vien tik savo galva vadovautis norėtų. Dar mažiau tokių, kas savos tautos gyvastį galėtų puoselėti. O žaidžiame čia absurdišką svetimų primestą, mums nesuprantamą, demokratiją, patikėję, kad kiekvienas skersaklynis turi teisę, ne tik rinkti, bet pats būti renkamas. Ir kaip čia neprišiksi kepurės, kai pagal Radžvilą, transnacionalų-globalistų interesais, neva, rūpinasi jų aršiausi priešai - marksistai, komunistai. Užtektų susivokti, kad tai tik taip besivadinantys marksistais, komunistais, liberalais,konservatoriais... besiskelbiantys veikia tų pačių transnacionalų-globalistų samdiniai. Būtent tik jie ir yra pajėgūs finansuoti visas apsimetėlių partinių armijas niekuo nepadengta žalia makulatūra. Taip viskas atsistoja į savas vietas. Nebereikia ieškoti skirtingų informavimo štinių. Juk tie patys transnacionalai-globalistais-bangsteriai dozuoja informaciją. Vieniems vienokią, kitiems - kitokią. Nu, kad peštųsi amžinai, kad neturėtų laiko pasižiūrėti ir pamatyti, dėl ko draskosi. Ir gink dieve, niekam nevalia žinoti, kokios tautybės šie 'žydai' yra. Juk kalti visi, nes juos šaudė... O aš manau, kad patys žydai kalti dėl to labiausiai, ir nėra ko čia jų kabalos nekritiškai klausyti.

Džina rašė...

Įdomu, kuo žydai kalti, kad juos šaudė.

ale, rašė...

Eiliniai - aukos, bet aukos pirmiau pačios žydų išskirtinumo idėjos ir tų, kurie tokią palaiko, ir jau tik po to tų, kas juos šaudė.
Tik va, jei viso savo gyvenimo nepaskyrei tam, kad suvoktum visumą priežastiniame sąryšyje, tai ir nesuprasi ir šito. Panašiai yra ir su automobilio atskira detale. Jei nesi nieko net girdėjęs apie automobilį, tai ir nesuprasi, kam ir kokią funkciją turi atlikti pirmą kartą tau matomas jo korbiuratorius.

Džina rašė...

Visa laimė, kad tu „paskyrei visą savo gyvenimą, kad suvoktum visumą priežastiniame sąryšyje“, cha, cha, cha! Tai būk malonus ir man paaiškink, kodėl naciai šaudė ir nuodijo dujomis visus konclageriuose, ne tik žydus

Anonimiškas rašė...

Nesvaikite apie duju kameras, kuriu niekur nebuvo.

Džina rašė...

Mačiau ne vieną dokumentinį filmą (ne Lietuvoj ir ne Rusijoj)

Džina rašė...

Kada tas įvyko?

Unknown rašė...

Ponas berželi svyruonėli, jeigu jūs pasijuntate vergu vien pamatęs, kad kažkas skaniau valgo, tai taip ir sakykite:, Vargstu, nes sergu vergo sindromu"... Tačiau NIEKAD nekalbėkite tokių nesąmonių už visus žmones, kurie gyvena labai įvairiai- pagal savo galimybes, bet nei straipsnių rašo kaip ,,patys save okupuoja", nei puola į graudžius verksmus dėl ištikusių ligų ar nepriteklių. Kam tokios niūrios triūbos reikalingos? Ar tam, kad nuolat keltų tautai nepilnavertiškumo kompleksus? Tikrai nepadės, nes dauguma žmonių ir orūs, ir darbštūs bei išmintingi. Tad atsikėlęs ryte pasirašykite tokį rašinėlį pats sau ir skaitykite kartu su kokiu katinu, jeigu jus lanko tik tokio lygio mintelės. Ir jau tikrai - nevaidinkite nei pranašo, nei žinovo, o tuo labiau kažkur GALIMAI nugirstomis antraštėmis neterškite savęs ar tautiečių. Nors šiaip, tai jūsų pozicija aiški: ach, žinote- kaip ir už, kaip ir NE už... O jeigu ką? Kaip tada?

linalk rašė...

