Anglijoje mokinės prašomos dėvėti islamiškas skareles

Anglijoje, Linkolnšyre, nemusulmonės mokinės lapkritį vyksiančios „Hidžabo dienos“ proga prašomos mokyklose dėvėti islamiškas skaras. Šią...

Anglijoje, Linkolnšyre, nemusulmonės mokinės lapkritį vyksiančios „Hidžabo dienos“ proga prašomos mokyklose dėvėti islamiškas skaras. Šią idėją pristatė ir Jungtinės Karalystės nacionalinis transliuotojas – BBC.

„Hidžabo dienos“ renginys yra organizuojamas Ghados Mohamed, kuri atstovauja Linkolno musulmonių seserų forumui. G. Mohamed teigia besitikinti, kad „Hidžabo dieną“ greitai švęs visos britų vidurinės mokyklos. Jos manymu, tokio renginio dėka nemusulmonės merginos galės geriau suprasti įvairius religinius rūbus ir bus sumažintas incidentų prieš hidžabus dėvinčias merginas skaičius. 

Apie „Hidžabo dieną“ išsamiai kalbėta ir BBC. Išskirtinai teigiamai hidžabo dėvėjimą pateikusiame BBC straipsnyje teigiama, kad hidžabas yra musulmonių tapatumo dalis, aiškinama, kad kartais hidžabą dėvinčios merginos jaučiasi nesančios „bendruomenės dalimi“. Apie tai, kad Anglijoje „bendruomenės dalimi“ galima jaustis hidžabo nedėvint, straipsnyje užsiminta nebuvo.

Tai ne pirmas kartas, kuomet valstybinės britų institucijos palaiko ir populiarina islamiškų skarų dėvėjimą. 2018-aisiais metais hidžabo devėjimas buvo skatinamas, kai Užsienio ir Britų Sandraugos reikalų ministerija darbuotojams surengė „Pasaulio hidžabo dienos“ renginį. 

Jo metu visoms moterims buvo dalinamos skaros, kurias skatinta dėvėti. Tuomet renginį pristatančiame darbuotojams skirtame ministerijos laiške teigta: „Musulmonės kartu su daugelio kitų religijų sekėjomis renkasi dėvėti hidžabą. Daugelis dėvėdamos jį atranda laisvę, pagarbą ir saugumą.“

Susiję

Pažangos ideologija 692222589117987908

Rašyti komentarą

12 komentarų

Audrius rašė...

O kada skarelių nešiotojams bus pasiūlyta jas nusirišti, pasikabinti kryželį ir kiek jų tai padarys? žydai galėtų paprašyti visų berniukų kepures užsidėti, plaukus pagal juos susirišti. Jei jau viena diena skirta musulmonėms, tai kuo kiti tikėjimai prastexsni?

Anonimiškas rašė...

na taip, kas cia keisto. ten gi UK. dar ne to pamatysime. problema ta, kad ti po poros metu ateis i Lietuva. ir LRT darys tokius pat reportazus, ir mokyklose vyks tas pats. net nesvarbu, kiek kito tikejimo zmoniu gyvens (nemanau, kad tiek pat, kiek UK ar v. Europoje). bet vyks tas pats ,koks nors tu nauju laiku simasius skelbs iniciatyva. nepritariantys bus vadinami naciais ir fasistais ir dar kremliaus vatnikais. liberalai, marksistai ir konservatoriai ubaus. ir vis tai vyks uz mokesciu moketoju pinigus. bus kaip europoj

Anonimiškas rašė...

Jeigu verčiama garbinti tokia ideologija, kuri priešgyniauja Kristui, tai toks reikalavimas yra tolygus reikalavimui prieštarauti Jėzui Kristui. O pasaulio istorija aiškiai rodo, kas atsitinka Jėzaus Kristaus priešams.

Anonimiškas rašė...

Nesamonemis uzsiimineja.. Paskutinieji laikai tikrai prasidejo.. Europa atmetusi Krikscioniskas saknis grimsta i tamsa..

Anonimiškas rašė...

Taip, Simonai, Paskutinieji laikai tikrai prasidėjo, tikrai matome mūsų pasaulį virstant aukštyn kojomis, tikrai negalime sveiku protu suvokti to, ką matome vykstant, tikrai...ir begalės tų tikrai...O svarbiausia, ką matome vykstant ir ką patiriame savo gyvenime suponuoja, ką skaitau "TIESOS KNYGOJE". Tai Dievo siunčiami Meilės Laiškai mūsų laikų žmonijai, kurią Jis neapsakomai nori išgelbėti.

Anonimiškas rašė...

"prašomos dėvėti" Tai ne prašomos, o verčiamos, jei uždėjo baudą.

x rašė...

Ko jūs iš tų anglų ligonių norit? Jau dabar Londono meras pakistanietis. Sekantis žingsnis parlamente basi ant kilimėlių sedės, cituos koraną ir Europos Sąjungą dėl visų nesėkmių kaltins.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Unknown rašė...

Paskutinieji laikai tikrai prasidėjo, nes labai suklestėjo visokios sektos, visokie tariami nauji "Dievo laiškai", Šv. Rašto papildymai, apsireiškimai ir pamokymai... Bet Jėzus pasakė: „Žiūrėkite, kad nebūtumėte suklaidinti, nes daugelis ateis, prisidengę mano vardu, ir sakys: 'Tai aš!' ir 'Atėjo metas!' Jūs neikite paskui juos!"
Čia ir tau pasakyta, anonime 22.57.

Anonimiškas rašė...

O kada kryzelius pasikabins vakarietes merginos?Tikriausiai jos neturi laiko-per daug uzsiemusios pasaulio reikalais,reikia gi plaukus vaivorykstes spalvom pasidazyti,auskara i nosi isiverti,tatoo ant slaunies psidaryti,o kur dar paplite abortai,narkotikai,alkoholis,visokie iskrypimai ir izmai.Taip ,kad nezinia kas pirma bus isganytos "kriksciones"ar musulmones devincios skaras

Bet ji bus išganyta, gimdydama vaikus, – jos bus išganytos, jeigu išlaikys tikėjimą, meilę ir šventumą bei santūrumą.1Tim2

  

aiwo rašė...

"Daugelis dėvėdamos jį atranda laisvę, pagarbą ir saugumą.“ hahahaah. nu ir ko vertos visos laisves, lygybes jeigu taip lengvai jos yra ismainomos i sitai???

item