Anglijoje mokinės prašomos dėvėti islamiškas skareles

Anglijoje, Linkolnšyre, nemusulmonės mokinės lapkritį vyksiančios „Hidžabo dienos“ proga prašomos mokyklose dėvėti islamiškas skaras. Šią...

Anglijoje, Linkolnšyre, nemusulmonės mokinės lapkritį vyksiančios „Hidžabo dienos“ proga prašomos mokyklose dėvėti islamiškas skaras. Šią idėją pristatė ir Jungtinės Karalystės nacionalinis transliuotojas – BBC.

„Hidžabo dienos“ renginys yra organizuojamas Ghados Mohamed, kuri atstovauja Linkolno musulmonių seserų forumui. G. Mohamed teigia besitikinti, kad „Hidžabo dieną“ greitai švęs visos britų vidurinės mokyklos. Jos manymu, tokio renginio dėka nemusulmonės merginos galės geriau suprasti įvairius religinius rūbus ir bus sumažintas incidentų prieš hidžabus dėvinčias merginas skaičius. 

Apie „Hidžabo dieną“ išsamiai kalbėta ir BBC. Išskirtinai teigiamai hidžabo dėvėjimą pateikusiame BBC straipsnyje teigiama, kad hidžabas yra musulmonių tapatumo dalis, aiškinama, kad kartais hidžabą dėvinčios merginos jaučiasi nesančios „bendruomenės dalimi“. Apie tai, kad Anglijoje „bendruomenės dalimi“ galima jaustis hidžabo nedėvint, straipsnyje užsiminta nebuvo.

Tai ne pirmas kartas, kuomet valstybinės britų institucijos palaiko ir populiarina islamiškų skarų dėvėjimą. 2018-aisiais metais hidžabo devėjimas buvo skatinamas, kai Užsienio ir Britų Sandraugos reikalų ministerija darbuotojams surengė „Pasaulio hidžabo dienos“ renginį. 

Jo metu visoms moterims buvo dalinamos skaros, kurias skatinta dėvėti. Tuomet renginį pristatančiame darbuotojams skirtame ministerijos laiške teigta: „Musulmonės kartu su daugelio kitų religijų sekėjomis renkasi dėvėti hidžabą. Daugelis dėvėdamos jį atranda laisvę, pagarbą ir saugumą.“

Susiję

Pažangos ideologija 692222589117987908
item