Visiškai sutinku su autoriumi - vergiškumo esame kaupini..Ypač jo padaugėja gerovės laikais, kai lyg ir viskas tvarkoj, niekas manęs neskriaudžia, valgau tą patį, ką ir viršesnis..Dar turiu ant duonos užsitept medaus, dar pilna dykai visokių "švenčių", "pramogų"..Ir net neapsižiūrime, kai jau vergaujame...Man didžiausias to patvirtinimas yra su tuo pačiu sovietiniu bagažu išėję iš sovietinės santvarkos, po metų kelerių patapo milijonieriais.Neturi Lietuva iškasenų, ūkis reikėjo iš naujo atstatyt, bet milijonierių priviso..Nes mūsų vergiškas mentalitetas nekritiškai priėmė mintis apie "kompetentingus", be kurių vadovavimo pržūsim... Nes esm neryžtingi, nedrįstam rizikuoti, norim patogumų..Kuo ne vergai?

ale, rašė...

Džina: "Tai būk malonus ir man paaiškink, kodėl naciai šaudė ir nuodijo dujomis visus konclageriuose, ne tik žydus"

- Žinote, brangute, Jums kažką suprasti... niekas nepadės. Jums Jūsų kukli suvokimo patirtis neleidžia to, juk niekada net nebandote suprasti, ką Jums sako kiti. Vietoj to, kad paklaustumėte, kaip tą suprasti, Jūs užduodate visai apie kitką "užmušantį" klausimą, į kurį kaip be atsakyk, jau turite paruoštą paprieštaravimą. O tai reiškia, kad Jūsų tikslas besąlygiškai deklaruoti, kokie visi kiti neišmanėliai ar piktavaliai yra, o ne bandyti suprasti kažką pačiai. Panašu, kad Jūs esate Pikc'iaus klonas.

Ir tik dėl turinčių ausis patikslinsiu, ką turėjau omeny sakydamas, jog "labiausiai kalti patys žydai": Prieš beveik šešis tūkstančius metų vienas beduinas (jo pasekėjai vėliau pasivadino žydais) atrado/išsiaiškino visuomenės funkcionavimo principą/dėsnius. Savaime suprantama, kad tokį mokslą turėtų žinoti visi žmogaus pavidalą turintys. Todėl Adomas, o kiek vėliau - Abraomas, jautė pareigą paskelbti visai žmonijai tą tokią naujieną. Ir iš tiesų, turintys išmanymą, natūraliai yra pranašesni už neturinčius išmanumo. Tai gi, jie pasijuto tos Dvasios/Dievo išrinktaisiais tai MISIJAI. Deja, deja. Ta misija pasirodė nėra taip lengvai įgyvendinama. Mažai kas tegalėjo tą visuminį-visuomeninį mokslą priimti/perprasti, nes mokė ne apie tai, kaip yra - ką kiekvienas čia ir dabar mato, o apie tai, kaip galėtų ir turėtų būti. Tame niekas dar neturėjo ir negalėjo turėti jokios patirties, nes ta idėja/Dvasia/Dievas, tai projektas, kokius žmonių tarpusavio santykius yra prasmė įgyvendinti. Susidūrus žydams su tuo barjeru, daugelis Adomo-Abraomo pasekėjų suabejojo misijos realumu, ir vietoj to, kad ir toliau skleistų savo mokslą Pasauliui, ėmė naudotis tų žinių teikiamu pranašumu. - Pradėjo piktnaudžiauti. Taip, suabejoję Šv. Misijos realumu, iš Dievo Žmonių/angelų patapo Liuciferio pasekėjais/vergais.
Tai dabar pasakykite, kas gi gali pakęsti Dievo išrinktaisiais ir toliau besitituluojančius bet jau - rafinuotus sukčius? Argi tame nėra kaltės/priežasties, dėl ko visų (nes niekas iš žydų neatsiribojo nuo sukčių taip, kaip kadaise Abraomo pasekėjai nuo sugedusio pasaulio - sadomos ir homoros) žydų neapkenčia visas pasaulis?
P.S.: Iš žydų - niekas, bet Kristaus pasekėjai - atsiribojo. Tik jie ir žydais jau nebesivadina.
Moralas tas, kad nebūna amžinai pranašesnių. Jei pranašesni neatlieka savo Šv. misijos, jie tampa kaltais.

