Buriamas naujas politinis judėjimas, kviečiantis kurti socialiai teisingą ir visų piliečių bendrojo gėrio siekiančią Lietuvą

Šiandien Vilniaus Mokytojų namuose iniciatyvinė grupė paskelbė apie naujo politinio judėjimo kūrimą ir pristatė pagrindines būsimos polit...

Šiandien Vilniaus Mokytojų namuose iniciatyvinė grupė paskelbė apie naujo politinio judėjimo kūrimą ir pristatė pagrindines būsimos politinės jėgos vertybines nuostatas. Svarbiausiu tikslu naujasis judėjimas įvardina visų piliečių bendrąjį gėrį, grindžiamą ekonominio ir socialinio teisingumo įgyvendinimu.

„Kviečiame telktis į naują politinį judėjimą, matydami, kad šiandien Lietuvoje nėra jėgos, kuri remtųsi  tradicinėmis moralinėmis vertybėmis, tarnautų ne privilegijuotoms interesų grupėms, bet visų šalies piliečių bendrajam gėriui, siektų išsaugoti Lietuvos nacionalinį tapatumą ir valstybės suverenumą, grindžiamą  vakarietiška geopolitine orientacija, kurią turi įkūnyti priklausomybė privalančiai atsinaujinti bei atgimti ES ir NATO gynybinei sąjungai. Šie dalykai aiškiai atskiria mūsų telkiamą politinę jėga nuo kitų. Esame užsibrėžę Lietuvoje pagaliau sukurti ne korumpuotą politinę jėgą, todėl stengsimės į jį burti aukštos asmeninės ir profesinės reputacijos, tvirtų patriotinių įsitikinimų, ištikimybę ir meilę Lietuvai ne žodžiais, bet darbais įrodžiusius asmenis”, - teigia vienas iš naujo politinio judėjimo iniciatyvinės grupės narių politologas Vytautas Sinica.

Kvietimą burtis į naują politinį judėjimą pasirašė per 30 visuomenėje žinomų žmonių, tarp kurių Gintautas Vaitoška, Vytautas Radžvilas, Arvydas Akstinavičius, Dalius Barkauskas, Petras Bingelis, Tadas Bruzgulis, Rasa Čepaitienė, Rimantas Jonas Dagys, Kęstutis Dubnikas, Algimantas Jankauskas, Arvydas Janulaitis, Vygantas Malinauskas, Romas Pakalnis, Gediminas Storpirštis, Jonas Šimėnas, Lilija Vanagienė, Algimantas Valaitis, Remigijus Jucevičius ir kiti. Prie naujojo politinio judėjimo, kuris dar šiemet taptų politine partija, kviečiami jungtis visi piliečiai, pritariantys judėjimo pasaulėžiūrinėms bei vertybinėms nuostatoms ir svarbiausiems jo keliamiems politiniams tikslams.

Naujoji politinė jėga siekia burti bendraminčius, norinčius kurti tokią Lietuvą, kurioje prigimtinė šeima iš tiesų būtų laikoma visuomenės ir valstybės pagrindu bei apsaugota nuo nepagrįsto valdžios kišimosi. Lietuva matoma, kaip valstybė, kuri yra atvira ir palanki visoms socialinėms, kultūrinėms, ekonominėms iniciatyvoms, tarnaujančioms visų visuomenės narių bendrajam gėriui, kurioje iš ekonomikos augimo ir įdiegtų bei sukurtų inovacijų naudą gautų visa visuomenė, ir kurios teisė būtų grindžiama teisingumu, sąžiningumu ir protingumu.

„Visuotine tautos valia priimta Konstitucija skelbia, kad šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas. Lietuva privalo atsispirti nuo šio principo. Tik puoselėdami Lietuvą kaip savo šeimą galime padėti jai tapti šalimi, kurioje gyventi ir kurti trokšta jos piliečiai. Esame įsitikinę, kad Lietuva gali tapti šalimi, palankia gyventi visiems piliečiams. Tikime, kad tvari ir sparti Lietuvos raida galima tik vadovaujantis mūsų civilizaciją sukūrusiais krikščioniškos moralės ir prigimtinės teisės principais. Šiandien Lietuvoje nėra nei vienos politinės jėgos, kuri jais nuosekliai vadovautųsi. Ji privalo atsirasti ir mes pradedame telkti tokią politinę jėgą“, - renginyje kalbėjo vienas iš iniciatyvinės grupės narių, psichologas Gintautas Vaitoška.

Buriamo naujosios politinės iniciatyvinės grupės narys Lietuvos atsargos karys Algimantas Valaitis tvirtino, kad valstybėje stinga kokybiško santykio tarp valdžios ir jos piliečių, o dėl to menksta piliečių pasitikėjimas pačia valstybe ir patriotiškumas.

Būtinas kitoks valdžios ir piliečių santykis, paremtas laiko patikrintomis vertybėmis ir principais. Šiandien nėra nė vienos partijos, kuri tokiais principais nuosekliai vadovautųsi. Todėl būtina nauja politinė jėga, gebanti kurti kitokios kokybės politiką, valdžios ir piliečių santykį, kelianti piliečių patriotiškumą“, - kalbėjo A. Valaitis.

Kitas iniciatyvinės grupės narys, sąjūdininkas ir paminklosaugininkas Romas Pakalnis teigė, kad naujasis politinis judėjimas kuriamas, siekiant užbaigti Lietuvos partinę krizę, kurią pirmiausia lemia nusigręžimas nuo idėjų.

Praktiškai visos sisteminės politinės partijos išgyvena pasitikėjimo krizę, dėl to, kad nusisuko nuo savo deklaracijų, nuo savo idėjinių principų ir pasinėrė į barnių politiką“, - tvirtino R. Pakalnis.

Iniciatyvinė grupė visus piliečius, kuriems svarbūs įvardinti principai, įsijungti į besiformuojančią politinę jėgą ir į būsimą jos veiklą: tapti politinės partijos arba ją remsiančios ir kontroliuosiančios pilietinės santalkos nariu.


Susiję

Demokratija ir valdymas 78003650982227534
item