Džina rašė...

Mane juokina tamstos pompastiškas tonas. Galvojate, kad jūs vienintelis viską išmanote? Narcizistas? O ar skaitėte Bibliją? Aš - taip, tiek Senąjį, tiek Naujajį Testamentą, ir labai nustebau, kad Jėzus, jo giminės, artimieji ir apaštalai buvo žydai. Užtat ir paklausiau.

Anonimiškas rašė...

Dzinai - ar teko matyti tuose dokumentiniuose filmuose, kaip atsidaro duju kameros ? Stai esanti Auschwitz atsidaro i vidu, tskant Disneyland pasaka, nes praktikoje reiketu duris islauzti, kad lavonus imti. Ir taip kiekviena karta...

Anonimiškas rašė...

Ale 12.30, cituoju patį: ,,Jums Jūsų kukli suvokimo patirtis neleidžia to...'' - ne tau spręsti, kas ką kam leidžia ir kas ko kam neleidžia.
Ir nesistenk būti viskuo ir visur.
Tu ir tavo buteliadraugis Nemo labai ,,drąsiai'' tylėjote komentarų skyriuose po straipsniais apie K. Škirpą ir J. Noreiką.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Deja, deja - ne kartą teko patirti, kaip netgi, atrodytų, protingi ir adekvatūs žmogeliai, prakalbus kokiu nors "prieštaringai vertinamu" klausimu, patampa bukai "teliko", "influencerių", ar dar kokių "egzpertū" įkaltas mantras kartojančiais zombiais - nes kam pačiam mąstyti, jeigu "iš aukščiau" pasakė, KĄ ir KAIP reikia galvoti?

ale, rašė...

Tai tik tamstai ir tegali atrodyti, kad aš tylėjau. Iš tiesų, aš aiškiai sakiau, kad nedera mūsų didvyrių gerbti tik sąlygiškai, t.y. tik tuo atveju, jei gindami nuo vienų ir kitų priešų, besalygiškai NEgynė nuo trečių, kuriuos iš pirmųjų, vieni priešai buvo pasišovę sunaikinti,kad užimtų jų vietą. Klaidinga yra nuostata, neva, mano priešų priešas yra draugas man. Reikia įrodymų? - Šitas "draugas" tik pagal kriterijų, kad yra priešų priešas, tyčiojasi dabar iš visų mūsų didvyrių. Ir nusišikt jam/jiems, kad žydus kažkas šaudė. Juk jiems "prasmę" turi tik tai, kas leidžia jaustis aukščiau visų kitų. Jie juk tiki, kad yra išrinktieji.., nors net ne(be)suvokia, kokiai misijai atlikti.

Anonimiškas rašė...

Žiūrint kas yra valdžioje - Europoje turime puikų pavyzdžių, kuomet išrinkta valdžia yra išvien su savo tauta, netgi tokių vadovų asmens apsauga aiškiai mato, kaip žmonės myli ir gerbia savo išrinktus lyderius.
Tegul autorius nekalba už visus - jei kas ir jaučia ,,saviokupaciją'', tai yra daug žmonių, kurie ne tik kad niekada nesidavė, nesiduoda ir nesiduos okupuojami, bet ir niekada nepuola viešai stenėti, zaunyti ir verkšlenti - ,,ak, o kaip čia, o kodėl čia, vajė vajė vajėėėė'', o kovoja ir nepasiduoda.
Kaip tik tokių žmonių dėka yra ir ProPatria, ir Lietuva.

Anonimiškas rašė...

-> ale 22.20
kas tau leido sakyti Ginai ,,brangute''? - čia tau ne moskovijos turgus.
Už tavo provokaciją ,,Tai dabar pasakykite, kas gi gali pakęsti Dievo išrinktaisiais ir toliau besitituluojančius bet jau - rafinuotus sukčius?'' ProPatria administratoriai ne tik turėtų tave užblokuoti visam laikui, bet ir perduoti prokuratūrai už antisemitizmo kurstymą - Lietuvos BK 170 straipsnį priminti ar pats prisiminsi?

Anonimiškas rašė...

peticijos lt - Reikalaujame Vilniaus miesto mero R. Šimašiaus atsistatydinimo - pasirasykime

Pikc Kažinkavičius rašė...

Taip, Europoje yra gerų pavyzdžių - bet straipsnis gi ne apie Europą? Kur pas mus tie geri pavyzdžiai?

anonimui 22:27 rašė...

Suprantu kad Kreml TV jums implantavo, kad Putinas yra su tauta, o nuskurdę gyventojai tik trykšta meile savo lyderiui. Šis jiems tinkamai atsako sudubasindamas 2400 maskviečių. Nu tai ten turbut liberastus ir globalistus sudubasino, nėr čia ko oponuot mylimam vadui, taip jiems ir reikia - paporintų "tautininkas" su fufaika ir šapka ušanka nuo Plungės, kuris jau prasigėrė belaukdamas kad Putinas ateis ir Landsbergio sugriautus kolūkius atstatys.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
ale, rašė...

Braaangusai braaaliuke anonime - .08.09.22.49, tai tamsta stengiatės iš paskutiniųjų, kad neišmanėliai ir toliau per savo neišmanymą darytų juodus darbus. Tuo tarpu aš, atskleidžiu priežastį, dėl ko kyla neišmanėlių pasipiktinimas sukčiais. Ir kadangi tie sukčiai veikia prisidengę visais žydais, kenčia visi žydai. Todėl tokie žydų "gynėjai" yra ne kas kita, kaip vien tik sukčių gynėjai. Juk "kovojant" su pasekmėmis ir slepiant priežastį, neīmanoma pasiekti deklaruojamo rezultato, neva, ginu nekaltus... Taip tik pateisinami tikrai kalti, o nekalti pasmerkiami tolesniai visų nemeilei. Todėl skaityk savo BK 170 straipsnį pats, nes kitaip BuKapročiai ir patį pakars ant tos pačios šakos.

Anonimiškas rašė...

Mieli bendrapilieciai,ismintingos kalbos beprasmes,nes pilis nebemusu Taskas

Anonimiškas rašė...

Papildymas Unknown 10.28 val. ir visažiniams prisikabinėtojams prie komentatorių. Autorius nesako, kad vergais ir okupuotojais vadina valdančius klerkus, o aiškiai įvardina kaip ,,mes visi". Ir va- kokia ironija: ir ponas, visus teisiantis ir taisantis bei ginantis autorių pagal str.tekstą taip pat priklauso vergams ir okupuotojams, juk ginamasis sako ,,mes".O prieš valdančiuosius šis autorius jokiais laikais tiesiai nekalbėjo - nebent labaib aptakiai, kad neduok Dieve, kokios...

Anonimiškas rašė...

->Anonimiškam 01.38
Vargas tai partijai, kurioje tu esi.

Anonimiškas rašė...

O ar čia kartais ne Stasiukas iš tiesų.lt? Tik pakeitęs pseudonimą - ,,zadanija yra zadanija". Stilius ir pažiūroa tai 1:1.

Anonimiškas rašė...

Tas ,,anonimiškas" 01.38 val., prisikabinęs prie Anonimiško 22.27, pataikė nosimi tiesiai į balą ir pamėgino savo ,,ušankinę" patirtį priskirti visai ne jo ,,stiliaus" žmogui. Ar čia užduotis ,,neprinokusius" ,,prinokinti" jo laukiamam ar mėginimas iškėlus seilėtą pirštą atspėti, koks bus rytoj oras? Nieko, nieko - šiek tiek ,,apmokytas", tik gal ne dosniai apmokamas.Ką padarysi, landukai tam ir veisiami, kad kur nors neprašyti lįstų...

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Deja, deja - taip pat turiu pripažinti, kad ir gerb. Pikc Kažinkavičiaus komentare 21.58 val. daug tiesos... Net ne tas žodis, kad ,,daug"... Bet reikia prisiminti ir objektyvias priežastis. Kai ,,triunskienė" paskelbė moratoriumą, kas įvyko? Iki pat moratoriumo paskelbimo tauta tiesiog degė idėjomis ir buvo pasiryžusi ištverti be naftos ir net be būtinų maisto produktų, visi dalinosi viskuo kuo tik galėjo. Buvo pasiryžę dar kartą aukoti netgi savo kraują. Bet štai - už juos pasakė- stop! Pasiduodam... Ir žmonės nuščiuvo, susigūžė, pradėjo bėgti iš Žemės, kuri yra jų, bet dėl jos reikalų už juos kalba kažkas. Ir kalba niekingai. Tėvynė nukraujavo siaubingai - žuvusieji, sužeistieji ir IŠVARYTIEJI- naujieji Tremtiniai. Toliau ir aiškinti beveik nėra ką. Nebent galime prisiminti Adomo Mickevičiaus atodūsius apie nuostabią tautą, tačiau baigiančią išnykti. O vienok neišnyko! Dar galime prisiminti metą po I pasaul. karo, kuomet G. Petkevičaitė (bajoratė!) rinko aukas lietuvių kalbos atgaivinimui pobūvyje, o sulenkėję bajorės spjaudė jai į veidą. Tai lietuvių kalbos gaivinimo Draugijai visoje tuometinėje Lietuvos teritorijoje išdrįso susivienyti PENKI Asmenys.TIK PENKI! Dar kalbame savo kalba, nors ir vėl su svetimkūniais teršalais. Gražius ir prasmingus žodžius mums priminė atvykęs Šv.Jonas Paulius II:,,Nenusimink, Mažoji Kaimene..."

x rašė...

Viskas daug paprasčiau nei atrodo. Tas vienybės jausmas buvo matomas ir kitose šalyse, ypač po visokių kataklizmų ir karų. Žmonės tuomet buna lygūs, vienodai nuskurdę, juos vienija tas pats vargas ir lūkesčiai, visai kaip Lietuvoje 1989-90m. Bet metai kiti taikos ir vėl turime gyvulių ūkį, kur lygesnės kiaulės pradeda dominuoti ir užvaldo visas sritis - čia vienybė ir baigiasi. Žmonės bėgo užsienin ne nuo Prunskienės, o nuo gyvulių ūkio ir ubagystės, kas, beje, tęsiasi iki dabar. Pažymėtina, kad vienas pirmųjų įstatymų priimtas AT buvo sklypo pasiskyrimas patiems sau. Tad valstybės pagrindas nuo pirmos dienos yra korupcija ir pelnymasis visų sąskaita.

Anonimiškas rašė...

To X 23.54.Daug ką išvardinote teisingai, bet negaliu sutikti, kad ,,viskas daug paprasčiau". Vyko toks užvaldymas žmonių, kad jokiu būdu neįmanoma visk0 aprašyti. Prisisteigė masė psichologinių kontorų a`la ,,institutų", pridygo svetimais-neaiškiais pinigais iškilusių ,,vIArslininkų", kurie be atsakomybės mėtė iš darbo neįtikusius ar nepatikusius, išsivystė butų ir kt.būstų užgrobinėjimo verslai, kuriais nesigėdino užsiimti net teismo darbuotojai, siundydami ant vargšų savo pažįstamus banditėlius, kad tie skandalais, grasinimais ar net padeginėjimais priverstų trauktis apgynimo niekur nesulaukusius gyventojus. Apie ,,indulgensijas" ir ,,visokio gero dalybas" AT net nebuvo plačiau žinoma, o jeigu kas praslysdavo į paviršių, buvo paneigiama kaip, atsieit, išdavikų šmeižtai. Nežinia, ar kas ryžtųsi išvardinti visą šito laikotarpio pasibaisėtiną nužmoginimo istoriją teisingoje šviesoje... Ar neatsitiks taip, kaip dabar dar ne kurie skleidžia pasakas, kad sovietmečiu ,,viskas buvo veltui": ir butus dalino veltui, ir gydymas bei mokslas buvo veltui... Aha, kai kam- buvo, bet nedaugeliui. O apie poperversminį periodą tikrai negalima sakyti, kad buvo ,,viskas daug paprasčiau". Kaip ir dabar

item